Preview: LAKNAT

LAKNAT oleh Fahmi Mustaffa terbitan BUKU FIXI.

Laknat sebenarnya telah di recommend kan oleh coursemate aku, Syazwi. Dia kata buku tu interesting untuk bakal ahli psikologi macam kitorang since banyak term psikologi so aku pun belilah buku tu sejurus dapat BB1M. 

Kandungan buku sangat padat dan sarat. Penuh dengan informasi yang memerlukan pembaca yang berfikiran matang dan sangat terbuka. Jalan cerita yang sentiasa disertai maksud. Pada mulanya, akan pening la, tapi akhirnya kau akan figure it out satu demi satu perkara. Aku banyak juga debate atau having a deep conversations pasal LGBT(Lesbian, Gay, Bisexual and Transgender) dengan member-member. Well I never been teached to judge them, sekarang bila aku direzekikan dengan mengambil ijazah dalam kursus Psikologi it makes me realize more that, this is our job and responsibilities to help people like them and our community need to be educated about Psychology. Semalam pun masa buka web APA(America Psychology Association) sebab nak tengok DSM IV pasal criteria ADHD(Attention Deficit Hyperactivity Disorder) jumpa macam news la yg doctor boleh choose nak rawat orang LGBT ni ke tak sbb dorang mostly agree yg LGBT bukan penyakit. It is sensitive issue. Tapi bila baca buku ni, it kind of refreshing and new knowledge la lagi bila kau seorang Muslim. 


Aku suka cara Fahmi Mustaffa tulis buku ni jadi intriguing bila baca dan rasa macam wei "Ini macam mak dia je" ...........ha betul! dan kau mencarut dalam minda kau atau orang hipster panggil Mind F***. Macam apa yang FIXI da letak label kat buku, buku ini untuk Pembaca Matang. Kalau kau rasa tak matang dan tak terbuka tayah la baca nanti kau kata buku ni merosakkan minda kau yang suci. Buku ni tak kotor pun tapi dia banyak mesej tersirat yang kalau kau punya neuron boleh berfungsi dengan baik bolehla kau hadam. Itu je la kot. Kepada Fahmi Mustafa *kalau dia baca* Good job. Teruskan menulis. Aiseyhman. 

Comments

Popular Posts