Aug 27, 2012

Aku Juga Masih Belajar Erti SOLEHAH :)

Assalamualaikum wrt bakal ahli syurga :) 
Hasbiallah wanikmal wakil , wanikmal maula , wanikmal nasir , Hasbiallah wanikmal wakil , wanikmal maula , wanikmal nasir , Hasbiallah wanikmal wakil wanikmal maula wanikmal nasir .Cukuplah Allah bagiku sebaik-baik pelindung ,sebaik-baik penjaga ,sebaik-baik penolong . 


Alunan zikir ini berterusan bermain diminda dan di lidahku . Subhanallah . Gembiranya tatkala mengalunkan zikir ini .... Hati rasa tenang , tenang ...jauh lebih baik dari lagu One More Night dari Maroon 5 . Pastilah lebih baik . Kerana kalimat itu kalimat memuji Allah SWT ....bukan kata-kata yg sia-sia .....Maha Suci Allah . Tiada tandingan untukNya . 


Hidayah itu mampu datang dalam pelbagai cara . Apa jua keadaan . 'Beruntunglah sesiapa yang memanfaatkan hidayah dariNya .Hadiah jiwa hanya untuk mereka yg terpilih. Pelihara , pulihara dan penjarakan ia jangan sampai terpergi lagi'. "Ya Tuhan kami , Janganlah Engkau jadikan hati kami condong kepada kesesatan sesudah Engkau beri petunjuk kepada kami ,dan kurniakanlah kepada kami rahmat dari sisi Engkau ,kerana sesungguhnya Engkaulah pemberi (kurnia)"-Surah Ali Imran ayat 8.Amalkan lah doa ini setiap kali bersolat Insya-allah hidayah itu akan sentiasa dapat kau lihat . dalam pelbagai cara ,maklumlah kita manusia sering lupa . Adakala benda yg remeh pada orang lain mampu melembutkan hatimu dan padamu ianya sesuatu kurniaan dari Allah SWT ..hidayah itu teramat-amat indah untuk kau hayati . teramat istimewa , saat kau benar memperolehnya yakinlah . Yakinlah .itu hidayah dari Allah SWT dan jangan sesekali mensia-siakannya .

Biar aku cerita kan kisah yg baru benar berlaku padaku , Subhanallah bersyukur aku kerna aku diantara yg diberi hidayah ....Baru semalam ketika aku sedang asyik menonton sebuah rancangan raya di tivi , waktu itu sekitar satu atau dua pagi . Bukan aku asyik terlagha tapi aku mempunyai masalah untuk tidur , aku hanya menonton sekadar untuk meralit mata.... Ketika iklan , sebuah slot baharu ditayangkan 'FIQH UNTUK WANITA' Setiap Jumaat . 1.00 petang ..Tanpa terduga , tajuk yg diperkatakan Ustazah itu ialah 'suara wanita yg dilunakkan itu merupakan AURAT' ......Masyaallah , saat itu aku tersedar ...betapa banyak kali aku mendedahkan aurat suaraku .... Ya Allah , baru aku tersedar ... tersedar yang amat . Aku tertanya sendiri. 'Eh , kenapa perlu aku menyanyi' 'apa perlu aku melunakkan suara' untuk menunjuk perasaan riak ?? Bangga ?? !! Sungguh aku ini hanya manusia yg hina menganiaya diri sendiri , hanya melakukan kerosakan di bumi Allah SWT ini !!!!!!! Saat itu juga aku mahu membuang semua video yang pernah aku post di Youtube . Malangnya , ada sesuatu tidak mengizinkan . Tetapi sebelum mata terlelap aku sudah bertekad. Biarlah apa jadi tekadku sudah bulat . Alhamdulillah :) Dipermudahkan , balik dari sekolah terus aku DELETE semua video .

'Apa yang ditinggalkan kerana Allah , pasti bertemu kemanisan. Apa yang dilakukan kerana Allah , pasti bertemu ganjaran :)' Subhanallah . hebat bukan ? Biar tak diminati tapi dihormati . A girls who says a lot of guys after her must remember that cheap things always attract more customers. Jadi mahalkan cintamu , mahalkan juga dirimu , dan jaga maruahmu wahai wanita.Biar si jejaka tahu bukan mudah mendapatkanmu , kerna dia perlu tahu yg terutama cintamu hanya kerana ALLAH SWT . Benda yg susah dapat selalu akan dihargai dan dijaga rapi .




Nafsu mengatakan perempuan itu cantik atas dasar rupanya . Akal mengatakan perempuan itu cantik atas dasar ilmu dan kepintarannya .Dan hati mengatakan perempuan itu cantik atas dasar akhlaknya .
Changing from bad to good is a long-term adventure, but it is wonderfulllll:D
"Aku keliru apakah ertinya kecantikan wanita dimata lelaki ? Adakah pada susuk tubuh yg menggiurkan ?Atau pada akhlak yg menawan ?Biar apa pun jawapannya , aku tetap aku . Aku seorang wanita .Fitrahku sukakan diri cantik jelita . Namun , bukan kecantikan di mata manusia .sebaliknya ..Aku mencari kecantikan yg diiktiraf Tuhan !"-cc Kak Farah Lee @ farahinlee.blogspot.com ^^ 


Harga diri seorang wanita terletak pada sifat malunya  .Malunya kepada Allah.Malunya melakukan dosa.


Aku tahu aku bukanlah yang terbaik , tak sesempurna dan sesuci Siti Khadijah , Siti Aisyah atau Rabiatul Adawiyah . Terlampau jauh untuk aku capai tahap itu , terlampau jauh ya Allah . namun aku pasti aku masih mampu menjadi mawar syurgaMu. Aku tahu kau sentiasa menerima taubat hambaMu yang hina ini . Walau rasa hina dan lemah tetap ku takkan pernah mengalah untuk memohon ampun padaMu . Biar aku tebalkan rasa malu membuat maksiat , tapi akan ku buang rasa malu memohon taubat . Ya Allah sempurnanya cintaMu . Ya Allah , kepadaMu aku abdikan diri , kepadaMu ku serahkan jiwa dan raga ,kepadaMu cintaku bertakhta . Kau sentiasa teratas di carta hati . Kekal selamanya begitu .
Aku tahu aku masih belum layak untuk melangkah ke syurgaMu ,namun akan ku terus mencuba mengejar cintaMu . Biar semua tahu . Aku tak malu meluahkan rasas cintaku padaMu . Tidak ! Aku BANGGA dan bersyukur dan merendah hati kerana  nikmat yg Kau beri .



Wahai sahabat ,
Jangan kau sangka indah madahku bermakna sempurnanya diriku , 

Tidak tidak . aku belum sempurna , aku masih belajar apa itu erti Zuhud , apa itu Tawadhu' , apa itu Istiqamah , aku masih memahami erti semua sifat mahmudah itu untuk mengecapi erti SOLEHAH ..

Sesungguhnya Allah Maha Tahu .
Sesungguhnya aku sepertimu sahabat , masih mencari masih tercari , masih belajar , masih cuba mengerti .
Bersama lah kita mengejar cinta Ilahi . Jangan pernah mengalah ! Mari kita bersama berjuang ke jalan mujahadah .Mari kita , biar mula dari bertatih Insya-allah nanti kau mampu berlari mengejar dan mendapatkan cintaNya .
Mari sahabat Mari ...
Sesungguhnya pintu taubat sentiasa terbuka . Pintu syurga tersedia untuk hambaNya :)
dan akhir sekali aku doakan agar SOLEHAH itu dapat sama kita kecapi !
Allahuakbar !!



Aug 25, 2012

Seminggu Berhari Raya :')

Assalamualaikum wrt :)

Ada rasa rindu tak kat saya ??katalah rindu ?? tak rindu ?? takpelah , kirimkanlah doa di angin lalu kbai . 
Drama is boring ,reality is fuuuuunnnnnn .

Nampaknya esok dah hari Ahad , dan hari kemudian andai masih bernafas ....Hari Isnin , ouh sekolah ?? sekolah .....ouhhhhhhhhh .....ouh K . the power of Kkkkkkkkkkkkkkkkk~
Dan sebelum ....sebelum segalanya kembali seperti sedia kala . Haruslah ku update tentang riang raya aidilfitri ku . mahu lihat mahu tahu ?? katakan yaaaaa .katakan yaaaa pada ............sungguh daku kehilangan kata-kata .

Here with le sisters ......adik-beradik saya ada 8orang ... 4 lelaki , 4perempuan .....ni perempuan je .tak sempat la nak ambil yg lelaki .........mana tah mereka ....
Ini terbaik ...7le'siblings (bekas jiran) plus me 6 le'siblings (quota tak cukup 2) ...at our last time neighborhood ...Mengimbas kembali sekitar 18 tahun yang lalu , kemesraan kami sangat lah mesra ..ermmm er kami jarang jumpa memandangkan hubungan jarak memisahkan .tapi ayah kami selalu jumpa ..kami je selalu di left behind .
Here , the second day of raya . Alus family is here . at ma le house :) setahun sekali jumpa . dan bila alus bercakap tentang SAMER dan tudung labuh dan ustazah ....the point is ....tak kisah la kat mana aku sekolah pun tudung labuh tak semua itu pilihan aku walau persekitaran mempengaruhi tapi ....segalanya akan berbalik pada diri kita sendiri .... Berbeza antara orang yg diberi hidayah dan diberi kesesatan .
sama tak ?? I guess you will say NO. YES ? a bit maybe .that just simple me with bawal .selekeh right ?sokay la .
jalan-jalan kat lebuhraya memandangkan tak dapat balik beraya ... terselisih dengan kereta mister kacang yg sangat comel ni . saya terasa macam nak beli kereta ni la . huehue . comel kan kan .... 
Hari ketiga raya .... Najma ,Aiman dan adik dia Said :) yaaa Najma sampai juga ke rumahku syurgaku saya :) makan mee rebus :) 
The next day saya pula pergi rumah Najma ..makan makanan orang cina .opkos la sedap . saya bedal je janji HALAL :) 
Aiman comel an :) 

Okbai .jemputlah saya kerumah anda , tapi saya malas nak keluar .aduhhhhhhhhhh.dah la isnin nak sekolah ....kalau dah keluar balik susah ... papelah mida . Okay saya serahkan segalanya pada rancangan ALLAH SWT .Berhati-hati dijalan raya dan ingatlah orang yg tersayang . Salam sayang Asmi Asmidar .


Aug 20, 2012

Happy Eid-ul Fitr :)

Assalamualaikum semua :) Salam Aidilfitri Minal Aidil wal Faidzin :)

Sayu hati ini makin sayu , rinduuuuuuuu uuuuuu terkenangkan desa permai tsktsk ... wajah ayah bonda *eh ayah bonda ada sini.. parody . suasana kampung bermain di mata , mengajak ku pulang ke desa dihari bahagia hari raya .....*muzik* ....lama ku tunggu bertemu dihari mulia , namun tidak kesampaian airmata jatuh berlinangan ... :( ku ingin berualang manisnya bersama menyambut hari bahagia ,jarak memisahkan rindu pertemuan bilakah hasrat jadi nyata . JAUH DARI MATA DEKAT DALAM JIWA TEGUH KASIHKU TIDAK BERUBAH .
leleh dengar lagu ni , serious tak tipu ... dah 3tahun tahu tak balik raya kat kampung , even kat sana dah takde opah atuk . tapi ......still kemeriahan kat sana dengan kat sini tak sama .Dah bosan raya kat Gombak ni . benda sama tiap tahun , tak rasa suasana raya . takde bakar lemang , takde main mercun yang betul punya kaw bunyi dia , takde semua tu takde . serious rindu rindu sangat . rindu dengan achik kat sana , anjang , sepupu semua . rindu suasana dulu , masa semua balik kampung , berebut bilik air ? kecik punya hal . how time flies and everything changes . To face all the changes really make me strong ~

Lagi pula , malam raya adik-adik sepupu kat kampung telefon Ayah . memang touching la , kami tak balik . kalau kami rindu mereka mesti mereka lagi rindu kami :( Dah la takde sape balik , yang ada pun Achik kat sana . Mak Yang balik hari ni , mungkin mampu ubat kerinduan mereka . harapnya :/ Untung sebenarnya adik-beradik ramai ni , mungkin masa kecik susah sikit tapi bila dah besar nanti meriah dan seronok sangat . Adik-beradik Mida ada 8orang :) Insya-allah satu hari nanti kemeriahan nya akan diwarisi pada 'anak-anak' kami lulz . Apalagi tak raya dah KL ...Apa-apa balik Kuale jela :)

But when I realize the reality ... aku ni tak dapat balik kampung je dah nak leleh , mak ayah adik-adik raya sama , ada orang lagi sedih takde mak ayah dah . apa ni Mida . bersyukurla stop sedih stop !




Okay ini ucapan dari saya dan rakan-rakan Pra-U :)

Anyway readers *whos read my blog raya ni ? lulz*
Happy Eid Mubarak :)
Saya memohon ampun dan maaf atas segala kesalahan saya serta kekurangan sepanjang perkenalan kita :)
Semoga anda berbahagia disamping orang tersayang dihari lebaran yg mulia ini ^^
Taqabalallahuminnawaminkum :)
okay . dah habis sah .. lega `BYE . Have a great Eid .yang balik kampung ke nak pergi mana-mana berhati-hati dijalan raya :)xx

Aug 13, 2012

Gua Bahagia :)

Salam sayang salam rindu , salam selamat sejahtera ke atas kamu .
Hai bebeh , I tengah tengok Closing Ceremony Olympics ... Tengah cari kontinjen Malaysia . tak jumpa :(
Dalam bebanyak lagu yg dipersembahkan aku tahu 1D punya lagu je . huehue .
24 Ramadhan ?? cepatnya :(



We had fun time together-gether . Yaa Tutti Frutti . Alhamdulillah . Thanks Mary .4+1 of us , conquer corner of the TF . Cam-whoring like crazy on lovely Saturday night . Dengan 'dress cage'-nya . nowadays , keluar pakai baju kurung pergi mall atau sebagainya bukan la satu kemaluan atau ke-awkward-an .Nampak ayu dan manis gitu , membuat ramai hati jejaka yang tertawan . Sungguh gua tak tipu , gua tak layan semua tu . Gua bahagia , tak serabut macam orang tu , dah la alone . Mohon jangan terase .
Tak tahu sejak bila saya pandai buat muka depan kamera . dulu muka statik je. sekarang senget la songot la sembul la . cepat korek hidung sebelum imsak . okay maaf iklan sekejap . okay maaf lagi . nampak ke -pengotor-an nya disitu .okay maaf ..nampak kesalahan imbuhannya di situ .okay maaf , aku nampak memperbodohkan diri sekarang . okay . stop it bebeh .I lempang you nanti tahulah .
Cehh ,pandai dah buat muka sekarang . Muka comel pulak tu . Konon comel la. ala acah comel la . In real life , aku harap parut jerawat hilang dalam sekelip mata , tak comel langsung :( Saya dengan Nisa . Sabar jela boifren dia tengok kami ber- cam-whoring .Biasalah kami wanita ~ Jangan kata kami je yang buat cenggini , ada je wanita diluar sana yang buat cenggini . Sekarang kami dah tak peduli , yang penting kami tak de masalah dan tak buat salah ...
Habis-habisan gua edit. Mary dan Zurin sangat ohsemmmm okay . Oh I lebiu la bebeh :* muahhh pipi kiri , muah pipi kanan , peluk ketat-ketat . Inilah namanya kegembiraan zaman remaja . Siapa kata single tak boleh bahagia?? Gua ada kawan , ada family , yang penting Innalahama'ana . Cukup la . Allah SWT bersama hambaNya . Cinta kepadaNya sudah cukup menenangkan , bila cinta itu sebati dalam hatimu . Dunia ini akan kau lihat yg sebenarnya hakikat hanyalah sementara hanyalah pinjaman hanyalah jalan untuk kau ke akhirat yg abadi dan hakiki .
dan here another dear . U know, I have so many dear . My lalink also everywhere . Ketupat rendang .... waduhhwaduhhh sudah terasa kemeriahannya ... Kami gotong-royong buat bubur lambuk in joyah style . Sangat best okie :) dan bubur lambuk itu sangat sedap , yummmy ....Gua dengan selambanya tinggalkan kamera dan fail kat kantin , perghh kalau la ada syaitan version nafsu manusia bulan puasa ni , tak tahula apa jadi kat barang berharga tu . Penggunaan bahasa 'gua' nampak tidak berapa sopan tapi sedap ayat , konspirasi apakah ini ??da cukup cukup . Drama is boring , Reality is fun .

Okay azan Subuh 24Ramadhan sudah berkumandang . masa untuk kesekolah dan bersekolah .byebye bebeh  .lebiu . xoxo

Aug 11, 2012

Menulis ,Membaca , Nadanya Berbeza xoxo

Assalamualaikum.
Nampaknya dan nyatanya aku sudah mula ketagih untuk menulis lagi dan lagi . Kenapakah?Mengapakah? 


Nada menulis dan nada membaca sangat berbeza .Apa bezanya? Cuba kau menulis cuba kau baca. Pasti ada perbezaan disitu . Aku ,aku rasa terharu . Masih ada membaca dan setia pada blog aku .Masih ada yang sudi mengunjung tanpa rasa jemu . Walau aku takde masa nak kunjung kembali . Maafkan aku . Masa tidak mengizinkan .Penghargaan bagaimana harus aku berikan . Sesungguhnya dirimu begitu berharga .Sangat bermakna . Satu kepuasan aku dapat ketika menulis dan satu kegembiraan bila ada yang membaca .Apa lagi perlu aku katakan . Sebab masa dah time . Selamat Bersahur buat semua muslimin dan muslimat .kasih sayang peluk cium untuk pembaca setia.xoxo




Bunga Api :D

Selamat Sejahtera ke atas kamu wahai pembaca yang saya kasihi ,
Apakah perkhabaran awak? sihat ?? dah makan?? ehh pose lupa . dah berbuka??mestilah dah . hee dah sahur ?? bangun sahur pun dapat pahala tau :)
Dah 22Ramadhan la. cepatnya masa berlalu ... sangat la cepat ...Tahun ni tak tahu kenapa masa rasa cepat berlalu ... Raya tak terasa kemeriahan suasana . Kenapa eh?? Mungkin semua dah remaja atau meningkat dewasa ..

Tak sama macam zaman kanak-kanak dulu ...

Yang bestnya dulu zaman kanak-kanak ..Masa raya sekali setahun la nak rasa AyahIbu belikan baju raya , nak dapat kasut baru , baju baru , segala benda baru ... sekali setahun je derr . waktu raya .
Tapi sekarang bila dah besar , tak kira raya bila rasa macam kuasa membeli menguasai beli jer tanpa kira raya ke tidak ...Itu satu .
Lepas tu ..kalau zaman kecik dulu arwah opah atuk ada lagi , bila balik kampung je mesti riuh ..jumpa sepupu , jumpa pak cik mak cik ..Meriah gila , kes berebut bilik air ? biasa .
Tapi sekarang , lepas arwah pergi selamanya takde dah kumpul macam dulu ..kalau balik pun tak meriah dah ..sebab tak semua balik .. ada balik ada tak .. nak jumpa sepupu pun susah , bila dah besar , jarang jumpa .....mesti rasa awkward. Tapi air , dicincang takkan putus kan .Rindunya ....seronok kalau dapat kumpul balik :(

Lagi?? Haa zaman teknologi serba moden ni ....semua internet ,aku ingat zaman sekolah rendah ...masa raya la aku nak rasa dihargai lagi-lagi bila dapat kad raya ,lagi best kalau dapat cara surat-menyurat . best kot dapat surat dari posmen . Sekarang , facebook, twitter , blog ,BBM,whatsapp . apa susah tangkap gambar hensem-hensem , ayu-ayu tulis Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir dan Batin ...tag kat kengkawan ~ senang .kalau tak broadcast je .....Takde dah zaman pantun lawak kad raya ..hoii rindu woiii ....Raya Real Malaysian Style .
Aku dah boleh bayangkan macam mana tak best nya raya tahun ni semua sibuk dengan smartphones, tab,BB ,ipad ,iphone~ ...twit la, facebook la, whatsapp la~ takde dah kumpul depan tivi reramai untuk tengok filem-filem raya free ..err mesti bosan . wei jom wujudkan tradisi lama kembali !
Semua benda ni lah yang buat raya kat Malaysia ni penuh dengan keseronokan ,kemeriahan dan kegembiraan . Tapi semuanya dah makin pupus dan hilang dek zaman .Jahat zaman ni ...


Tadi ,apa saya buat ?? buang tabiat . hehe dah lama bebenor saya tak main bunga api ....Tiba-tiba rasa macam tergerak hati . Ajak la adik saya kecik yang dua orang tu ...
Dan.....Ini hasil yang paling lawa saya dapat ........lawa kan ?? buat guna bunga api .... susah tahu nak buat macam ni .... kekadang kita rasa kita buat dah lawa tapi bila tengok dalam gambar tah apa bentuk yang keluar ...
Ini sangat lah random , saya tak plan nak buat macam ni ... suka-suka :DDbokeh tu saya edit ~ 

Ini si kecik Amin yang buat .... dia main ganas gila ... gambar ni la paling lawa dia buat .. nasib baik saya tak terbakar sekali ...... Kalau orang kata adik saya poser , itu adalah hasil didikan saya . hahaha .

Okay lah sebenarnya itu je saya nak tulis .. hehe ....Saya harap tahun ni Ramadhan penuh makna ..buat semua... Tahun depan tak tahu kita dapat jumpa Ramadhan lagi tak , cepat sangatlaa semuanya berlalu ... Ucapan raya belum lagi nanti lah nanti :DD Tunggu ehhh :"D dalam proses ...... Mari kita sesama mencari malam lailatul qadr iaitu malam yg lebih baik dari 1000 bulan ...........Jom Jom ....

Aug 9, 2012

Kepercayaan Aku Bukan Mudah Diraih :)

Salam bebeh ku sayang , Moga rahmat Allah SWT melimpahi dirimu .
Saya nampak ayu ,manis lagi wanita melayu terakhir ada ciri ustazah pilihan lagi tapi jiwa hardcore bebeh . Subhanallah perasannya saya ...Ampuni aku ya Allah sesungguhnya semua ini pinjaman . Hanya PINJAMAN .


Okay bebeh , cheq nak habaq apa tak tau . semalam banyak sungguh rasa cheq nak tulis. tiba hari ni cheq lupa la pulak . Ada yang terlintas kat kepala tapi haih jiwang sungguh ayat .malas cheq ....percaya tak kalau cheq kata hujung entri ni keluar juga ayat emo . percaya lah hahaha

Buka puasa luar lagi . dengan random peoples . hehe . Petang tu ,cheq tunggu Mirza .awat lama sangat ... nak dekat buka dah cheq naik atas rumah balik , bila naik dia sampai pula . Bawa la kurma , sebab sekejap je lagi nak berbuka . tepat sangkaan masuk kereta keluar simpang orang da azan , baca doa buka dalam kereta , shoo sweet . lulz


bring the boys out ....hahaha.....
Hensem pula mereka dalam gambar ni . pandai posing .... muka semua disinari NUR .. Pilihpilih jejaka terhangat dipasaran .mana satu nak ?? lols jangan nak berangan la . mereka semua dah berpunya . mungkin seorang dua belum .saya book dulu . ehhh tak saya gurau ... eh ada uztazzz pakai kopiah . mesti jadi pilihan kan ?? orang punya la~ hahah .eh ada abang baju Melayu .haa itu terbaik .... bolehla .......
Maaf ini hanya gurauan . Maaf harap tiada yang makan dalam :)

Dari Kiri Aiman ,Najib,Hafiz,Syazmir,Mirza,Muaz,Afiq,Wan ~ okay :)
Eh , tiba-tiba ada 'halkum' kat belakang . hehe . Mereka comel kan . sangat comel kan ... Hani kan dah pernah jumpa Anis Chapigha .. Shita sangat caring . Amni macam biasa la . hari ni dia dengan angry bird dia so ayu hehe . Sumaa ala comeiiiinya atototo .
Dari Kiri , tudung kuning Suma , Tudung Biru Shita , Halkum Syazmir , Me in pink , Amni tudung coklat , orange goes to Hani :D

Picture taken by Afiq Taeyang . Afiq mana ? Afiq Taeyang . lols. 
Meja saya dah berbalut yeahhh . Inilah rupa meja kesayangan gua . Yaaa . Tengok gambar siapa yang ada , mereka la orang yang gua sayang dan memberi inspirasi kat gua . Teruatama yang Frienship Last Forever Till Jannah tu :) Bila gua rasa down , sakit..kad tu jadi pembakar semangat gua . Gua rindu sama lu kawan . heheh .
Atila !Ami rindu . rasa nak peluk Tila :) yang lain banyak gambar koperasi . Meja saya je berbalut . rasa selesa belajar bila meja lawa :D 


Lately , saya rasa penat sangat ....semalam dalam kereta saya termenung dan terfikir ... tentang betapa kuatnya saya .... Terlalu banyak yang saya tempuh .tempoh 18tahun yang amat mematangkan . Hati ni dah disakiti berkali-kali , kepercayaan dah dikhianati berulang kali , airmata dah tak mampu untuk mengalir lagi .Bukan mudah nak lalui semua ini , tapi Allah SWT tak membebani hambaNya, tidak pernah! ... Hanya kerana Allah SWT aku masih bernafas dan masih teguh berdiri serta masih tak pernah lelah menaip . Segala penat lelah dan rasa sakit hanya la penebus dosa aku yang terlalu banyak itu .Terima Kasih Ya Allah SWT . Sesungguhnya hanya cintaMu yang aku pohon . Sungguh jadikan aku kuat , jadikan aku terus mencintaimu . Mafi qalbi ghairullah . 
Saya dah penat , saya dah kata kepercayaan ini bukan mudah diraih .. Pengalaman merupakan pengajaran yang terbesar, berharap untuk terbang saat aku masih lemah dan perlahan untuk berjalan diatas onak duri membuat aku sedar hakikat dimana sebenarnya aku berdiri . Kenapa kau buat macam ni ? Aku dah kata jangan mengeluarkan kata-kata yang kau takkan tepati ! Setiap kata-kata aku anggap janji , aku berpegah teguh pada janji . Mungkin aku lupa, kau , aku . Kita hanya manusia biasa tapi ........ itu bukan alasan untuk kau mungkiri janji . Mohon lepas ni agar kau hanya mengatakan ' Jika Allah izinkan ' ...................Aku tak mahu jadi munafik . Mohon kau juga jangan jadi munafik ...
Mohon kau cepat sedar dari perkara yang sia-sia , mohon kau cepat sedar !!! 
Maafkan aku . Aku tahu aku lemah , mengharapkan yang sempurna . Maafkan . 

Aug 6, 2012

MALWARE Syuhhh ...Pembawa Virus Sumber Inspirasi :O

Salam dearie yang ku kasihi lagi cintai kerana Allah SWT :)
Dah 17Ramadhan dah .Salam Nuzul Al-Quran :) 
Akhirnya dapat juga jari ni melepaskan gian menaip ......dari tadi lagi ... semua sebab apa tahu ?? sebab MALWARE yang sesat tah dari mana . berejam aku mencari jalan nak hilangkan dengan penuh kesabaran sampai chatbox pun aku delete . akhirnya , Allah datangkan ilham , rupanya virus tu kat bahagian 'sumber inspirasi' . terus aku buang . nyah kau dari sini .padan lah muka . bawa malware lagi . blog aku bebas , makna buah hati aku bebas , maknanya aku turut bebas :)huahuahua. Sumber Inspirasi ? boleh datang boleh pergi la .. setakat drive by je boleh la belah . MAAF . Bahasa saya kasar . Tapi rasa sakit kena friendzone lagi kasar . 

Guys, aku rindu la nak jadi blogger tegar macam dulu . rindu sangat sangat . sejak ada twitter ni , dah sangat la jarang blogging . tambah lagi aku ni yang sibuk tak tentu arah . Takde benda nak buat cari benda , hidup bahagia cari bencana . Ibu tanya tak nak buat part time .jawapannya MALAS dan busy . biarlah aku fokus kat sekolah je . Penat la penat tahu . Tapi aku kuat , yaa kacip fatimah . gerrrr . 



Epul , Mir , Acai ,Nazmi dan Saya. We were heading to Shita house last Friday :D
Mula-mula Mir membuli si Aiman suruh ambil aku , erghhh tak nak aku, rumah dia dah la jauh . menyusahkan dan macam tak logik je suruh dia ambil . Dah la hari Jumaat tu Aiman morning sickness . muntah pening macam orang mengandung . Itulah akibat degil . Aku tak masuk campur hal dia .kbai .
Yang penting dengan berkat usaha dan tekad Mir nak juga bawa aku pergi buka sama , gunalah kereta Acai tapi Epul yang bawa . Yaa first time rasa duduk depan , sebab Mir kata 'takkan aku nak berhimpit dengan Nazmi ' ouh dengan orang lain takpe Nazmi tak boleh ? pehal ?? ahaks ..Terima Kasih eh korang jemput aku :) 

Dan pehal setiap gambar aku ada muka Acai. tak caya ? tengok twitcon twitter , fail acai fail . 
A day before . Last Thursday . Kami *Murnians . berbuka bersama . venue Rumah Nenek saya . dengan aman dan bahagia Alhamdulillah segalanya berjalan dengan lancar . gembira sangat hari tu ... Semua bagi kerjasama . Semua ringan tangan . Memang gotong royong habis la . 
Terima Kasih semua sebab sudi buat kat rumah nenek aku . Ayah Ibu aku memang tak kisah :)
Turut memeriahkan majlis , Syazmir , Mirza , Emon dan Apishh :) Terima Kasih semua .
Banyak-banyak Terima Kasih yaa :) Kalau ada kekurangan dari pihak aku MINTA MAAF yee.

Murnians TERBAIK !! OHSEMMMM! . nak tengok gambar lagi ?? nanti nak dekat raya aku keluarkan hee hee kasi suprise sikit :P tengok satu sudah .
At Shita house .
Me and Shita : Jom tangkap gambar .
Datang Muaz dengan Hani , eh tiba-tiba Epul , Acai ,Nazmi . LOL 

Ehem nak tahu something tak . ...... eh nak cakap tak . Tak payah laa . Marah ?? tak boleh ahhh sebab ni private ... takut nanti orang tu baca . tak ni bukan soal perasaan . okay dah . ni soal aku harus clearify tentang someone yang aku dah serkap jarang. eh dah cukup kfine . *tiada mengena dengan gambar*
Mesyuarat AJK MPPU 2012/2013.
Banyak kerja wei  ..dan pagi tadi boleh pula naib s/u buat lawak mamai mengigau yg memang tak lawak . Malas nak melayan .... rasa macam pelik ouh . sah morning sickness lagi Bahaya ouh dia . Baik jangan dekat . takut berjangkit . errrr.

Here my lil Bro  Afizul Amin dengan autobot dia . Adik saya comel saya tahu tengok la kakak dia . Alhamdulillah ... Rasa nak share gambar buka puasa tu tapi nanti tak suprise. hee nanti la . nak buat movie . Amin chicken mouth . okay . 


Alhamdulillah dan Terima Kasih masih lagi setia membaca blog saya . walau .............dah jadi sarang tikus , kulat dan serangga . Saya rindu semua followers dan readers saya .........rindu sangat :) Follow saya kat twitter ehhh . heeeeee bye eh sebelum tu .. saya ada tengok video PKS tahun lepas . tiba-tiba RINDUNYA :( nanti la nak buat movie nak bagi cikgu . mesti cikgu rindu juga :(
*asal bau sedap kat dapur masa orang tengah puasa ni . *DUGAAN .