Jan 30, 2013

Terima Kasih:)

Assalamualaikum dear readezzzzzzz. 


Hellu olzzzz .Okay tadi mood saya okay , now dah tukar mood down to the earth . Rasa macam nak terjun dalam laut pun ada . Asal lah aku ni bengong sangat . Huarghhhh . Nak nangis rasa . 'All is well, All is well' .. cuba meyakinkan hati yang ala-ala dah rasa macam nak meletup aura lava gunung berapi . Adusss . Gimana ni seyh ?? Serious talk . How ? "Harapan hatiku ingat nak tenet laju , sekali hampeh aku tertipu , tak fikir betul dahulu " ....... Omai , Omai , Omai Everlast ! Siapa nak dengar tahap kesedihan saya ?? Cuba meyakinkan hati ada hikmah disebalik semua ini . Yeahhh you gotta be strong gerls . Stay strong . Nak nangis sebab susu tumpah pun tak guna . the damage is DONE !

Ekceli , saya nak ucapkan rasa TERIMA KASIH kepada Ayah saya , Ibu saya , Nenek saya , adik-adik saya, Kawan-kawan saya dan terutama sekali kepada ALLAH SWT :) Tak tahu nak uacap macam mana perasaan TERIMA KASIH dan BERSYUKUR tu . Tapi memang sangat bersyukur , bila kita yakin , terus berdoa dan berusaha Allah SWT akan bagi apa yang kita perlu dan apa yang kita nak . Insha Allah :) Kalau kita rasa orang sekeliling dah cukup sayang kita nak tahu tak yang Allah SWT lagi sayang kita . Sangat sayang kita . Alhamdulillah Segala Puji Hanya Bagi Allah Tuhan Sekalian Alam . 'Ucaplah Alhamdulillah syukur kita kepada Allah , Selawat ke atas nabi Muhammad ya Rasulullah selawat ke atas nabi ya Rasulullah' . Syukur Alhamdulillah dengan apa yang diberi sekarang ni . Apa yang penting ? Yakin , Sabar :D

Terjemahan surah al-Taalaq ayat dua dan tiga :' Sesiapa yang bertaqwa kepada Allah , nescaya Allah akan berikan jalan keluar dari segala masalah dan memberinya rezeki dari jalan yang tidak terlintas dihatinya .Dan sesiapa yang bertawakal kepada Allah ,nescaya Allah akan melaksanakan urusan (yang dikehendaki) Nya. Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu' .
its ayat seribu dinar yang kita selalu nampak tergantung kat dinding maple , Its good for us untuk jadikan amalan , better la kalau kita faham maksud . :)

last but not least ,
  ALHAMDULILLAH TERIMA KASIH ALLAH  :)

Jan 26, 2013

January Spesial .

Hi and Assalamualaikum ols:D
Ehem..sebab kan saya ni tak sempat nak beli hadiah semua , dan sebab saya sakit seminggu tak dapat nak celebrate birthday awak-awak bersama ...Jadinyaaaaaa...
Ini yang saya mampu dan sempat buatkan ... 

13 January . Special for Maryam Jamilah . I Love You Mary .Thanks for being my friends . Thanks for everything . Stay CUTE and ROCK . Stay love WonderGirls and Rilakkuma:D

18January. Zurina . Hi Zu . Sorry for the description hehehe  ... 'Kahwin Awal' tu yang penting. kih kih 
23January . This is for my lovey dovey biggie-biggie Ahyatul Ashikin . My youngest sister . I Love You .Semoga bertambah gemuk dan buntal .kbai . heee
26January. Zurin Zurida . Hi Zuwin ! Comel tak panda ni ?? just sty AWESOME . LOL .



Ini untuk Atila Abdul Rahman . Birthday dia lambat lagi tapi ni sebagai balasan untuk Hello Kitty yang dia bagi tu hehe :D Miss you Tila . Take care .


Dan ada lagi beberapa orang kawan-kawan saya yang sambut birthday bulan 1 . Tapi saya tak ingat spesifik tarikh . Diana , Che Pah , Farah , Mala. Happy Birthday Guys . Anda antara mereka yang tertua kat sekolah tu . Dah 19 Tahun ye :D Stay Cool . Let's ROCK PRAU . Let's bikin GEMPAK dengan RESULT kita . Let's create more chaos and memories .Let's go PANGKOR .LOL .
Ini pesanan si Kitty :D
Ini Video yang simple je saya buat .bukan nak show off whatever tapi untuk kawan-kawan saya . Jadi yang tak nak tengok or rasa video ni tak setaraf CST production tak payah nak kutuk hehe . Gua pakai movie maker je lagipun saja suka-suka sebab gua memang dah lama nak buat benda ni hehe . Coming banyak lagi video menanti :DInsha Allah .

nota kaki : Yang lupa nak tulis dalam video . Thanks for being my friends . Let's create more memories .Hope our friendship last forever till Jannah .Uhubukifillah .Sayang korang . 

Loves, Asmo your Kitty Good Cute Friends:D

Jan 25, 2013

94:6

Assalamualaikum people . 
'Inna maal yusri yusro'(6) Sesungguhnya bersama kesulitan itu ada kemudahan .

Bak kata Hlovate ...'setiap kata-kata dalam al-Quran macam personal love letter dari Allah SWT untuk kita' ...Yelah , kalau kita baca al-Quran kita baca je ..... sebab apa ? sebab jadi lumrah dari kecik masuk je tadika belajar alif ba ta ..habis muqaddam , khatam al-Quran .. sekali pun dah kira bagus la ... Tapi sebenarnya tak pernah ke rasa curious nak tahu maksud apa yang kita baca tu ...baca dah bagus tapi kalau kita baca , faham maksud , hayati ...lagi bagus ... Tanpa kita sedar setiap kalimah yang ada dalam al-Quran ada maksudnya , dan setiap semua itu sebenarnya merangkumi hidup kita dari segala benda ... dari sekecil-kecil masalah hingga lah sebesar-besar masalah ... 'Sesungguhnya Rasulullah SAW tinggalkan kepada kita 2 perkara , dan selagi kita berpegang pada 2 perkara itu selagi itulah kita akan tidak akan sesat selamanya .. dan 2 perkara itu ialah Al-Quran dan Sunnah ' :')

Itu mukadimah la . Dan apa kena mengena dengan hidup saya sekarang . cuba baca verse ayat 6 surah Al-Syarh .. Maksudnya 'Setiap kesulitan ada kemudahan' ..Allah dah berfirman ...Yaa. bila kita faham dan hayati maksudnya ayat al-Quran akan jadi sangat logik dalam kehidupan kita ....
Bila kita berpegang teguh pada tali agama Allah SWT kita takkan pernah rasa putus asa walau ujian besar mana pun .... sebab kita yakin lepas hujan ada pelangi .

2013? boleh ucap Happy New Year lagi kan? he he he . Azam baru? Sebenarnya apa yang mida belajar , kalau kita nak berubah kita tak payah perlu tunggu tahun baru untuk azam baru , setiap hari kita patut ada azam baru untuk perbaiki diri supaya hari ini lebih baik dari semalam ...Kalau nak tunggu tahun baru baru nak azam baru nak berubah memang tahun depan akan jumpa balik azam tu la .
25 hari 2013 ... jadi upper six , busy dengan MPPU thingy , Kem .... masa kem ni banyak benda jadi .. balik kem sakit . seminggu sakit jadi kurus .... lepas sakit nak hadapai healing process pula :) Tapi Alhamdulillah semuanya dipermudahkan .... Bersyukur sangat pada Allah SWT ... Bila kita minta sesuatu pada Allah SWT kita kena yakin , sabar ..... Sabar itu pun dikira pahala tau . Allah SWT akan kabulkan doa kita , 1) kabulkan terus 2)Kabulkan tapi lambat sikit sebab nak bagi kita pahala sabar atau 3) Bagi kita yg lebih baik . next plan . Pangkor hehe . dan nak tahu tak? Sekarang ni tak cukup tanah , banyak sangat benda nak buat .jangan haraplah nak update selalu . he he he .

And in advanced untuk January special . Firstly thank to Dad ,Mum , Grandma , Family ,Friends and Teachers. Sebab bersama saya waktu saya sakit .and apa-apa la .
dan HAPPY BIRTHDAY TO MARY ,ZURIN,ZURINA, DIANA , IKIN , CHEPAH ..................May Allah bless you guys ^^

Dan sekian . Regards, Asmo.