Short Stories 3 : SPILL


“ I hate it man . I hate it !”
“Pehal lu minah . PMS ke ?”
“wei . serabot la wei serabot”
“Pebenda . Kau ni merungut dari tadi , Allah SWT marah tahu ! Merungut boleh jadikan kita tak bersyukur dan kerja yang kita buat dari dapat pahala terus hilang”
“Ermmmmmmm”
“Tu pahal pula muncung panjang tujuh depa pula tu ?Spill??”
“Menipu la tujuh depa ....Entahla . Everything  getting more complicated bro . I hate it .” rasa macam dah nak nangis dah sekarang .Tak tahu marah siapa . “Aku rasa semua benda jadi tak betul .. semua dah terkeluar dari line . Makin nak berubah jadi dewasa makin complicated semua benda”
“Apa yang tak kena ?”
“Susah la nak cakap . Benda yang aku rasa kecil jadi besar , jadi complicated”
“Complicated .”
“Yes.”
“Complicated betul masalah kau . wei cuba bagi aku faham sikit. Jangan nak berbahasa perasaan sangat, aku pula jadi complicated.”
“Semua benda dah tak sama .”
“Everything changes . People comes and go. But life must go on dear”
“I hate those changes. It’s hurt”
“Benda biasa . But you have to face the changes . You have to”
“Orang semua dah tak layan aku macam dulu . Aku nak jadi budak balik boleh tak ?”
“Apahal?”
“Entah . Everything just different .”
“Takkan kau nak expect orang nak layan kau macam budak-budak aku rasa kau pun rimas .”
“I feel like nobody loves me . I feel like nobody cares”
“Bunyi kau dah macam budak kurang kasih sayang la pula” ha ha ha .
“Kelakar sangat ke ? Kenapa aku tak gelak ?”
“Daaaaa . pehal pula ni”
“Malas ah nak cakap dengan kau . Buat aku tambah sakit hati tahu”erghhhh .
“Sorry.” Dah macam mana ni , silap aku . Budak ni kalau dah merajuk bukan senang nak pujuk.
Diam . Awkward silence . krik krik .
“Okay I’m really sorry . Forgive me ? Allah SWT suka tau kalau orang memaafkan ni”
“Aku rasa …. Macam ….. ada masalah attention deficit and masalah hoping too much love too much and I end up hurt too much . everything become fear . and the fear getting stronger ..”
“Apa dah jadi sebenarnya?”
“Takdeapa .ermmmmmm . entahla , Takde pape kot . entah .”
“Kalau dah macam tu bunyi gaya kau bercakap sah la tu . Ada benda tak kena . Nak cerita ?”
“Nantila. Bro , nyanyi aku satu lagu”
“Lagu apa?”
“You choose”
Dan gitar dipetik . Wipe Your Eyes –Maroon 5 .

I'm afraid that I gotta do what I gotta do
But if I let you go, where you gonna go?
We gotta make a change, time to turn the page
Something isn't right, I don't wanna fight you
We've been through tougher times, you know it gets worse
We can turn this around please let me be first
And as I feel your tears spilling on my shirt
Something isn't right I don't wanna fight you

Hey you, come over and let me embrace you
I know that I'm causing you pain too
But remember if you need to cry
I'm here to wipe your eyes

Tonight before you fall asleep
I run my thumb across your cheek (across your cheek)
Cry 'cause I'm here to wipe your eyes
I know I made you feel this way
You gotta breathe, we'll be okay (be okay)
Cry 'cause I'm here to wipe your eyes

Oh nah nah oh nah nah nah nah
'cause I'm here to wipe your eyes
Oh nah nah oh nah nah nah nah

When did we cross the line?
How could we forget?
Why do we let the pressure get into our heads?
Your broken heart requires all of my attention
'cause something isn't right, I don't wanna fight you
*

Please don't lose your faith
Don't worry 'cause I'm here to keep you safe
I promise if you let me see your face
That I won't let you down
I won't let you down
I'm here to wipe your eyes
p/s:Saya bukan tempat pelarian . I know I shouldn't feel like this . I've promised but you're the one who forget . It's hurt . You won't hear anything from me anymore . Why should I fight for you ? You're not even mine  . I just your supporting role . I get it .thanks .



Comments

Popular Posts