19.

9- belas.
angka belas yang terakhir.
lepas ni takde teen lagi .. semua puluh.
usia da nak menjejak angka puluh.
19 .
yang tak tahu Allah SWT terima tak taubat.
yang tak tahu . ada ke umur puluhan.
yang tak tahu banyak dosa ke pahala.


Apa aku nak buat ? da 19 kan.
baca 19 buku .
nak cuba 19 makanan baru.
nak pergi 19 tempat baru.
nak buat apa lagi yang 19.
cadangan? masuk dalam peti.

Semoga.
Semoga bertambah iman.
Semoga sihat selalu.
Semoga dipermudahkan urusan.
Semoga istiqamah.
Semoga zuhud.
Semoga tercapai cita-cita 4 flat.
Semoga tercapai cita-cita menjadi wanita solehah.
Semoga menjadi adamantium.
Semoga tercapai segala yang semoga.

Syukur.
Masih diberi nafas.
Syukur.
Dipanjangkan umur.
Syukur dengan segala nikmat.
Syukur.
Jadilah orang yang bersyukur.

Terima Kasih.
kepada cikgu Zaiton, cikgu Laila,cikgu Azu yang nyanyi pagi-pagi.
kepada adik-adik yang nyanyi lagu ritma U dibelakang termasuk ubi kayu dan lembu.
kepada murnians yang nyanyi "Allah selamatkan Timun"
kepada yang tukar tweethandle kepada "Mentimun"
kepada Maryam yang memberi hadiah awal 2bulan.
kepada Aqila Liyana yang menghadiahkan 2potong kek resipi rahsia yang tertulis diatasnya "Happy 19th Timun"
kepada Zubair yang call pukul 1:30 pagi dan bagi hadiah 2 frame .satu Happy Birthday satu Friendship.
kepada cik Juwin yang tulis entri spesial http://storymorryhere.blogspot.com/2013/07/timuns-birthday.html
kepada adik-adik 6 bawah murni yang nyanyi lagu.
kepada yang wish di twitter, mahupun esemes, wechat, fesbuk dll
kepada Aqilah Mohd, Faiz yang jerit hampir satu kantin.
kepada Izzat yang call waktu mamai.
kepada peluk cium.
kepada IBU AYAH .yang membesarkan, melahirkan, mendidik, membimbing. untuk hadiah Ikan yang diberi nama MENTIMUN. untuk pasta sup yang sedap.
kepada maxis sebab free call.
kepada Amirul Azri yang bagi pinjam samsung untuk main instagram.
kepada Zurina yang konon nak jadi orang terakhir wish.
kepada Nono, Huda, Yasin. dan warga rakyat timun.
kepada Nadhirah, Atila, Aizuddin dan Cik Su yang sudi bercakap sempena free call.
kepada Nazmi juga yang meluangkan masa selama sejam untuk catch up semua benda.
kepada semua yang terlibat secara langsung atau tidak.
dan segala puji kepada Allah Yang Maha Esa.
Doa itu hadiah yang terbaik. Baik daripada yang tak ingat langsung.
dan kepada encik peneman setia setiap kali birthday sejak tiga tahun lalu yang dah pergi jauh tinggalkan mak cik ni kat Sg.Mulia. "Kau balik kena bawa aku keluar !"

Alhamdulillah.Barakallahufiq.
#countdown Ramadhan

"Jangan salahkan air timun" : kata penggemar air timun yang high. Sesungguhnya air timun ini Halal dan dijamin tidak memabukkan.

3 Julai jumpa lagi tahun depan kalau panjang umur.

Comments

Popular Posts