A Devoted Student.

Chop!
Uniform ni takde simbolik langsung. langsung dengan majalah.
Ups.
Lupanak bagitahu. Saya AJK Sidang Redaksi Menara Setia 2013.
Ini uniform kami.
Stail kan?

caption terbaik untuk gambar di atas berbunyi seperti ini.
Part time 'pilot'. Part time 'security guard'. Part time janitor. Part time writer. Part time designer. Part time runner. Part time kuli. Full time a muslim,a daughter,a friend. Above all.
A devoted student.

Zurina: Asmi lagi takde life. Pagi sampai petang sekolah. Malam tidur. -,-
Nasib badan.

 Pernah rasa tak keadaan macam ni .
"Asmi ...."
"Asmi...."
"Asmi...."

everyone like.... "Asmi......"

kata cikgu Zaiton. Sabarlah. Saham dunia akhirat . Ingat ada keberkatan.
Biar aku tulis kat sini. bercerita kat orang mungkin ada yang jemu ada yang menyampah. ada yang bosan. buat gaya teruja walhal dalam hati menyumpah.
Manusia.

Hati kata , buat kerja orang mungkin kita tak dihargai .
Benda yang dianggap remeh dan kecil yang sebenarnya hanya kita ambil tahu.
Hanya kita peduli.
Hanya kita ambil berat.
Mungkin bila hilang baru orang rasa penting. tapi takpe...
The experience much more expensive.
Kao ado?


Kami perasaan kami aviation student.
Idea editor kami .
kalau tanya kenapa macam uniform pilot.
Jawapannya sebab cita-citanya menjadi pilot belum kesampaian. Mungkin satu hari nanti.
Ada orang kata macam security guard. kami peduli hapa.
Ada orang siap instag kata 'Pak guard curi tulang' . Kami tetap rasa aura aviation student.
Nasib baik photographer kami kacak belaka. Nampak segak .
Saya suka nama Ishfahan .
Boleh jadi hero dalam novel aku yang tiada hujung atau pangkal.
ada gaya tak kami?

 saya sentiasa nampak kecik.
dan paling pelik .
dan paling comel .
Kenapa tiba-tiba baju kuning?
Orang gila kuasa macam ni lah kan .

Esok ada kem. Mohon tiada yang sakit lagi.
Mohon diri kuat.
Semua pesan jaga diri.
Jangan sampai sakit lagi.
Semua orang tunjuk rasa prihatin. Terharu.

*


Comments