I need REAL HOLIDAY.

So .... Assalamualaikum.
Uh laaa . otak rasa macam tepu .Seminggu sebelum exam yang cukup memenatkan .
Bertapa kat rumah nenek .. It was fun actually . Study sama-sama . sleep over sebab nak studi .
Bila malam .. keluar .. dinner kat mana-mana kedai ke mapley ke ..
Ada ke sekali ..pergi makan kat kedai mamak tepi jalan tu ..makan nasi dengan sup campur je kot .. kena RM 12.00 . tak boleh la aku bayangkan hidup budak U tu macam mana . Patutla ramai kawan aku kurus ..Kalau hari-hari nak kena keluar duit makan macam ni .. erghh .. Maybe it’s good untuk aku kuruskan badan . LOL
Tapi ..even aku duduk rumah pun ..ibu masak hari-hari .. still aku duk bertapa kat sekolah sampai pukul4 petang ..takkan tak makan langsung ..takkan tak belanja kan.. mahu la ada RM5 sehari ..itu baru tengah hari .malam boleh la save .. Tapi kalau duduk U nanti ??
Ada peluang cerah la aku nak kurus . ho ho .

Cuti dua minggu ni .. rindu sebenarnya nak studi . NO FUDGE .
act, aku da start salin sukatan pelajaran untuk sem 3 . Persediaan awal la tu kiranya .
Nahh , too much geografi and BM I think ..Sampai everything aku nak quote dengan geo .
contoh: Perjalanan balik naik LRT dari KLCC to Gombak lepas tengok Fast and Furious 6 dengan my baby Aqila
Me: See . After I’ve watched LA in F6 I know why a lot of foreigner incuding the artist said ‘Malaysia is beautiful’ . Bandar dorang tepu kot . Pulau haba bandar betul . Nak nampak pokok pun susah .But see (Jalan kat station Dato’ Keramat)..pokok dia besar ..lawa…See… Now it make sense … A big different .. Kita kat mana-mana pun still ada hijau ..dekat LA . uh la .sangat pulau haba bandar …bangunan tepu. Jalan tar .takde pokok …lucky kita takdelah pembangunan menegak yg teruk .. the only skyscrapers pun KLCC and buildings around it .
But tengok sungai kita . euww pencemaran macam teh tarik .
er, cars . er pembakaran terbuka .. causes of CO2 in the atmosphere .. global warming .greenhouse effect . thinning of ozone layer . erm.
Aqila: Are you serious??? You’re quoting geografi??

And what excite me about next sem ?
Geo belajar ekologi . or in other words ekologi atau istilah biosfera atau lebih senang difahami tentang binatang dan tumbuhan atau segala hidupan yg berkait di darat atau air kat muka bumi ni .
dan apa yang paling syok …… aku pernah belajar a few things about that dalam biology masa form 4 chapter 8 Dynamic Ecosystem . Nasib buku biology masih lagi disimpan .
Basically .. I need a ‘HOLIDAY’ I mean a real holiday .. without MPPU or Majalah thingy .. a day or two .. untuk lari sekejap dari sini dan just go around … Jalan tengok alam . erm . So anyone ?? jom ? Nak lari jap dari norma biasa .. hang around mall ,makan fast food . tengok movie too mainstream . stereotaip . so…..jom panjat gunung ke .terjun sungai ke .hehe

Sejak da jadi instagrammers . setiap gambar ada lagu. date with Aqila last Friday.



lepas ni ... nak kumpul novel FIXI & Lejen Press. Hlovate pun .semua cari kat satu tempat je KINOKUNIYA . I love this place . 


Comments

Popular Posts