Feb 20, 2013

PISTANTHROPHOBIA


May peace be upon you.
*charming kan ~ lol

'But what if I give them a chance but they waste it ?You will met a lot of wrong people in your life . Just take it as a learning process'
'I'm just too AFRAID .. actually , I have Agliophobia . and PISTANTHROPHOBIA'


 PISTANTHROPHOBIA is fear of trusting people . Itu lah sebabnya aku sampai dapat 'surat cinta' orang kata aku nampak sombong . 
entahla . trust issues aku makin teruk . bak kata Aqila : Don't trust anyone . Untill they give you a good reason that they can be trusted . 
Betul lah sakit . Sakit kalau terlalu percaya .bila dah percaya mula mengharap , bila harapan tak dipenuhi mula rasa dikhianati ~~ apa ke teruk sangat kronologi ni . sedih betul cerita .
Susah nak percaya orang , susah nak rapat dengan orang .
'Never forget when all the creation left you ,He remained. He always remains. -YasminMogahed' 


Padahal kalau orang dah kenal aku ... semua duk kata aku ni bising . hahah 
Memang pun aku bising  . Dah sejak azali macam tu nak buat macam mana. 
Tak caya tanya ibu ayah  . tapi bak kata zubair , aku ada 1001 rahsia .
ha ha ha . You have to study me first la then judge . I have my own reason . And do I have to feel guilty for being myself ?
Bercakap bila perlu . yup TRUE . cuma sebab suara saya kuat tu yang bunyi bising tu huahuahua .*sebab tu juga kot dapat 'surat cinta' kata masa cakap dekat mic bunyi suara aku bingit he he he .SORRY from the bottom of my heart.
Insha Allah saya akan cuba perbaiki .
Rasa nya tu je kot . 'Perfection is impossible .But there's always a room for improvement :).You'll learn to get better'


Feb 19, 2013

Cerebrum Memories 2 : USTAZ SYED ABDUL QADIR AL-JOFREE

Assalamualaikum :)
Isnin , 18 Februari 2013 . Kami bertuah sebab diberi peluang untuk mendengar ceramah dari Ustaz Syed Abdul Qadir Al-Jofree sekali lagi :) 

 ini yang saya catit.
ralat kat ejaan nama Ustaz .maaf .
*Ustaz Syed Abdul Qadir Al Jofree pernah datang pertama kali bagi talk masa Kem Transformasi Diri kami 11 dan 12 jan lepas . Tapi masa tu saya tak fokus ^________^ Jadi Alhamdulillah dapat peluang sekali lagi . Susah tau nak dapat peluang kali kedua . so kalau dapat , grab with both of your hands !
Boleh baca kan ? he he he
'Bila kita berdiri atas dasar kita dah pandai belajar dan belajar lagi sehingga kita rasa tak pandai ' .
Dan hari ni saya dapat dengar talk dan ilmu lagi .
What I learned : Belajar sebab nak ilmu bukan sebab nak kerja .
Pengetua dan Ustaz Abdul Qadir . 
last time masa kem . *saya tak tulis pape ~



**************************
Lesson for today . Jangan mudah percaya pada orang . Jangan sesekali . Just jangan ! 

Sebab 'The people who know you have more ammunities against you' . Seriously , jangan senang sangat nak percaya kat orang . Sebab ni la aku layan orang macam berjalan atas kaca . Sebab ni ! Orang boleh cakap apa je pasal kita . Tak guna kita percaya kat orang tapi kalau orang khianati kita . Bersangka baiklah tetapi pastikan kita sentiasa bersedia . Yang kita sangka baik tak selalunya baik , dan yang kita sangka buruk tak semestinya buruk . Sesungguhnya Allah SWT jua yang Maha Mengetahui segala apa yang ada di langit dan dibumi . Maafkan saya .
*

Feb 18, 2013

Cerebrum Fevret 3 : STARRING ROLE


You're hard to hug , tough to talk to
*
All you give me is a hearbeat
I've turned to statue
And it makes me feel depressed
*
You don't love, big * deal .
I'll never tell you , how I feel
You don't love me , not a big deal
I'll never tell you , how I feel

It almost feel like a joke to play out the part 
When you are not the starring role in someone else's heart
You know I'd rather walk alone , than play a supporting role 
If I can't get the starring role.
Sometimes I ignore you so I feel in control
Cause really, I adore you , and I can't leave you alone
Fed up with the fantasies, they cover what is worng
*
I never sent for love , I never had a heart to mend
Because before the start began, I always saw the end .

Tahu tak rasanya ? When you just a supporting role . Hurt much . Want to be starring role but you can't. Penat . penat rasanya jadi supporting role . I will only playing my part when you need me and push me away when your starring role is coming . Frankly speaking , I hate that . I hate that . I'd rather walk alone . Ingat apa? Hey ! If you still want me to be one of your 'supporting role' , you have to pay cash and the price must be worth ~ I just ignore you sometimes , but I can't . I said boys are stupid throw rocks at them , pots and pans too but when it's you .I just can't . It's not even your fault . My bad . The true fun fact is I'm only supporting role and will never be starring role . because before it's start I already saw the END.

p/s: Kebelakangan ini entri banyak pasal lagu. Maaf . 'Sometimes I wish you'd pay more attention to my favourite songs , because the lyric sing words that I'm too scared to say .' 
*

Feb 17, 2013

Short Stories 2 : SURAT

Salam alaik.

"Hey monitor, ada admire bagi surat cinta" Abe masuk kelas tiba-tiba bagi sampul surat .
"Apakah ? bila masa aku ada admire dan bila masa aku bercinta?" Kot yee pun nak kenakan aku kan .
"Tak tahu . Haaa . apa kau buat haa sampai ada orang angau siap bagi surat . ?" buat muka tak bersalah pula mamat ni.
"Banyak cakap .mana suratnya meh aku tengok ." pelik.
Mak ai … ada bedak .zaman bila orang bagi surat letak bedak ni . Bagi la minyak wangi enchanted kea pa ke … bedak siapa lah dia ni ambik.. fuhhh . warna pink . parah ni ..
"Rai .. tolong jangan tunjuk orang lain . Aku tak nak ‘dia’ malu" dah tiba-tiba ni kenapa bertukar aura life saver orang ni .
"ermmmmmm……" papela.

Isi surat tu tak banyak sangat .. Tapi satu je yang penting . Dan nama pengirim buat aku rasa nak pengsan. Serious.
“Kita berubah bersama-sama . Kita lalui semua ni bersama . Saya sanggup .Kita bermujahadah sama-sama .Tapi ini perasaan saya. Saya tahu saya tak patut cakap . Tapi ... saya nak awak tahu ..saya tak harapkan apa-apa ,perjalanan kita masih panjang .. Mujahadah pilihan saya . Cukuplah awak tahu . Insha Allah saya doa dan berharap awak akan jadi bakal ma'mum dalam baitul muslim saya satu hari nanti .”
'Dia'  siap bagi lirik lagu nasyid UNIC - Hanya Tuhan Yang Tahu .
berubah bersama? Pada mata aku dia bakal imam yang sempurna .. Sifat malu aku pun tak setanding dia . Dugaan apakah ini Ya Allah , dia ….terlalu sempurna . Aku tak layak untuk dia.

"Abe …biar betul dia yang bagi ni?"
"Betul lah . Tapi tolonglah wei janji jangan bagitahu orang lain . Kau tahu kan dia jenis macam mana "
"Ermmmm. Apa dia nak sebenarnya… aku ……Tak faham la ."
"Dia suka kau .Itu je aku boleh cakap . "
Aku rasa nak pengsan . Dia ni biar betul . Dengan aku ?? Raihanna ? Ya Allah , layakkah aku untuknya ? Tahu kah dia siapa aku ?
“Abe tolong aku "
"I'm ready to be your knight in shinning armour miss Rai"
"Aku tak tahu nak balas apa .Tapi kau bagi lagu ni kat dia. Demi Cinta Suci-UNIC . Pas juga surat ni ."
……Salam alaik …………Ke hadapan ke belakang  Encik Bakal Imam Baitul Muslim yang saya hormati ..
Awak.. saya tak faham . Awak … saya tak layak untuk awak ..Awak ..saya tak sempurna …dan Awak … dengar lagu ni Demi Cinta Suci …sedarilah yang saya ….bukanlah mutiara yang dicari tapi hanya sebutir pasir tak berharga …..Kalau betul jodoh antara kita… Bermujahadalah buat sementara .. Biar saya usaha perbaiki diri saya … Saya masih merangkak . Biarlah saya kejar cinta Ilahi , saya belum puas. Banyak lagi kita perlu belajar dan tempuhi . Bermujahadah dulu ?? Let’s fate fare you better . May Allah bless you . Berdoalah :) 


Feb 16, 2013

Cerebrum Fevret 2 :SO FAR AWAY



Never feared for anything,
Never shamed but never free.
A laugh that healed the broken heart,
With all that it could.

Lived the life so endlessly
Saw beyond what others see

I tried to heal your broken heart
With all that I could
Will you stay ?
Will you stay away forever?

How do I live without the ones I love?
Time stills turns the pages of the book it's burned,
Place and time always on my mind,
I have so much to say but you're so far way.

Plans of what our futures hold,
Foolish lies of growing old,
It seems we're invicible,
The truth is cold.

A final song , A last request ,
A perfect chapter laid to rest.
Now and then I try to find,
A place in my mind,
Where you can stay
You can stay away forever.

How do I love without the ones I love?
Time stills turns the pages of the book it's burned,
Place and time always on my mind,
I have so much to say but you're so far way.

Sleep tight I'm not afraid (not afraid)
The ones that we love are here with me
Lay away a place for me (place for me )
'Cause as soon as I'm done I'll be on my way
To live eternally


How do I love without the ones I love?
Time still turns the pages of the book it's burned.
Place and time always on my mind,
And the light you left remains but it's so hard to say
When I have so much to say and you're so far away.

I love you , you were ready

The pain is strong and urges rise
But i'll see you ,when He lets me
Your pain is gone , your hands untied.

So far away(so close)
And I need you to know
So far away (so close)And I need you to ,need you to know.

Aqila told me this song was dedicated for their friend which is also their drummer . He died . So touched . May he rest in peace.


But here , I'm copied this lyric , somehow it means so much to me . the lyrics . Me and You . We . You . Stay . Far Away . I don't know . Not all the lyrics but there is connection between what we had with this song . I'm afraid . I'm scared . Somehow , I need you to know that I miss you . Even when I said I'm so over you . My bad for hoping . My bad .One thing you should know that I'm not  'mudah lupa' person . I'll remember every single thing . But somehow I act like I don't. For a good reason.


cc: Nazmi Wahab . Thanks to him , he is the one who asked me to listen to this song.

Feb 15, 2013

Cerebrum Fevret 1 : AQILA & A7X

May peace be upon you.
Aqila: Tak payah dengar nanti 'berdarah telinga you' delete je .
Me: Tak nak . :D *big grin
Aqila melarang tegar saya dari dengar lagu Avenged Sevenfold , tak seperti selalu . Aqila la yang buat saya layan Conor Maynard , Ed Shereen even Bieber dan One Direction .Kenapa tak A7X?
Macam biasa saya degil . saya dengar juga :DDDDD
Takdela berdarah mana . Tapi memang ada setengah lagu saya rasa nak berdarah telinga dan pecah kepala bila dengar .
I know why Aqila tak bagi .  I'm not that type yg layan die hard punya jenis lagu .lol
Tapi ...Dear God was kool, I like Here I Go Again . and Hysteria .(so far)
Yes . My type : Slow emo . hi hi hi .
e.g: DEV ! She's awesome ! (most of them is club song . )
I love Dubstep . (Asking Alexandria ,Steeped Up and Scratched) Not American Average had a cool dubstep .
No wonder la Aqila 'kusyuk' betul kalau buat kerja lagi-lagi kalau dengar lagu A7X . Serious , I buat kerja geo sambil dengar . hilang ngantuk ^_^ (A7X + coffee . here the secret haa?? :B )

 And yes I just hate the fact they don't sing but they screamzzzz. why ? mungkin itu seni dalam muzik.
Part gitar tu saya suka je ^_^ *Steelheart-She's Gone kooooollllll.

Me . Aqila . We've known each other since last year. Dia 'jiran' sebelah (dalam kelas)saya ^_^ A kool one I've ever had ! I did learned a lot about her since . Kind. Awesome. Sweet .Kool. Cute . Sexyyy~ Funny . Smart . and I think she also did learned a lot about me . like A LOT . my habit and everything. heeeee. I treat new people 'macam berjalan atas kaca ' because of the 'trust issues' and everything but not when I'm with her. I've showed her who I am before, during my 'zaman jahiliah' .heee. and I think she'd understand and know me better .before and now. I trust her. I love her.Seminggu tak jumpa and I already miss her x_________x and she is my kool best friend!


p/s: Babe , I plan to do a video(me ,you,zurin,nono) buat uhh yeahh yeahhh 'Locked out of heaven) kat Pangkor . lulz :DDDD


Cerebrum Memories 1 : NATIONAL LIBRARY

Why cerebrum memories? Because cerebrum is part of our brain . Cerebrum is a centre for 

i)receiving and interpreting impulses from sensory neurones.
ii)initiating motor responses
iii)mental abilities like learning ,memorizing , reasoning,speech,thinking and personality traits
iv) controlling voluntary actions which are under conscious control and involves voluntary muscles, for example , walking, running, writing, and singing.

13 Februari 2013. Perpustakaan Negara , Nono queuing up for photostat.
an hour later . She still queuing up .
Sebab yang kerja situ haritu abang tu seorang je selalu ada dua orang kakak .
Me and Mary decided to buy a card for photostat RM19 for 200 copy .It's worth compared to our energy wasted queing up~

 suddenly ... a moment .
Yup . mula-mula tak faham , tapi bila fikir . ada masa kita tak boleh nak just give up je , kita perlu juga perjuangkan kebahagiaan kita sendiri .
"Takpelah biarlah" sometimes GOOD sometimes NOT .

*I start to draw and doodle back (i know i'm not that talented). but I hope .after this , I won't stop and give up on the  things I like to do(anymore).


Feb 14, 2013

Short Stories 1 : NO V-DAY


“Hai makwe"
“Er, hello pak cik "
“Ha ha . Mak cik , hari ni 14 Februari "
“So ?”
“Hari Kekasih . V-day ? "
“Oh okay then …what’s wrong?”
“It’s wrong . "
“I tahu . Benda kalau dah dibiasakan , boleh jadi budaya . Kalau budaya baik takpela juga . Ini budaya ntahpape . Dengan pengaruh media nowadays , mem-bim-bang-kan” geleng kepala.


“Hahaha. Apa gaya dah macam nak tulis karangan ni ‘membimbangkan’ ha? "
“Tapi betul kan . "
“Yes kalau tak diatasi .Rosak la bangsa "
“Kata orang dia pun lebih kurang . Karangan Bahasa Melayu level SPM punya jargon .haha”
“Bolehla takde la karat sangat kan ? haha. Okay about V-day ni , kesian tengok budak-budak sekarang , orang sambut dorang sambut padahal dorang tak tahu apa-apa pun sejarah pasal V-day tu”


Angguk-angguk “Couldn’t agree more. Inilah masalah sekarang , orang buat kita nak buat . Rasa benda tu best nak try, rasa benda tu ‘kool’ nak ikut . Benda salah betul pun dah tak boleh beza . Sebab semua orang buat benda yang sama je . Semua dah buat benda tu macam biasa . Dah jadi budaya”
“Haih , warisan budaya dan bangsa . Kalau sesuatu dibiasakan dan diterima ia akan menjadi budaya kemudian akan diwariskan dalam sesuatu bangsa . Budaya membaca , budaya sayangi alam sekitar I boleh terima tapi kalau budaya orang Kristian , Rasulullah pun larang umatnya ikut . Astaghfirullah alazim”
“Nauzubillahi min zalik . Scary much . Dorang ingat benda ni untuk meraikan kekasih la , meraikan kasih sayang dan cintalah . Bila orang kristian buat baru nak berkasih-sayang padahal Rasulullah SAW memang dah ajar umatnya menyayangi sesama makhluk. Tak kira masa tak kira tempat . “
“ Nothing but the obvious. Bila keluar fatwa yang V-day ni haram , ada la pula nanti yang kata Islam ni zalim dan tak menggalakkan kasih sayang . "

“ Pemikiran yang macam nil ah yang kita kena reset . Syaitan memang sentiasa akan cuba menyesatkan . Sebenarnya kita boleh je nak bagi bunga kat isteri , nak bagi hadiah kat suamii bila-bila tak payah tunggu 14 Februari pun boleh bagi”
“I rasa kalau dorang tahu yang Valentine day tu sebenarnya sambutan orang Kristian dorang takkan sewenangnya sambut hari tu . Sebenarnya orang Kristian sambut Valentine day , sempena paderi mereka St.Valentine yang dibunuh secara kejam 14 Februari Zaman Empayar Rom dulu .”

“Wait , then kenapa pula dorang nak sambut hari berkasih-sayang pada hari paderi dorang dibunuh . Apa chemistry antara bunuh –kejam-kasih sayang ?”
“Ala ,zaman tu tentera mana boleh kahwin . Si St.Valentine ni pula kata tentera kalau kahwin lagi kuat la apa la . Raja dia marah kena bunuh la . Lepas tu semua sambut hari Valentine konon nak memperingati hari kematiannya la tu “
“Cehhh , macam tu rupanya . “
“macam tu la . dan tarikh 14 Februari tu gereja yang tetapkan sambutannya . So , perluke kita sambut semua ni ?”
“Sure NOT”
“Baik kita sambut hari kesyahidan perjuang-pejuang Islam dengan baca Yassin sedekahkan Al-Fatihah . Insha Allah berkat .kan kan mak cik”
“ Betul, betul ! “
“Mak cik, kalau tak hari Valetine pun saya sayang awak hari-hari tahu ?”
“I love Allah SWT more :P “
-Asmi Asmidar :)-

Memories. PNM.

Penat dah cakap biar gambar pula cakap.
tempat Perpustakaan Negara Malaysia .
Hari Rabu . Tarikh 13 Februari 2013.
Masa 11pagi-6 Petang.
Why we love PNM ?
Buku . Bahan Rujukan . Makanan Murah . Aman . Sejuk .Selesa . WIFI free:D
Zuwin dan  Zurina




 'Hi IMY '
'Hi This lady is missing you too'


NONO


MARY

selekeh .kbai

Akal yang sihat datang dari Badan yang sihat .

Assalamualaikum . Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.
Amin: Kak Mida kenapa suka ambil Amin ? Amin rimas la.
Kak Mida: Sukahati lah , sebab Amin comel ^_^

 Selasa lepas . Kan cuti kan ? Jadi Ayah bawa kami adik-beradik pergi Taman Tasik Titiwangsa untuk beriadah . Selalunya memang tak sempat la sebab mida pun selalu balik sekolah lambat , ada masa tu sabtu ahad pun sekolah . So , masa dan peluang yang ada . Apa lagi . Mari kita sihatkan @ kuruskan badan ^_^
 Er.... Mende lu minah ? LOL
 العقل السليم يأتي من الجسم السليم
Akal yang sihat datang dari Badan yang sihat .
Rasulullah SAW juga menggalakkan kita bersukan . Sunnah Rasulullah SAW tau bersukan ni  . Rasulullah SAW bersabda : Bersukanlah aku tak suka orang lain tengok keterbatasan dalam agamamu .
Yeashhh . Sukan yang paling digalakkan ada tiga .
Memanah , Berkuda dan Berenang . (dan sedihnya ketiga-tiga ni saya tak reti buat :( . Insha Allah satu hari nanti saya belajar . )
Memanah , zaman sekarang ni semua perlu duit nak beli equipment pun tak mampu . Dulu tak tahu ,konon tak minat. ada kat sekolah tapi nak masuk hoki padahal Ayah tak bagi sampai ,
Ayah :Tengok la kalau nak main . Aku ambil stick hoki tu pukul kat kepala kalau tak pecah main la .
Lepas tu taubat tak main dah . Redha Allah SWT bergantung pada redha Ibu Ayah kan .


Berkuda : Dulu aku rasa kuda tak la semahal unta . sekarang ni rasanya harga kuda macam lagi mahal je dari unta . Sebab nak hantar anak masuk kelab equestrian belajar main kuda pun kena ada beribu sebulan . 


Berenang : Sebenarnya kalau ada sungai kat belakang rumah boleh je terjun belajar . Maklumlah budak bandar . Carilah swimming pool itu kalau ada.
Tapi ketiga-tiga sukan ni sangat baik untuk kesihatan fizikal dan mental .
Soal keterbatasan . ...Jangan kita jadikan agama alasan untuk tidak bersukan ..
Siapa kata kalau tutup aurat tak boleh bersukan ??
Alasan tu dah tak munasabah dah sekarang ni .
Waktu solat berhentilah . Lepas tu sambung balik . Jangan pula jadikan kesibukan hidup kita sebagai alasan tak menunaikan solat .
"A busy life make prayer harder , But prayer make busy life easier"
Kalau kita bersukan kat taman , bila melihat alam , kita memuji Allah SWT . dapat pahala .
Kalau kita bersukan kerana sunnah Rasulullah , dapat pahala.
Berjoging sambil berzikir dapat pahala. Beriadah bersama keluarga eratkan silaturrahim dapat pahala.
Masya Allah senangnya nak dapat pahala wahoiiii .. moh le kite . 


Kalau saya kata Ayah saya polis pun orang percaya . heeee. 


Feb 12, 2013

NIKMAT : SYUKUR atau KUFUR.

Assalamualaikum peeps.

Sebenarnya memang dah lama dah niat nak update entri pasal Syukur, Nikmat ni semua .. tapi disebabkan idea belum ditakat tepu ... saya biarkan ianya berlalu hampir 4 hari .. Alhamdulillah , hari ni dah sampai takat tepu .. jadi tanpa menunggu lagi ..saya teruslah mula menaip ..
Dan sebelum tu saya nak share satu cerita yang saya baru je baca pagi tadi ... Mind to read? Ada pengajaran yang boleh kita ambil ..

Book tittle : A Son For A Queen . from A Daily in a Life series . Written by : Naima Gany Shaik Dawood .
Bismillahirrahmanirrahim ..Bacalah dengan Nama Allah ...


Cerita ini tentang Permaisuri Zainab dan Raja Muzaffar yang tinggal di sebuah kerajaan yang bernama Al-Habshi. Mereka tidak mempunyai anak untuk mewarisi takhta mereka dan mereka semakin tua . Mereka merupakan pemerintah yang sangat baik dan disenangi rakyat . Rakyat turut berdukacita tentang keadaan mereka yang tidak mempunyai anak , ramai yang menawarkan anak mereka untuk dijadikan anak angkat tetapi Permaisuri Zainab tidak mahu mengambil anak angkat. Baginda mahu merasai mempunyai anak sendiri . Setiap malam Baginda menangis mengenangkan nasibnya . (diringkaskan dan ditranslate dalam bahasa Melayu ^_^)


Okay the rest is just part of the story .. Maybe I will write in another entry . But here the part which I like the most is the dialogue between The Creator and His angel .

"Sire,are You contemplating putting her out of her sorrow now?" said the Angel .
The Creator turned to Him and chuckled. "Good Angel, do you think I have been unkind to leave her childless and in so much sorrow for such a long time ?"
Angel shook his head qiuckly. "No, Sire. You are nothing but Merciful, Kind and Giving. I would not presume to question Your judgement in anything. I merely asked out of curiosity."
"Tell me your opinion, Good Angel," the Creator said. "Do you think she deserves such a precious gift ?"
Angel sputtered nervously . "Sire, forgive me. But who I am to-?"
"Yes, yes I know all that ," the Creator interrupted. "I merely asked your opinion ,Angel. Do not be afraid to answer. "
The Angel was silent as he thought of how to answer the Creator without incurring His wrath.
"Sire," Angel began as carefully and as respectfully as he could, "Queen Zainab has been nothing but the essence of goodness itself from the day she was born. She loves well and truly; and she is loved well and truly in return. She has not yet to transgress in any serious or unholy fashion. I feel that she has been dealt with an .." he paused and chose his words carefully,"an undeserved hand. Forgive me , Sire,"
He considered Angel's criticism. While He didn't agree with Angel's assesment , He did know that His favourite Angel  had spoken his opinion courageously. What Angel didn't know was that the Creator had His own reasons for dealing Queen Zainab with the 'undeserved' hand, as Angel had put it.
It wasn't easy task dealing with the quirks and idiosyncrasies of the human race. Each human had his own characteristic and behavorioral pattern. And the Creator had to deal with each one individually and differently Man had never understood why He did what He did , and they never would. But then again the Creator hadn't created Man to either understand Him or His reasons. 
"Sire, I hope I have not offended you" Angel said softly .
"You have not , Good Angel . I did, after all , ask for your opinion. Sometimes , Angel , I have to test Man to the end of his limit , so that I can find out what he's made of. Only when I'm sure he deserves My bounty , do I reward him handsomely." The Creator smiled.
Angel frowned . "But , Sire, sometimes You give Your bounty even without testing Man. Why is so that so?"
The Creator smiled again. "That , too, is a test, Good Angel."
"How so?" Angel asked curiosly.
"Well," the Creator explained , "when a man gets the bulk of My bounty without any conscious effort, he thinks it is his right as a human to receive such bounty ; and he does not think of Me or remember Me in his heart and mind. And I watch patiently to see what he does with all that I have given him .That is his test."
Angel nodded in understanding . "Like the man in Roman who won the lottery last week! He had not exactly been a model citizen throughout his life, and yet You were overly generous with him by letting him win so much money."
"Yes," the Creator agreed . "And you saw what he did with My gift?""He squandered it all on wine , women and gambling," Angel said with a sigh.
"Exactly!" the Creator said. "He treated it very carelessly and without thought of anone but himself. I threw him a whole 'bushel of apples', and he wasted without any hesitation. Do you think he will get  anymore 'apples' from Me?"
"I don't think so ,Sire,"
Angel replied ,smiling.
The Creator nodded in agreement. "But this young lady," the Creator waved a majestic hand towards Queen Zainab. "She is different . So far she has proved her strength and goodness to Me by nurturing all My gifts and sharing them generously with as many people as she could find. And so far she has proved to Me beyond question that she is worthy of the one gift that she is yearning for."
"A child of her flesh," said Angel
"Yes. A child of her own flesh,"
"When will You give her this precious gift , Sire?"
Angel asked further.
"All in good time , Angel," the Creator answered. "She has been patient all these years . Another nine months will not hurt her."
"Nine months?, Sire, is she already expecting?"
The Creator picked up some earth from the ground and said, "When I blow life into this handful earth, she will be."
"You will test her with this gift also, Sire?" Angel asked curiosly
"Perhaps, We shall see."
__________________________________________________________________________________
Queen Zainab had a dream that she will have a son. and a part of the dream Angel appeard and spoke to her.
"The Creator has granted your prayer , for He has found you deserving of His full bounty .You are now  with the child - a boy child. Nurture him as carefully and as lovingly as you have nurtured all the Creator's gift thus far. Forsake not your son, and betray him not! Guide him with a gentle loving yet frm hand , and he will rise above all others in great triumph and achievement! This gift is given but once only! Treat it with disrespect and lack of care , and it will be taken away from you forever! So take heed!"

Saya tahu cerita ni sangat la panjang . Ada yang mungkin skip dari baca tapi kesimpulannya kat sini apa kena mengena dengan nikmat dan syukur?? Ada dua situasi nikmat kat sini .

Satu, ada setengah orang yang beriman , sentiasa mengingati Allah SWT tapi hidup  dalam serba kekurangan . Dua , ada setengah orang tanpa usaha , tanpa doa Allah SWT bagi mereka nikmat . Situasi satu , Allah SWT mahu meguji kita sampai tahap batasan kita, kadang-kadang ianya perlu ingatlah 'Allah SWT takkan uji lebih dari kemampuan kita' ..dan sebenarnya Allah SWT nak beri kita pahala bersabar dan nak uji sejauh mana kita masih berpegang pada tali agamanya . 'Orang yang berputus asa dari rahmat Allah SWT hanyalah orang kafir" ... 


Situasi kedua , Allah SWT beri nikmat tanpa ujian tapi tanpa kita sedar sebenarnya nikmat itulah ujian  . Jika kita tak bersyukur dan menggunakan nikmat dengan cara dimurkai Allah SWT maka kita akan menjadi kufur nikmat . Rasanya Allah SWT nak bagi lagi tak ?? Mungkin yaa tapi kalau kita terus dengan sikap kealpaan , kelalaian dan kesombongan kita kita akan terus dibiar dalam kesesatan dengan nikmat yang kita rasa membahagiakan tetapi membinasakan . Sebelum kita mendapat nikmat kita berdoa dan meminta .... Jadi selepas mendapatkanya kita haruslah terus bersyukur ..Jangan sesekali melupakanNya .. Dia yang memberi nikmat . Dia Yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihi .Dia yang berhak disembah . Tiada lain melainkan Dia Allah yang satu ! Sedarlah apa yang kita ada sekarang cuma pinjaman semata . Kalau kita cakap "Aku berhak dapat semua ni aku dah usaha ini aku punya" Kita salah sebenarnya apa yang kita ada Allah SWT yang punya kalau kita usaha macam mana pun , doa siang malam , kalau Allah SWT tak beri kita takkan ada apa-apa . Tetapi Allah SWT Maha Mengetahui lagi Maha Adil kerana Dia Pencipta kita Pencipta seluruh alam .Allah Maha Mengetahui kita layak atau tidak . Kita tidak dicipta untuk mempersoalkan apa sebab Allah SWT buat begitu dan begini . Kita dicipta untuk mengabdikan diri padaNya . Bersyukur ! Yakinlah dengan apa saja yang diberiNya . Hargai . Sebab peluang mungkin datang hanya sekali .. Ingatlah Allah SWT Maha Melihat lagi Maha Mengetahui  .
'Orang yang tidak bersyukur dengan nikmat yang sedikit takkan bersyukur dengan nikmat yang banyak'


2013 so far , I got almost everything that I held so long . Head to toe . From the thing I want the most untill the thing that I never expected I will got . That is the power of du'a and patient . And after all , semuanya datang dari ALLAH SWT . Segala puji hanya bagi Allah SWT . dan ujian nya ialah satu :saya bersyukur atau tidak . dua : Adakah saya menggunakan nikmat yang diberi ke jalan Allah SWT ? tiga: Apakah alasan lagi yang nak saya beri untuk tidak menggunakan nikmat ini sebaiknya???
Apakah saya mampu menjawab soalan ini jika dipersoalkan kelak ?? Insha Allah saya usaha yang terbaik.
Jadi dengan azam , Saya mahu membalas segala jasa Ibu dan Ayah . Saya mahu berbakti . Membuat mereka bangga . Tidak akan sesekali kecewakan mereka di dunia mahupun di akhirat. Ya Allah permudahkan dan perkenankanlah . Amin . IBU AYAH ! Mida akan buat yang TERBAIK untuk buat IBU AYAH BANGGA . Tersenyum dan menangis kegembiraan !!! Insha Allah .

 
Surah ArRahman. Ayat 036.
Maka yang mana satu di antara nikmat-nikmat Tuhan kamu, yang kamu hendak dustakan?



Feb 10, 2013

FEAR. AFRAID .

Hello , Hi . and May Peace Be Upon You ols.
Have you ever wondered which hurts the most? Saying something and wishing you hadn't? 

Or saying nothing and wishing you had? I guess the most important things are the hardest things to say. Don't be afraid to tell someone you love them . If you do, they might break your heart. If you don't, you might break theirs.


Have you ever decided not to become a couple because you were so afraid of losing what you already had with that person?
Your heart decides whom it likes and whom it doesn't . You can't tell your heart what to do. It does its own....when you less suspect it, or even when you don't want it to.
Have you ever wanted to love someone with everything you had, but that other people was to afraid to love? Too many of us stay walled up because we are too afraid to care too much....too fear that other person does not care as much , or even at all. 
Have you ever denied your feelings for someone for someone because you fear of rejection was too hard to handle?
We tell lies when we are afraid.. AFRAID of what we don't know , afraid of what others will think, afraid of what will be found about us.
But everytime we tell lie, the thing we fear grows stronger. Life is all about risks and it requires you to jump.
Don't be a person who has to look back and wonder what would have done or could have had.
"What would you do if everytime you fell in love you had to say goodbye"
"What would you do if your best friend died tomorrow and you never got to tell them how you felt? Even if you don't care anymore?"
"What would you do if you never got the chance to say I am friends with all of my family and they know I love them?"
People live and people die. I want to tell you that you are my friend. If I'm died tomorrow. You would be in my heart . Would I be in yours? We might be best friends. One year, pretty good friends the next year , don't talk that often the next and don't want to talk at all the year after that.
So, I just wanted to say , even if I never talk to you again in my life, you are special to me and you have made difference in my life.
(Dipetik dan diubahsuai daripada Novel '5 Tahun 5 Bulan' Hlovate)

This is what I feel lately .
I feel completely empty today. I feel like suffocating . I feel like I need to cry. I feel like I should talk to someone.  But I wouldn't know where to start.



My Whole Week

Assalamualaikum .
 Happy Chinese New Year especially for 6 Atas Murni Beloved Muet Teacher . Mr. Lok Hon Seng . Thanks for the 'limau mandarin' ... We love you sir . You're so nice to us. Maafkan saya sebab selalu cari gaduh dengan sir dan buat sir menjerit .lol . That's my favourite things to do .You're the best . Thanks and I'm sorry for everything :D hehehe
 Dear Hafizah Achmad Damli ...
Adik saya lagi seorang ni nak pergi MRSM Pengkalan Hulu ...
It's never been easy to say goodbye .. But it doesn't mean we can't say Hi again ..
I'm gonna miss you ...a LOT.
2 tahun .... with coop thingy and 'rumah ungu' ... kawad and everything ..
Umi dah pergi :( Akak tak sempat nak ucap selamat tinggal .
Akak tak sempat nak kacau dia ...nak dengar dia gelak :(
Adik-adik akak sorang-sorang pergi ...Akak je kat gombak setia lagi ..
...Ehsan setia kat Gombak Setia ni ^^ that's so called my  kroni :D
Good Luck Fieza .. Untuk Umi juga yang akak tak sempat cakap .
p/s: simpan tau Note yang akak buat ..nanti tampal dalam locker .so that you will never forget me- your cutest and oldest coop sys ^_^

 Yesterday .. again lepakz kat National Library . it becomes our favourite place to be ^^
Semalam pergi dengan Zurin , Zurina , Nono :)
I love the environment bebeh .. 

 Say hi To Mala and Juja :') 
I did some doodling . I just doodle . Ini yang saya buat bila bahan saya dah jumpa .......
Reblog .sebab wifi laju . Cari novel . Baca. Tapi tak boleh pinjam:( tiba-tiba dapat idea tulis novel .

'cita-cita you apa eh'
'entahla. kenapa? i nak jadi doktor buku kot'
'bukan you nak jadi pengurus koperasi ke'

. Its nice when someone remember a little things aabout you .Not because you keep reminding them but because they care. .


The reason why I'm REBLOGGING .

May peace be upon you peeps .
Yes . I'm letting it go . Let it all go . Go away . I should . If I'm not , by all thats mean I'm hurting myself. Just let everthing go , Dear Heart . Dah jangan simpan lagi . sakit kan??? Lepaskanlah .Ikhlaskanlah . Mereka tak rasa apa-apa , kau saja yang menderita .Ikhlaskan segala perasaan . Ikhlaskan . Lepaskanlah dengan reda sayang . Biarkan ia pergi . 
' Let's fate fare you better'.



. That's me . I'm a loud person. I'm a happy go lucky girl who will smile untill my cheeks hurt if I'm happy .but if I go silent .  . That's mean I'm sad . I can't stop thinking about something . Something that bothers me inside and out. 
'I'm finding solace in my own iron jail so please stay outta my way'

I miss you . Yes I do . So much . But I just keep it to myself cause I'm afraid that you might not feel the same . I'm just afraid . Afraid of myself . Afraid that you will go again . Afraid that I'm not gonna hear your voice again . Babe , I'm afraid . I still care but I have to pretend like I don't. Again . I'm afraid . That you will think that I'm desperately cheap . I want to pain a good girl in your book . I always want to keep everything same . The late night conversation . The goodnight wish . The song you sing . I just want to keep drawing my line BOLD . So that I won't cross my own line . 
' I'm afraid of losing you again'



You know that you're the one who make me smile untill my cheeks hurt . You might hurt me . You make me intoxicating overdose . You might make me sad . But trust me dear , you never make me cry . I thought so . Ya . I'm pretty sure .I still have your name painted in my favourite books . It's hard when you just come for a second and go for years . Nevermind , I still have HIM . Don't worry about me . 
' I've always have HIM . HE will always be here by my side . Come hell or high water .Allah SWT is enough for me'

I never want but if I have to..............
I hope I can say Hi again . 

'The walls we build around us to keep out the sadness also keep out the joy'

Babe ... Sorry for grammartical error. I'm not good at it . I'm still learning . But I guess it's not a big deal . babe .... I'm not a perfect person . I'm still growing up .Not a girl anymore yet not a woman . Everythings is getting more complicated . I hate that . Babe .....You're the best listener and Romeo I've ever met . You also the most macho and sweet boy I've ever met . Just ... I hope fate will fare you better in future . May Allah Bless you .

Regards, your one and only midot ;')

Feb 8, 2013

'This one is called SORRY'

Please forgive me for my sin,
Cuz in your arms is not where I felt I should've been ,
why didi I give you this burden ?
I'm asking myself how we got in this position.
It's nice to know you still care,
it comforts me .
It's nice to know you'll be there
still listening to me
and I'm
Sorry , I didn't know what came over me ,
maybe I just needed some time to see,
Sorry , this isn't how it's supposed to be .
Forgive me.

The cuts heals deep beneath the skin,
So I've gotta treat the wounded deeper deep within ,
But it's better now than never,
Half a decade of our pain and pleasure

Its nice to know you still care ,
it cpmforts me ,
It's nice to know you'll be there ,
just for me ..
and I'm

Sorry , I didn't know what came over me .
Maybe I just needed some time to see .
Sorry ,this isn't how it's supposed to be ..
Forgive me .
There is so much I really want to tell . I just can't . Big time . We need time to catch up everything .

MY BIGGEST FEAR IS MY OWN FEELING .

Assalamualaikum .
Rindu . Tapi tak tahu nak cakap macam mana .
Sayang . Tapi takut .
Takut ....Takut untuk berdepan dengan semua benda .
Takut .....Kalau saya tak cakap mungkin melukakan hati saya .
Kalau saya cakap akan lukakan hati awak .
Marah ? Tak juga . Lebih kepada kecewa , sedih , geram.
Saya cuba tabah . Saya cuba abaikan tapi rasa tu tetap ada.
Sekali lagi saya takut . Saya takut dengan semua benda yang saya tak sanggup nak rasa lagi .
Awak.....nak tahu kenapa ?
Sebab awak datang tiba-tiba macam Mary Poppins jatuh dari langit . Kemudian awak pergi tiba-tiba.
Saya tak suka... Tak suka macam tu .
Saya tak nak cakap tapi kena cakap juga .
Maaf . Maaf. Maaf.
Kenapa ?
Awak , saya nak minta tolong...
Jangan pergi lagi .Boleh ??
Itu je saya minta. Biarlah sampai bila-bila macam ni saya tak kisah .
Cuma jangan pergi lagi tanpa ucap selamat tinggal .
Tak sanggup dah nak rasa sakit tu . Tak sanggup awak .
Awak ....
Terima Kasih .Terima Kasih .Terima Kasih .
Sebab semua nya ..
Yang terluah dan tak terluah .
Maaf sekali lagi . Maaf sebab segala benda .
Nadiku . Semua Tentang Kita  . Akan saya simpan .
I miss you too . Always . I'm just afraid that you don't feel the same so I just keep it to myself .
I MISS YOU .

Feb 5, 2013

POSITIFKAN FIKIRAN TENTANG POLIGAMI

Assalamualaikum peeps :')



 okay I'm trying to improve . Yeashhh is not pretty or cute macam azreenchan punya . I know that I'm not that creative ....yet my hand not that smooth . But I still love drawing ^_____^

Okay . isu poligami semakin menjadi-jadi dalam kelas kami  ...
Semua nya mula masa kelas Pengajian Am ...

Cikgu: Cuba letak depan anak awak nanti buku dengan game tengok dia pilih apa.
Me: Saya letak Al-Qura'an cikgu.
Cikgu: Tengok ni Rusli calon pilihan isteri solehah
Me:Cikgu Rusli dah ada pilihan lain .
Cikgu: Takpe . Quota ada 4.
Me: Saya tak rela dimadukan cikgu .
Cikgu:Selalu orang yang tak nak ni lah yang senyap-senyap dapat.
Me:Nauzubillahimin zalik .

It's not that aku anti poligami . Masih lagi ianya sunnah nabi . I know that . Aku tahu . Tapi monogami juga sunnah Nabi . Sepanjang hidup Saiditina Khadijah 15 tahun Nabi berkahwin dengan Saiditina Khadijah Nabi tak pernah mendoakan Saiditina Khadijah ..... Nabi juga monogami lebih lama dari poligami . Tapi siapa yg rela dirinya dimadukan ?? Tambah lagi kalau suami kita hanya nak kahwin sebab atas dasar nafsu kan . Mungkin aku bercakap juga atas dasar nafsu dan aku tahu ni semua sebab trauma aku 'diduakan'(sebab tu haram bercinta sebelum kahwin) . entah . Aku dilahirkan dengan sifat tak rela berkongsi benda yg aku sayang tapi kalau orang yg aku nak berkongsi tu lagi aku sayang dari benda tu aku tak kisah je berkongsi . Entahla Sesungguhnya cinta kepada Allah dan Rasul yang terbaik ;")

- The point is ...... Positifkan fikiran tentang poligami . 
Terima kasih akhirnya hari ni isu sensitif itu berbangkit lagi dalam kelas pengajian Am .
Fine cikgu Azhar pun okay je . Tapi mungkin hujah hujah cikgu pada hari ini telah membuat aku jadi terbuka sikit la tentang poligami .
Dulu memang aku tak pernah rasa melatah tentang isu poligami walaukebanyakan  kawan-kawan lelaki  aku sendiri meletakkan matlamat hidup mereka untuk berpoligami(walau aku tahu itu hanya gurauan) '_' masa tu okay tapi sekarang entah la .

Kalau tanya siapa yang rela ? Aku rasa takde siapa kot  . 
Tapi bila fikir balik . Kenapa Allah SWT pilih perempuan yg diduakan bukan lelaki . Itu maknanya perempuan lebih kuat . Allah SWT sayangkan kaum wanita . Tahap kesabaran seorang perempuan tinggi dan keegoaan seorang perempuan lebih rendah berbanding lelaki . dan satu benda yang cikgu cakap buat aku macam okay fine, ayat nya " Apa yang Allah SWT tentukan adalah yang terbaik buat kita" .. Betul juga kan . He knew the best . At the end of the day , kita takkan dapat melawan ketentuan Allah SWT . cuma apa yang aku takut menjadi kufur sebab tak redha .
Cikgu juga ada cakap selalunya pada lelaki yang pertama tetap yg paling dicinta dan lelaki yang berilmu takkan sewenangnya nak kahwin lagi satu . Ingat kahwin tu mudah ??Lelaki akan tanggung dosa isteri dan anak-anak . dosa sendiri lagi .Kalau tambah anak , tambah isteri tambah la dosa nak tanggung kat akhirat nanti . hooooo, jangan memain wooo . Itu benda besar tu wei . Aku sendiri berusaha perbaiki diri sebab tak nak buat Ayah dengan adik-adik lelaki aku masuk neraka sebab dosa aku . Konklusi bagi pernyataan ini carilah seorang lelaki yg BERILMU  . Ada foundation in faith . 
dan bagi diri saya sendiri .....
Kalau tak nak diduakan kena la jadi isteri solehah , berusaha sebaik mungkin , dari sekarang mula berdoa untuk jodoh yg terbaik , mula berusaha perbaiki diri , mula berusaha untuk mendapatkan bakal  zauj yg baik dengan berusaha menjadi bakal zaujah yg terbaik juga :)
Itu juga menjadikan saya ..........lebih kuat dan motivasi untuk belajar lebih usaha , tekun ,jaya ....supaya apa-apa jadi in future saya ada back-up PLAN .
Kalau anda rasa saya terlalu muda untuk bercakap tentang ini , kesimpulannya saya juga perempuan naluri kita sama bukan ?
Jangan risau Allah SWT tahu yg terbaik .. redha lebih baik dari pasrah . Syurga itu janji Allah SWT . 
Live Hell or Live Well . YOU CHOOSE.


Feb 4, 2013

Fun Day :)

May peace be upon you people . 
 Yeshhh .....Sabtu lepas , saya , mary , zurina , shera , aqila , nono and jubair ... telah beesama-sama meluangkan masa menyambut seruan kerajaan Amalan Membaca Amalan Mulia *_* bagus kan kami ..
Nak jadi macam Ikon Membaca Kebangsaan Tun Dr Mahathir Mohammad . merata gambar dia kat Perpustakaan Negara u'ols . Yes we are HERE ' Perpustakaan Negara Malaysia' ...

 Tujuan kami ke sini bukanlah sebenarnya menyambut seruan kerajaan tetapi mencari bahan untuk PBS pengajian Am dan Sejarah .. Fuhhhh . baru lah tahu ada bangunan baru . Kalau tak sebab nak cari bahan kerja kursus memang tak la nak jadi budak skema lepak kat perpustakaan . Penuh meja  Ni lepas jumpa bahan sebelum tu melilau cari bahan . Punya la besar tempat tu . Memang boleh juling mata nak cari kod buku yang kita nak .
 free make up . dah takde masa aku nak berlawa-lawa nak pergi perpustakaan .Buat serabut je .... hua hua. Selepas 4 tahun tak jejak kaki kat sini baru aku tahu ada bangunan baru . haha . So guys kalau nak pergi perpustakaan negara nak cari bahan rujukan dalam negara dekat bangunan baru belakang bangunan lama ....
Best environment dia , penuh dengan buku ...mmemupuk semangat belajar betul .sangat kondusif ada pendingin hawa dan juga wifi freeeeeeee. itu terbaik . LOL
akhir sekali , kami sangat seronok berada di situ dan rasa nak pergi lagi ^__^




___________________________________________________________________________________
The next day ....A day with my family . Bukan semua but still half of them .
Tak pergi jauh pun ..KL Festival City je . plan Ayah nak pergi Kitchen Shop je beli batu asah ..akhirnya jadi 'Ayah shopping day' .LOL . 
 Okay I found this cute Samsung Galaxy Y Hello Kitty Special Edition . comel . serious . tapi over la dah dapat tu ni nak telefon baru pula . tak bersyukur nanti jadinya tu ....
Saya pun shopping juga , shopping pen 3 batang . Plus saya jumpa sketch book eco-friendly made form palm tree . yeshhhhhhhhhhhhh . finally i found it..buku untuk doodle-ling .later la saya share :D tangan saya tak smooth sangat. kalau setakat nak lukis sebelah mata besar sebelah sepet boleh la kot . 

 Kalau anda tanya kenapa saya edit gambar sampai jadi macam ni sebab flash saya telah mengeluarkan nur yang sangat menyinari wajah saya....akhirnya beginilah jadinya . Apa yang penting gambar kat belakang Ayah dengan Amin . hahahah .
Ayah saya mungkin tak suka sangat tangkap gambar , kalau tangkap pun muka tak pernah senyum ...
Tapi kalau nak ajak karaoke , ajak main game tade hal lah ...



me and Ibu .

___________________________________________________________________________________
everything is getting more complicated . rasa macam nak tidur je . Semua benda tak cukup , *astaghfirullahalazim . Tak bersyukur sungguh hamba Allah ni .
okay bye . 

Feb 2, 2013

Ketawa Bersama , Makan Bersama , Kena Marah Bersama :D We are MURNIANS .


Assalamualaikum pipel .....
Nono , Che Pah , Zu , Zuwin , Aqila :D

 Yeahhh ... Today is 1st February...
Macam yang anda-anda baca kat entri lepas (kalau baca lah ) ... Mida ada cakap yang 7 orang classmate mida lahir bulan Januari ...
Disebabkan oleh itu , maka kami pun menyambutnya lah sekali serentak ......buat pot luck je .
Berpiknik dekat gelanggang bola keranjang ...bawah pokok lagi haha . Terbaik la wa cakap lu .
Mula-mula ingat macam takda sambutan je .. Bila cakap nak buat pot luck semua macam Krik Krik Krik  .Tapi rupanya siap ada Nasi Ayam lagi .
Sampai tak cukup masa nak makan . lol 

Zuwin  Aqila , Zurina
 Okay .... dah bergumbira , bersuka ria dan berjimba makan sampai kenyang semua ......
Naik je atas kena tahan kat luar kelas ....
Hahahaha berlaku la scene drama ..Nasib baik kelas Murni kelas first kalau dok mesti dah kecoh dah ..
Sir Ilamaran dan Sir Lok dah tunggu ..Kami hanya berserah pada takdir , apa nak jadi jadi lah ..
Semua macam rilek je . Kita ketawa bersama , menangis bersama, kena demerit pun bersama .
Semua dah kaku membisu , dah memang salah kami pun .... haha .
its okay . Live for one , Die  for all .
Jadi kena la 5 minit luahan kasih sayang dari sir Ilamaran ... Kami semua menerima dengan reda .
Dan disebabkan keredaan itu ....kami bebasssss dari kena demerit Alhamdulillah .
Tapi it was unforgettable moment la ...... The end of the day , semua rilek je macam takde apa jadi pun . Makanan yg banyak lebih , bagi cikgu-cikgu . haha . Tak Bukan . Kami Belia Benci Rasuah ! Mari lakukakn Perubahan .LOL

 Ni sikit je kot , siap ada nasi impit (padahal gua yg bawa) .... Kek yang macam-macam sampai tak luak nak makan , Donat yang banyak akhirnya bagi kat cikgu , Bihun la . Air memang habis la sapan .... It was FUN Really FUN! Kalau semua join sekali lagi best . -_-
 Bring the boys out .Seorang je kaum Adam yang takde Yasin . -_-
Kami ada pengusaha lebah kelulut , ha ha ha .
Kami ada pengejar cita-cita dan ahli bomba .
Kami ada ...........................hanya 8 orang pelajar lelaki dalam kelas kami . LOL

Alhamdulillah semua berjalan dengan lancar , We had so much fun at the end of the day . Sir Ila bukannya marah pun , Sir Lok kami dah bagi dia makanan . Sir Lok sangat baik dengan kami , saya je kejam HA HA HA .

Still aku geram gila dengan pengawas yang demerit aku sebab lambat 5 minit masuk pagar pagi tadi ! orang tak baca al-Fatihah lagi . Kuajaqqqqqqqqqqqqqq. Tak adil lah macam ni ! Sia-sia je pagi-pagi aku dah buat dosa . Tercemar nama baik aku sebab 5 minit jeeeeeeeeeeee! 5 minit . !

Oleh itu , aku takda kesimpulan nak bagi kecuali esaimen aku bertimbun nak kena fikir . Dan untuk pengawas pagi tadi tu : Sejak bila awak jadi adik saya ????? Don't call me kakak ever again . Aku buka langkah silat tahu lah !!!!!--_________________________--