Mar 31, 2013

18 months . STPM . Fellas !

Selamat sejahtera ke atas kamu .Selamat petang . 
*gambar hari terakhir perkhemahan JPAM 2013 , Pasir Bogak , Pulau Pangkor . 70 daripada 107 pelajar prauniversiti SMK Gombak Setia

This is for you guys fellas .
Form 6 . Another 18 Months . * di tulis semula dan diubah suai . Original made by Fitriah Mohd Nasir , Menara Setia 2002
kita semua start form 6 . 8 Mei 2011.. kalau kira . sem 1 dah lepas , keputusan pun dah dapat :) Ada lagi 8 bulan tinggal . sebulan lebih untuk final sem 2 . 8 bulan untuk final sem 3 . rasa cepat je semua ni berlalu . 


18 Months ,

what a long time to wait,
why I am the one who is left?
but my friends are long way ahead.

18 months,
another day for school,
rules , school uniform 
six o'clock until 4:30 p.m in the afternoon
studying in a place that is full of dreams,
for the future,
to succeed with flying colours
to leave the school with honour.

18 months 
time passed by 
everything around this place
has become part of my life 
learning what's right and what's not 
spending time with friends and foe
and treasure another special moment of my life.

18 months ,
it isn't a long time,
just enough for me to try 
another chance for me to get 
a good result for the second try 
to prove myself
that I can beat the rest 
and be the best of the best . 


form 6 is not just about books and exams .
It's about growing up , mistakes , learning process .
and time flies . 8 months left . 8 months so close yet far-fetched. counting . fighting . for the future .
mr.lok : your one leg already in a university , you have to pull another one leg to get yourself there .
STPM 2013 . struggle . Modular system . 3 semester . first batch . PBS thingy .
benda yang selalu kita tak pernah terfikir kita akan lalui itulah yang selalunya kita dapat .
well Allah SWT know the best ! He is the best Planner . Trust HIM !
demi cita-cita . demi impian . satu . untuk ke menara gading . to make everyone proud with me! especially Ibu Ayah , adik-adik , cikgu , kawan-kawan .
Pray for me . I have another 2 sem to fight for .
 MUET exam in July .
I really want to go to the university .
STPM is my first step to be a philosophy doctor and to study the 'criminal minds' .
pray for me .
My dad asked me to do Nuclear Engineering .
fuhhh . so far dad . so far .
But nothing is impossible for Him .
Just Study Smart , Pray Hard . Work Hard and Turn to Him .
another 2 sem . Pray for me .
Terima Kasih Ibu Ayah , Cikgu , Kawan-kawan , pemberi semangat , pendorong , kekuatan dan Terima Kasih ya Allah .
Mohon diberi kekuatan untuk 8 bulan lagi . 8 bulan .
Ini adalah salah satu kata dinding hikmah sekolah yang aku suka .

'Jika seratus yang berjaya , aku antaranya , Jika sepuluh yang berjaya aku yang pertama , dan jika satu yang berjaya , aku lah orangnya !'

Good Luck Fellas !

p/s : sesiapa rasa nak tahu result sem 1 saya boleh la comment dekat entri ni :DD ngehhh .


Mar 30, 2013

Cerebrum Fevret 7 : Don't Kick The Chair


Have you ever felt like everbody's watching *_*
Waiting for you to lose :?
Have you ever felt like you're living in spotlight 
Searching for the real you.
Tell me have you ever woken up.Just to wish you could close your eyes 8_8
Getting hard to find a friend in city like this .
Where you can't even just trust a smile :)

Ada je orang tak suka kita . bak kata kak hanis zalikha .You can't make everybody like you .You don't even like everybody .spot light yang sangat terang .. yes.
There are lonely nights when you see no hope 
And you're feeling short of breathe .
Like a whole damn word is a braided rope
In a noose surround your neck .
ada je rasa macam ni .
Don't kick the chair ~~
it's gonna get better .
Don't kick the chair
It can only get better .


yes . It is . It can .
Have you ever felt love , really really felt love,
The kind that could save your life 
But right before you know it you find out in a moment 
You're gonna have to say goodbye
 Yes I am . really really .
But .... I have to say goodbye .
I did . So what's the problem . Nak aku buat apa lagi ?
I did move on . Ingat senang ke ?? I did let it go .

Yep yep you know .
If I can make it through then you can too.
Yep yep I'm good focus like always.
FOCUS >.< FOCUS ! 
Feels like I've been hit hit hit by ten brick walls 
Some people like to just sit sit and wait for you to fall
Then bound back way quicker than you fell down
Laugh in their face like what 
See nothing can break me .
NO NO NO NO! Listen 

If you gotta think twice about life 
Some really ain't right 
You don't need no help 
You can be better all by yourself .

I said to myself I can be better I can . Yes I am .
Everythings gonna be fine . Everything will be okay !

cc: DON't KICK THE CHAIR - DIA FRAMPTON ft Kid Cudi

Hikayat 415 .

kalau entri ni aku post .maknanya ini post ke 415 .
empat ratus lima belas dalam masa 3tahun . dalam masa 3 tahun tu banyak benda yang aku dah kongsi dalam blog ni .
segala cerita , kenangan , mimpi , impian , luahan perasaan .
manusia , yang aku benci , yg aku sayang , yang aku rindu , yang aku jumpa dan yg aku kenal.
semua nya ada dalam ni . aku rasa 415 tu dah boleh buka hikayat tentang siapa aku .
kalau baca boleh tengok perkembangan aku .macam mana aku berubah .
berubah dalam banyak benda . jauh beza aku dulu dan sekarang .

dalam 415 yg masih ada . sebenarnya ada belasan atau puluhan yg aku dah buang .
dan hanya 378 yang boleh dibaca umum ..

ada antaranya yang aku tak nak ingat mungkin , yang aku tak nak orang persoalkan dan yg aku rasa benda tu patut aku buang .
tapi yang belasan dan puluhan tu lah benda yang paling terkesan dalam hidup aku .
 dalam 415 post yang sedia ada , ada antaranya yang terlalu kebudak-budakan , terlalu keperempuanan , terlalu jiwang , terlalu terbuka dan ada yang keterlaluan .
dan aku juga tak tahu apa yang aku rasa 2 atau 3 tahun akan datang kalau aku baca post ni .

dalam 415 post itu ada antaranya yg membina , yg memberi kenangan manis , yg memberi semangat dan motivasi .
415 yg ada menunjukkan kedewasaan aku , kematangan aku .
415 itu semua hanya separuh yang aku lalu ...yang aku rasa .
415 itu yang aku rasa aku selesa nak tulis .

dan antara 415 ada yang menyebabkan aku rasa putus asa . tak nak tulis lagi . ada yang menyebabkan aku rasa nak delete je blog yang ada . tapi sebab kan kekuatan yg ada . aku teruskan juga .
dan sampai sekarang da 415.

 sebab 415 ni juga aku dapat banyak pengalaman baru , aku masuk dalam dunia baru , aku kenal dengan orang baru .
sebab 415 ni aku belajar dari pengalaman orang lain , aku belajar dari kesalahan orang lain, aku belajar tentang hidup orang lain dan belajar bersyukur .belajar menjadi dewasa .belajar menjadi matang .belajar berfikir .belajar buka mata melalui akal minda dan hati.  .
kalau kau nak tahu pasal aku ,
siapa aku ?siapa Asmi Asmidar.415 ni boleh cerita hampir 70 peratus .
lagi 10peratus kau kena duduk dan luangkan masa dengan aku .
lagi 10 peratus kau kena tanya orang keliling aku dan lagi 10 peratus tambah tambah untuk aku simpan sampai mati jadi rahsia hati .

415 cerita tentang aku. apa yang aku suka . apa yang aku takut  .apa yang aku buat . apa yg aku rasa . siapa keluarga aku . siapa kawan aku . apa minat aku . apa pengalaman aku .
415 . aku nak bagitahu yang aku dah berubah . aku nak bagi tahu yg aku dah besar walaupun tak tinggi.
aku nak bagi tahu aku tengah perbaiki diri . aku nak bagi tahu aku masih merangkak untuk dapatkan cinta Ilahi .

aku nak minta maaf kalau dalam 415 aku ada terkasar bahasa , tersalah kata . terlebih perasan , terlebih rasa , terlebih garam dan gula , terlebih pedas , terlebih dan melebih-lebih .
dan . angka 415 ini akan bertambah .
aku nak berterima kasih .sebab dalam 415.
ada yang baca .ada yang mengikuti . ada yang setia .ada yang memerhati .ada yang memberi motivasi .ada yang membenci . ada yang mengata .ada yang terinspirasi . ada yang belajar sesuatu .
terima kasih Ya Allah untuk 415 ni .
aku mohon kekuatan yang ada tak terhenti pada 415 .dan aku harap angka seterusnya .
akan menunjukkan kematangan aku . akan memberi ilmu . akan menyedarkan sesuatu . 

Mahatma Gandhi : Be the change you want to see in the world .
maaf dengan penggunaan aku sebagai kanta ganti diri pada yang lebih tua . mungkin aku kata ganti diri pertama . lebih dekat dihati dan sanubari ^_^



Mar 28, 2013

Cerebrum Memories 3 : KLCC , Ask.fm

Assalamualaikum .
having hard time to forget . but the harder you try to forget someone, the longer you'll remember them . So, just move on , and eventually they'll fade away . Couldn't agree more .
So I decide to move on and do solat sunat istikharah . Allah SWT Maha Tahu yang Terbaik .makanya ..berdoalah . Ingat Allah SWT masa senang , Allah SWT akan tolong kita waktu kita susah :)

left pic : Nono,Zurina,Zurin ,Aqila and me . right : aqila ,nono,me ,mala zurin
extra class BM semalam . sungguh la aku ni sangat la malas kalau duduk rumah .. suka buat kerja last minit pula tu . 'Ya Allah jauhkanlah aku dari sifat malas ' .

Anyway , thanks for being there for me girls . I love you guys . For the past few weeks yang I jadi tak betul . thanks for every things . Thank You So Much . Sorry for being too stubborn :D
yeashh . semalam lepas class , me , mala and nono sekali dengan budak kecik Izzat Azizee Sham ni pergi KLCC . sebab utama nak pergi KLCC nak pergi Kinokuniya beli buku HLOVATE . Aqilah cakap kalau cari kat Kinokuniya konfem ada , aku dah merantau Popular dan MPH ... tak jumpa . Dah berminggu nak pergi tak jadi ... akhirnya :)
Izzat Azizee Sham . mana budak ni datang ? haha jatuh dari langit *lawak hambar .  Mida ingat kalau takde siapa nak teman memang nak ajak budak ni . Lagipun hari ni 28 Mac birthday dia . Tahun lepas tak tahu la busy kenapa sampai lupa birthday dia . Jadi konon nak tebus la ni . ajak la dia keluar . belanja dia sikit . Yaa Izzat Azizee Sham da 17 tahun :) Akak doakan Izzat panjang umur , dimurahkan rezeki , sentiasa dirahmati . happy selalu , cemerlang SPM dan berjaya dunia akhirat okay ??
Terima Kasih sebab sentiasa mendengar , sentiasa ambil berat pasal akak .. Terima Kasih atas nasihat awak . Terima Kasih sebab simpan key chain yg akak bagi 2 tahun lepas . Terima Kasih sebab tak pernah berubah . Terima Kasih . dan maaf sebab akak suka buli awak .

terima kasih untuk Jamie sebab bagi akak pinjam boifren awak . jangan jeles tau :)

dan . I've spent another RM 100 from my BB1M . this is what I got . [tunas] , Contengan Jalanan, Gurindam Jiwa : Schrubert Serenade  all three books by HLOVATE . Yes I am hard fan of Hlovate . then , I've bought IQ84 by Haruki Murakami . all 3 series in one book . This book was recommended by Azreen Chan .
Kalau lah boleh beli satu book store tu .anyway , I love Kinokuniya they have all the books that I want .

Lagi ... biasalah sketch book .dan multimarker for drawing :)
We had so much fun yesterday . Tapi ada la ke-pisang-an melanda ...Mala eksited gila sebab first time pergi KLCC pakai tudung . haha . malangnya ke-pisang-an itu semua disebabkan mak cik asmi asmidar ni lupa nak charge kamera ..jadi bateri habis awal . tak puas ber cam-whore . apa yang kami buat ? jalan-jalan jalan , makan dan makan dan lepak food court tengok orang . next trip , memang  da plan nak buat benda ekstrem . main roller coster ke . Trust me yang saya tak pernah naik roller coster seumur hidup saya ^_^ 

Thanks for the memories . Thanks for listening . Thanks for understanding that I'm trying :)
Can't wait for next trip :') 


p/s:How I wish .. You'll fulfill your promises . 
ask.fm : and .......... I've got a psiko questions from aninomus kat ask.fm soalan 1 : 'take him or leave him' soalan 2 : 'I repeat . take him or leave him' . ada gak soalan yg berbunyi' I need you :3' . dan kebanyakan soalan yg saya dapat ialah soalan pasal relationship . sungguhla aku da rasa aura doktor cinta yg fail .sebab aku pandai nasihat orang tapi bila benda tu jadi kat aku . sungguh aku fail .

Mar 24, 2013

Ku Katakan Dengan Indah


perhatian ya . lagu ni bukan saya yang cover bukan saya yang nyanyi .
Gambar saya je saja letak syok sendiri :P
Lirik dia yang penting .
Entah la . saja buat benda ni hobi .
I'm not doing any cover anymore because of some good reason .
Saya tak copy atau ciplak sesiapa punya suara dan claimed saya punya .
bukan saya punya.bukan saya punya .bukan saya punya .Gambar je gambar saya :P

baca eh betul-betul

Ku katakan dengan indah .
dengan baik dan sopan santun sebab aku sedih tapi tak boleh nangis . hati sakit tapi tak boleh marah .
dengan terluka hatiku hampa .hampa tapi tak tahu nak cakap macam mana .
cemburu pada sesuatu yang bukan milik kita .
Sepertinya luka menghampirinya .
my bad.my mistake .I was careless . I forgot . I'm not too strong.
Kau beri rasa yang berbeda mungkin ku salah mengertikannya.
harmless flirt --" yang sebenarnya harm .
Yang ku rasa cinta ..
harmless flirt . I try to covince myself that I ain't affected by harmless flirt .I am not . but actually I am .
Tetapi hatiku selalu meninggikanmu ..
itulah Aqila cakap degil.
Terlalu meninggikanmu ..
degil.
Selalu meninggikanmu ..
sudahnya.
Kau hancurkan hatiku ..
you and I both know .It can't be work .It's all fun and games, 'Til someone gets hurt.
 Kau hancurkan lagi ..
well . contain is fragile . not only under pressure.
kau hancurkan hatiku tuk melihatmu.
ada harapan terus hilang .
kau terangi jiwaku . kau redupkan lagi.
tapi.
kau hancurkan hatiku tuk melihatmu .

***
membuatku terjatuh dan terjatuh lagi.
well this is not my first time with you.
membuatku merasakan yang tak terjadi .
hope too much lead to hurt so much .
semua yang terbaik dan yang terlewati .
semua yang terhenti tanpa ku akhiri .
repeated Tanpaku Akhiri......

p/s: kalau kau rasa semua ni menjiwang dan melampau . ya memang . sesuai dengan apa yg aku rasa .
Read all my post . Motivate myself . I forgot .Allah SWT knows what best .

cerita dia macam cerita 5 tahun 5 bulan . sama tapi tak serupa . in a few way ada persamaan . the big difference is you're not Along or Afiq not all . and you're not serious .




Mar 23, 2013

Salam Semua Untuk Awak Jiran !

Salam all.


I know we have nothing to do each other before , but since you will go far from here, not so far but still far . and I don't know when we can meet again . I hope fate will fares you better.
Hai Encik Jiran ! H bukan nama sebenar .

Since you moved here we never talk to each other .
But I heard a lot and a lot about you from my family .
My mom ,my dad, my grandma , my siblings .
And yes they care about you .
They actually like you .
I always heard how tidy and clean you are .
How generous you are .
and how friendly you are , but ...
we never talk to each other .
sometimes I said 'poyo gila dia ni'
I don't know what you think about me .
But I just feel awkward when you are around .
You like a brother to my siblings but you look like a 'jiran bujang poyo' to me.

Since you will move out .
I feel like I should make a peace .*even we never had a fight
but all the jelingan tak puas hati harus dihentikan .
even just with this sweet post .
Don't you think it sweet ?
yela ... bukan apa .
since you was to nice with my family ..
anggap la ni macam tanda penghargaan . eh . hehe
Now I don't need to worry if I want to go to my grandma house at 2 a.m without wearing my tudung .
fuhhhh .
Will I miss you ?. herm . We will see.
But you such a good neighbour to my mom , my grandma and my siblings.
I really hope fate will fare you better there .
and kalau kahwin jangan lupa jemput .

I'd really like to come if you are married and see how your wife look like hehehe.

p/s: lagu ni mungkin akan bermakna untuk saya kalau nanti saya pula akan tinggalkan orang yang sayang ~ dan pergi jauh dari sini.

Mar 22, 2013

She just a girl.

Asmi Asmidar . 
She just a girl and she is not on the fire .
Instead of being the hotest girl in town she choose to be a virtous woman .
jalan untuk menjadi solehah itu memang payah . Jalan untuk bermujahadah itu memang sakit .
Terlalu banyak airmata dan darah yang mengalir .
Terlalu banyak rasa yang perlu dikobankan .
Orang kata dia gadis yang pandai .
Tapi , bila soal hati dialah manusia yang selalu gagal .

Love make she feels like she is the stupidest girl alives. 

She fall to easy .
She was born to be stubborn .
people try to tell her , but she refused to listen .
and this is what happen when she crossed her own line .
She starts to assume , she starts to hope .
and she hurts.
She said it's okay to play but yet she feels like she so stupid .
and .
someone said to her , 'you are not stupid .People made mistake'
yes she did . she take caution when it comes to love . but she just a girl .
she was wrong .
she was not to strong .

she was careless , she forgot .
She keep telling herself that it's okay to playing not too hard .
but She just lost in her own battle .


She never realize there was so many people actually love her in so many ways .
Her teacher said ' You will go far . You will be someone one day . You will success in your life . You will find someone . You sure will find someone better . You are a good girl . Just focus sayang'


and one of her  favourite blogger aunty told her : wake up , don't ever give up dear .

Just if and if you knew the reason why she become like this . 

She hold strong life principles . The problem is sometimes she forgot .
She don't ever want people to think that she's desperately cheap. 


jadi wahai hati , 

maafkan aku yang pelupa , maafkan aku kerana merisikokan kau dalam permainan ini..
Maafkan aku ... aku lah yang salah .
Maafkan aku kerana aku gagal mengawal apa yang aku rasa .
Maafkan aku kerana kau terpaksa sakit lagi .
Kau akan jadi tambah kuat kan ?
Wahai hati ,
kali ini ..aku pohon pada kau .
Janganlah degil .
Masukkan lah logik akal .
Janganlah kau kalah lagi dengan rasa yang dusta itu.
Wahai hati ,
ingatlah matlamat kau mengejar cinta Ilahi .
ingatlah kau nak pergi dari sini .
Ingatlah kau mahu terbang tinggi .
Wahai hati ...
Letakkan cintamu pada satu tempat . Jangan kau tewas lagi .
Letakkan hatimu pada pemilik hati . ALLAH SWT .
Kau pasti takkan tersakiti lagi .



Mar 20, 2013

Little Notes 3 : Handle With Care

May peace be upon you . well I'm currently at my school canteen.
Read the label carefully .
CONTAIN UNDER PRESSURE . Handle With CARE .
like seriously ..
I mess up everything .
I'm just overthinking...
When I'm sad , hungry and sick ..I can be too loud  . really loud .
but when I'm overthinking , under pressure and angry I can be too silent .... and people will wonder why..

I'm just tired , exhausted , dying ..
Tired to pretend like I'm okay .

Dealing with the past , Living the present and fighting for the future is what I'm currently do right now.
It just too much to bear ..too much to share ..too much to think .....

tapi 'ALLAH SWT takkan menguji hambaNya lebih dari kemampuannya '
currently at the most critical phase of life .
Pray for me Pray for me Pray for me. 


Please Handle With Care . Can you ??

Mar 12, 2013

HATI dan IMAN .

'Dalam hati setiap wanita yang bergelar muslim itu sepatutnya memang tidak berbelah bahagi diserahkan kepada Dia. Tidak belah bahagi untuk mengatakan yang Dia adalah segalanya , lebih daripada yang lain. Pada Dia diletakkan ketakutan . Pada Dia diletakkan harapan . Pada Dia diletakkan kepercayaan. Pada Dia dipohon pertolongan .Pada Dia dipintakan kasih sayang'

'Allah yang memegang hati. Allah yang membolak-balikkan hati. Allah yang memberi petunjuk dan hidayah . Allah yang mengetuk pintu hati untuk berubah. Berubah ke arah yang lebih baik atau sebaliknya . Berubah ke arah pencahayaan atau kesesatan . Allah juga yang memalingkan hati kalau kita yang terlebih dahulu yang memalingkan diri daripada Dia yang patut disembah '

Iman itu bertambah dengan ilmu , berkurang dengan nafsu .
Iman yang senipis kulit bawang ini terlalu lemah , rapuh .
Iman ini perlu bimbingan .
Iman ini perlu kekuatan dan pertolongan .
Iman ini harus kuat , harus terus bertambah .
Wahai hati jagalah Iman . genggam la hidayah .
teguh la pendirian .
AMIN .


Mar 11, 2013

Little Notes 2 : Good Luck


me .ketua pembangakang. sarah , chepah , syiqin.
Salam aspresiasi dan salam satu Malaysia .
kami kalah di barisan pembangkang . bantahan usul kami tidak diterima oleh dewan . rasa sedih pun ada tapi kami okay . walaupun kalah .. tetap murnians memberi sokongan .dah habis je sidang perdebatan ..semua thumbs up dan cakap Good Job .sangat terharu sobsob . tak kisah la apa orang nak cakap pasal Murnians . kami okay cool . tajuk PTPTN sangat lah tak best . kelu tetiba dari berkata-kata . Teruk gila ketua pebambangkang kena hentam ... saya senyum je . he he he . I Love Murnians . Thanks Guys . And Good Job Girls xoxo .


dan esok exam .
my #2 little notes :)
Study Smart , Pray Hard .
Man Jadda Wajada ...
Just do your best and let Allah SWT take care of the rest .

Little Notes 1 : Oh Bulan Sampaikan Rinduku

Assalamualaikum and evening people . 
Oh Bulan Sampaikan Rindu .. Oh Bintang Kirimkan Cintaku .. Siapa pernah dengar Izzue Islam nyanyi untuk promo Bunga Merah Punya . Izzue Islam sangat comel berambut panjang , bermisai dan berjanggut ciput ...sebab kalau tak muka dia nampak jambu sangat . Saya tak suka lelaki muka jambu ~
Marilah kita mengaplikasikan teori geografi Imbangan Air +ve dan -ve dengan realiti yang terjadi dalam hidup gua sekarang ini ...
Imbangan Air Hati . +ve Banjir -ve Kemarau .
Tahukah anda sebenarnya yang +ve itu memberi impak yang sangat mendalam berbanding dengan yang -ve .
Jika diaplikasi maksud  banjir bermaksud limpahan 'kasih sayang dan caring' yang melebihi daya tampung  sang hati .. lalu melimpah dan menyebabkan kawasan sekitarnya yang kering tiba-tiba menjadi basah makin teruk ia menjadi banjir .Maklumlah dah lama kering .

Ada beberapa jenis kategori banjir termasuklah yang disebabkan hujan kasih sayang dan kemesraan yg datang dibawa oleh angin monsun ... arus perolakan dikawasan tengah tak pasal-pasal hati gua kena tempias .... arus perolakan kat tengah tu tak efek apa pun .
dan satu lagi jenis termasuk la banjir kilat ..yang datang secara tiba-tiba , dalam masa yang sikngkat , susut juga dalam jangka masa yang singkat ... yang ni rasa dia sakit banyak ...datang sekejap sekejap lepas tu pergi sesuka hati ...dah sebabkan kesesakan semua sesuka hati je nak pergi .... nak suruh aku nyanyi lagu Ramlah Ram sesaat kau datang ke ?

Ada beberapa faktor yang menyebabkan hal ini terjadi ..antaranya ialah HUJAN . hujan ini pula bergantung pada beberapa perkara antaranya ialah ....kelebatan hujan ..kalau hujan tu lebat ke-possibiliti-an nak banjir tu sangat la tinggi ...yela mana tahu tiba-tiba datang call dan text secara kerap tanpa henti ..erm ...... tempoh masa ... kalau lama la hujan tu turun ......segala lagi kemungkinan untuk banjir amat tinggi berbanding kalau hujan tu turun sekejap je takde la sampai bajir melimpah semua . semua boleh tanggung beres aci tak kisah kalau sekejap ....ni ...lama . alamatnya ~ banjir .....dan pengaruh angin ......kalau angin yang bertiup tu datang bawa wap-wap air makin lebat dan lebat la hujan ni ......

Pencairan salji hati merupakan faktor utama dalam hal ini ....kalau tiba-tiba ada orang nyanyikan lagu ..lagu pula punya la menyentuh hati dan sangat panas suhunya ..pencairan itu akan berlaku dan menyebabkan kawasan tasik melimpah .......yang ini bahaya sebab .........pencairan terlalu mudah berlaku terutama jika anda mengalami musim kemarau tanpa hujan untuk tempoh yang lama .

bla-bla-bla . faktor manusia . aktiviti manusia yang telah me-nyah-kan hati ini menjadi hati yang keras . air nak serap pun susah ............ seterusnya banyak lagi faktor manusia yang boleh dikatakan hampir 60% menyebabkan ...... kemarau-an dan kebanjir-an berlaku tanpa dipinta.

Langkah-langkah nya tidak lah lagi diambil kira bila hati sedang berbunga dan mengalami pencairan ....
mungkin langkah memperluas dan memperdalam ruang hati buat masa ini tidak relevan tetapi ...pembinaan tetambak atau benteng atau tembok konkrit boleh diguna pakai ..... marilah meninggikan tembok yang ada , dan menambah ketebalannya agar tidak mudah mengalami kebanjiran .... semoga nanti....andaipun kebanjiran berlaku langkah penstrukturan telah dilakukan ... kerana ...kebanjiran yang datang seterusnya perlulah kuat untuk merobohkan benteng yang dibina.

sekian , yang tak tahu kenapa dan apa nak buat disamping tak tahu nak rasa apa .

Mar 10, 2013

Cerebrum Fevret 5: Azreen Chan Blog.

Assalamualaikum dan Selamat Tengah Malam :)
Memang menjadi rutin saya ..waktu ni adalah waktu belajar , online , update blog dan segala benda yg sewaktu dengannya .... 'battery ' da charge dalam 3-4 jam . boleh tahan sampai 4.30 pagi he he he.

One of my favourite blogger . Azreen Chan . I find her so ohsem meh . she's doodle , travel , read and write great entries that inspired me a lot . After I read her blog , I start to draw back . I've more interest on reading english books . I learned a lot . Frankly speaking I adore the way she write and mostly I love her doodle masterpieced . You have to take a look . Read one entry . You might addicted like me  . weheeee.
http://www.azreenchan.com/
 Truly inspired .
and she did replied my comment on her blog . *one of the best feeling when you got a reply from your favourite blogger !
That feeling I wish I will get if I can meet HLOVATE. yet yes . I know you can't compete the feeling if you can meet Rasulullah SAW . 

my google chrome most visited  .paid a visit . Azreenchan blog is one of them . I loike .


Mar 8, 2013

Cerebrum Fevret 4: STUCK IN THE MOMENT


Now Romeo & JUliet
Bet they never felt the way we felt
Bonnie & Clyde
Never had to hide like
We do
We do


You and I , both know i can't work
It's all fun and games
'Til someone gets hurt
And I don't
I won't let that be you,

Now you don't wanna let go ,
And I don't wanna let you know
That there might be something real between us two
Who knew
Now we don't wanna fall but
We're trippin' in our hearts
And it's reckless and clumsy
Cause I know you can't love me here

I wish we had another time
I wish we had another place
But everything we have is stuck in the moment
And there's nothing my heart can do
To fight with time and space cause
I'm still stuck in the moment with you

See like Adam & Eve
Tragedy was a destiny
Like Sonny & Cher
I don't care
I got you baby

See we both
Fightin' every inch of our fibers
Cuz ain't no way it's gonna end right but
We are both too foolish to stop

*
See like
Just because this cold , cruel world say we can't be
Baby we both have the right to disagree
And I ain't with it
And I don't wanna be so old and gra
Reminiscing 'bout these better days
But convince just telling us to et go
So we'll never know
*

You don't have any idea how much I like you . How much you make me smile . How much I love talking to you , listening to your voice , listening to the song you sing or how much I wish you were here. All I want is you to be happy even I'm not part of it . I get the best feeling in the world when you say Hi ! to me , or even smile , beccause I know even if just for a second , I crossed your mind . Me? I'm scared of everything . I'm scared of what I feel , or what I've said , of who I am , but most of all I'm scared that I will not talk to you again.


How I Spend My BB1M?

Assalamualaikum folks .
Semoga rahmat Allah SWT sentiasa melimpahi anda semua .
Baucar Buku 1 Malaysia .
I've spend RM100 .
Bagaimanakah saya membelanjakannya dengan cara bijak .?
Sasaran saya :
1) Nak cari buku HLOVATE terbitan Jemari Seni
2) Nak beli english novel
3) Nak beli stationery untuk melukis . 

 Today .
target 1 nak cari buku HLOVATE tak tercapai sebab POPULAR takde stok .
target 2 nak beli english novel . DONE . I've found JANE AUSTEN COLLECTION(recommended by Aqila) compile in one book . I'm so happy . for RM 35.00 . Worth :)
target 3 tak tercapai sepenuhnya . sebab sekarang ada limit 80% buku . 20% je untuk alat tulis .
Saya cuma dapat satu fail , colours A4 paper , sharpie dan satu pen untuk melukis ^_^
lagi 2 buku . satu , 'AWAK SUKA SAYA TAK ? -Melur Jelita' RM 35.00 (recommended by Atila) dan buku kedua 'Agar Selalu Disayangi Allah SWT ' RM 8.00 .
RM 150 lagi simpan untuk buku HLOVATE :) 


Aqila Liyana my baby , she wrote this note for me . I Love You too Babe :')



Mar 6, 2013

BB1M

Holla and May peace be upon you :D

Kita lupa cerita pasal pangkor yang takkan habis tu ~ Sebab tertangguhnya pangkor . tertangguh semua cerita road run and everything . Kita hold dulu yang lain . Kita cerita apa jadi hari ni .
Hari ni ....dapat Baucar Buku 1 Malaysia . Huyeahhhh . Alhamdulillah . Setelah lama menanti . akhirnya ....................
 Gambar ni tangkap guna webbie saya je sebabnya ...... kamera habis bateri ~ tengok muka happy nak dapat baucar ... dan tengok muka Cikgu Azhar . hehehe
 Inilah muka happy dah dapat Baucar ...*Thanks DS Najib . ... nak borong buku ... dan muka happy sebab rumours result keluar esok tak betul so.... tunggulah 18 Mac nanti ... minggu depan exam . sabtu ni sekolah . time table kitorang dah penuh ~ dan tanpa sedar ada basketball match yang kitorang tak kisah and tak fikir langsung . cane nak kejar PBS lagi ~ semua-semua tu ~exam , match. busy  .esok ada bahas . *saya tak prepare lagi ni ~
kalau nak tengok muka-muka kaki cam-whore Murnians . nilah dia . pantang nampak kamera . LOL

and I'm getting busy busy and busy .
yet . Last night I had the best late night conversation ever .
'They don't know what we do the best . That's between me and you our little secret '
And I can't stop smiling :D ngehhhh . Thanks babe .

Let's pray for Sabah . Al-Fatihah for our pahlawan . May them Rest In Peace  AMIN .


Cerebrum Memories : PANGKOR DAY 1

Assalamualaikum people :D

Ini adalah cerita yang tak berapa nak update . Cheq asyik tangguh je , bizi tak sempat cheq nak update .
22-24 Februari lepas cheq pergi Pangkor .... Perkhemahan Tahunan SISPA tahun 2013 . It's a long tiring journey . there is tones of picture . So here we go for the first day .....All the way from KL to Pangkor .
Cg.Zaiton , Zurina , Qila and Me
Our bus was sponsored by RTM :) Bertolak dari sekolah 9.30 am . Berhenti kat Kundang makan Nasi Lemak Cg.Laila beli . sedappppp.
Yang buat perjalanan ke Pangkor tu sangat jauh adalah . faktor bas lambat . dan faktor hari Jumaat jadi mereka berhenti solat Jumaat dulu ....
Dan masa kami lalu depan SMS Teluk Intan , kami nampak eksiden yang sangat teruk . 
Ini adalah trademark Murnians , gagak hitam . tengah-tengah yang cun tu cikgu laila dan cikgu zaiton yang muda lagi comel . hehe 


me , Zurin , Zurina
My fevret picture :D
yeahhh Jetty Lumut !! 

Cikgu Azhar . Our Pengajian Am teacher  . hensem kan ? hehe . Murnians call him Ayah .
Me and my baby . Sibuk je Zurin ~ lol
van kat Pangkor ni sangat klasik . warna dia sangat comel .
Arrived around 6.30 pm . Pangkor Village Beach Resort ^^
Our Banglo lot bilik untuk 5 orang ~
The night end up with ....
someone singing 'Ayu-VE' for me . he he he

TO BE CONTINUED ..................................................











Mar 4, 2013

Short Stories 3 : SPILL


“ I hate it man . I hate it !”
“Pehal lu minah . PMS ke ?”
“wei . serabot la wei serabot”
“Pebenda . Kau ni merungut dari tadi , Allah SWT marah tahu ! Merungut boleh jadikan kita tak bersyukur dan kerja yang kita buat dari dapat pahala terus hilang”
“Ermmmmmmm”
“Tu pahal pula muncung panjang tujuh depa pula tu ?Spill??”
“Menipu la tujuh depa ....Entahla . Everything  getting more complicated bro . I hate it .” rasa macam dah nak nangis dah sekarang .Tak tahu marah siapa . “Aku rasa semua benda jadi tak betul .. semua dah terkeluar dari line . Makin nak berubah jadi dewasa makin complicated semua benda”
“Apa yang tak kena ?”
“Susah la nak cakap . Benda yang aku rasa kecil jadi besar , jadi complicated”
“Complicated .”
“Yes.”
“Complicated betul masalah kau . wei cuba bagi aku faham sikit. Jangan nak berbahasa perasaan sangat, aku pula jadi complicated.”
“Semua benda dah tak sama .”
“Everything changes . People comes and go. But life must go on dear”
“I hate those changes. It’s hurt”
“Benda biasa . But you have to face the changes . You have to”
“Orang semua dah tak layan aku macam dulu . Aku nak jadi budak balik boleh tak ?”
“Apahal?”
“Entah . Everything just different .”
“Takkan kau nak expect orang nak layan kau macam budak-budak aku rasa kau pun rimas .”
“I feel like nobody loves me . I feel like nobody cares”
“Bunyi kau dah macam budak kurang kasih sayang la pula” ha ha ha .
“Kelakar sangat ke ? Kenapa aku tak gelak ?”
“Daaaaa . pehal pula ni”
“Malas ah nak cakap dengan kau . Buat aku tambah sakit hati tahu”erghhhh .
“Sorry.” Dah macam mana ni , silap aku . Budak ni kalau dah merajuk bukan senang nak pujuk.
Diam . Awkward silence . krik krik .
“Okay I’m really sorry . Forgive me ? Allah SWT suka tau kalau orang memaafkan ni”
“Aku rasa …. Macam ….. ada masalah attention deficit and masalah hoping too much love too much and I end up hurt too much . everything become fear . and the fear getting stronger ..”
“Apa dah jadi sebenarnya?”
“Takdeapa .ermmmmmm . entahla , Takde pape kot . entah .”
“Kalau dah macam tu bunyi gaya kau bercakap sah la tu . Ada benda tak kena . Nak cerita ?”
“Nantila. Bro , nyanyi aku satu lagu”
“Lagu apa?”
“You choose”
Dan gitar dipetik . Wipe Your Eyes –Maroon 5 .

I'm afraid that I gotta do what I gotta do
But if I let you go, where you gonna go?
We gotta make a change, time to turn the page
Something isn't right, I don't wanna fight you
We've been through tougher times, you know it gets worse
We can turn this around please let me be first
And as I feel your tears spilling on my shirt
Something isn't right I don't wanna fight you

Hey you, come over and let me embrace you
I know that I'm causing you pain too
But remember if you need to cry
I'm here to wipe your eyes

Tonight before you fall asleep
I run my thumb across your cheek (across your cheek)
Cry 'cause I'm here to wipe your eyes
I know I made you feel this way
You gotta breathe, we'll be okay (be okay)
Cry 'cause I'm here to wipe your eyes

Oh nah nah oh nah nah nah nah
'cause I'm here to wipe your eyes
Oh nah nah oh nah nah nah nah

When did we cross the line?
How could we forget?
Why do we let the pressure get into our heads?
Your broken heart requires all of my attention
'cause something isn't right, I don't wanna fight you
*

Please don't lose your faith
Don't worry 'cause I'm here to keep you safe
I promise if you let me see your face
That I won't let you down
I won't let you down
I'm here to wipe your eyes
p/s:Saya bukan tempat pelarian . I know I shouldn't feel like this . I've promised but you're the one who forget . It's hurt . You won't hear anything from me anymore . Why should I fight for you ? You're not even mine  . I just your supporting role . I get it .thanks .