May 30, 2012

Friendship Last Forever Till Jannah .Ukhwah Fillah :D

Assalamualaikum dearies ...
Whats up?? Semoga gembira di samping yang tersayang ;)


Setelah sekian lama nya ...saat yang dinanti ... 
Saya diberi juga kesempatan untuk berjumpa dengan best friends forebah saya yang sorang ni ..
Atila Abdul Rahman :) She call me Her Bubblelicious what should I call her?? ermmm ... Lolilicious??
Is it delicious enough ?? hehe 
I am so blessed to be one of your Bubblelicious ..yeah dear you also one of my beloved and my favourite BFF :) 
And I love so much and much and very much and ......................captain munch ...ehhhh??? 
Atila akan jadi perantaun lepas ni .... untuk menuntut ilmu Allah SWT .. kat UiTM Lendu Melaka .... Bussiness Study :D Awesome :D  She will go this Friday ..
Memang sebelum ni pun Atila dah jauh dari aku .. tapi ini lagi jauh rasanya ... aura dia dah lain lah dah tak sama macam dulu ..tak tahu kenapa ...ermmm .
Kenapa eh?? memang feeling  nak sambung belajar macam ni eh ?? Ke aku seorang je yg sentimental ni ??
Tadi tengok cerita Dark Shadows.. Aku tahu cerita MIB 3 famous tapi entah la aku suka tengok Dark Shadows better .... maybe ada Johny Depp .... Aku rasa cerita dia best .. Okay la best ...... aku ni kan penuh dengan rasa ingin tahu cerita macam ni sesuai laa .Dan akhirnya .........
Kebaikan akan menang juga :D Cerita ni lucah sikit memang tak boleh bawa budak-budak masuk panggung ...dan lagi satu cerita ni memang pelik jadi sesuai la untuk aku ..
dan tiba-tiba jumpa NadZ dengan Dayah .. seriously NadZ dengan Atila akan berada dalam satu kampus study benda yg sama ...... Ouh missing Nadz ... Tengok tu senyum dia , ketawa dia tak berubah..maintain cute :D Nadz GOOD LUCK Dayah pun !! 
Sweet kan Atila?? Kita dapat kad dulu masa Tila nak pergi Sekolah Teknik pun dia bagi kad juga ... Saya tadi tak teringat pun nak bagi pape kat Tila ehh kejam punya kawan ,..nasib baik ada gambar saya yang saya boleh kasi kat Tila .Tila simpan dalam purse dia ............ terharu ...
 Tila aku nak jawab apa yg dalam tu kat sini boleh eh .. heee boleh je yee :D
Waalaikumussalam Tila=)
Tulisan kau kool :D Terima Kasih :D
Baju Kelabu melambangkan imej baru hew hew .
Terima kasih sebab yakin aku boleh ..... aku akan usaha,doa , dan tawakal untuk 4Flats Insya-Allah .AMIN.
Insya-allah aku berusaha tak nakal lagi macam dulu ..Aku kan dah besar dah matang .... nakal sikit biasalah AMIE kan :DD 
Bukan 200% je .....sehabis nyawa aku aku kasi hehehe
Insya-allah SOLAT HAJAT akan aku banyakkan ....yg fardhu juga akan aku jaga..
Insya-allah aku akan jaga kesihatan aku disamping diet KAU PUN jaga KESIHATAN JAGA DIRI JAGA IMAN ........ Jangan balik cuti nanti kau kurus ..aku cubit pipi kau nanti hehe
Okay ..aku fikir positif je lepas ni ..cuma kekadang je tiba-tiba jadi low self esteem ....masalah split personality kot heheh
A'ah kekadang aku memang over .... aku tahu .okay lepas ni aku husnu zo'n selalu :D 
Itulah Syaitan  ni saja je kan .......aku kena kuat semangat lagilah ni ....Auzubillahiminnasyaitanirrojim ....Memang la Tila bila aku nak jadi lebih baik masa tu lah dugaan datang macam gerimis mengundang ....
Tapi Insya-allah kali ni dengan kekuatan yg ada , dengan berbekalkan kawan macam kau ..aku akan terus jadi lebih baik ..
Yeahhhh aku akan kuat demi menuju matlamat MUSLIMAH SEMPURNA di pandangan ALLAH SWT DAN MANUSIA ..
I will always be myself .
yeahh memang ramai kawan laki yg aku ada .ishhh kenapa yeee?? sebab ayah aku kata Think Like A Man .
Yes janji aku pandai jaga diri , maruah , batas pergaulan ..kena cari kawan lelaki yg akan jaga aku selalu macam budak GALLANT la kan ...
Aiyooo yang ni aku rasa kelakar sikit ..... bab berangan ni isyyyyy ...aku tak tahu lah genetik siapa yg aku dapat suka sangat berangan ..nasib baik tak overboard macam Mat Jenin ...
Baik kau pun Jaga Pandangan , Jaga Hati , Jaga Iman ...yes bersama lah kita mentranformasikan diri menjadi MUSLIMAH yang lebih baik dan lebih baik antara yg terbaik .Insya-allah ..
Sesungguhnya aku tahu banyak dosa aku tapi ...yg kotor itu dosa .Allah SWT bagi hidayah pada aku Alhamdulillah aku harap Allah SWT dapat terima taubat aku...aku menyesal sangat ...aku harap aku masih lagi boleh jadi Mawar Syurga ... .Terima Kasih Atila sebab stick dengan aku ...tak kira waktu aku sengal sampai lah sekarang ...Ya Allah hanya Tuhan yang tahu betapa aku menyesal dengan perbuatan aku dulu dan betapa aku bersyukurnya dapat kawan macam kau ...
Insya-allah ..hakikat dunia sebenar Lillahitaala ... Jannahtul Firdausi ....AMIN ya Rabbilalamin .
Aku pun Sayang sangat dan rindu sangat kau Ukhwah Fillah !
Amin Semoga Allah juga melimpahkan Rahmat , dan kasih sayang kpd kau ....
Xie xie chaiyok juga TILA ... untuk Anugerah Dekan he he he ...
Lots Of Love AMIE :D 
HELLO KITTY . cehh harga dia memang mahallll .tapi percaya lah nanti akan ku penuhi segala benda dengan Hello Kitty hew hew .....
SUAMI AKU USTAZ kembali sudah pada pemiliknya HE HE HE .................
Terima Kasih .. doakan aku kahwin dengan seorang Ustaz yang  Hardcore macam aku hehehehehe .
Dan andai kau dah jumpa bakal suami kat sana nanti jangan lupa share cerita dengan aku ahakksss . TAU TAU TAU ........................


I LOVE YOU .........................................study mandarin then we can speak mandarin together ... Good Luck .... Barakallah .Thanks for Everything ..............................................so much and many things ...........



May 29, 2012

Sumber Inspirasi Sumber yang Boleh Diperbaharui

Salam Pewpels.
Apa cerita ?? Sumber inspirasi la apa lagi...
Regarding the tittle of my post ..
Kelakar kan?? A'ah selama ni aku tak pernah sedar tapi bila dah belajar Geografi ..terlintas pula kat kepala ..
Bahawa sumber inspirasi adalah sumber yang boleh diperbaharui hew hew ...
Bagi aku sumber inspirasi ni berbeza dengan crush ....
Mungkin sama bergantung pada keadaan ...
Sumber Inspirasi sesuatu yg memberi inspirasi tak kiralah kawan , keluarga ,boleh jadi benda , artis ..
Bergantung pada situasi ...
Apa-apa je boleh menginsprasikan aku ...
Inspirasi paling berkesan ialah SENYUMAN dan Kata Semangat dari orang yang kita sayang?
betul tak ?? 


 
Only Yours original dari Najwa Latif ..
Ini adalah video aku yg pertama kat vimeo ..
Memang dulu aku selalu upload kat Youtube tapi memandangkan Youtube  terlalu mainstream ..
Aku pun beralih ke Vimeo yang lebih personal ...
sebab saya tak berniat mencari publisti ......


Maaf .kualiti memang HD tapi gelap disebabkan ....saya terlalu malu saya cari lah tempat yg terlindung dari cahaya...Tujuan saya hanya nak sampaikan mesej melalui lagu ni saja ..


Saya memang tak pandai main gitar ....
sebab itu acapella je ..
Suara pun sumbang ..
Lagu pun pinjam lagu orang ..
Muka tak comel mana tapi masih Alhamdulillah ...
Saya tahu saya ni bukan lah ada ceciri wanita idaman awak ..
Tapi antara mereka semua ada tak yang nyanyikan lagu untuk awak??
Nak buat lagu sendiri sumpah saya tak mahu muntah hijau heheh .
Jadi lagu ini saya coverkan untuk awak .Harap Awak Dengar ;)

Then Megat caught me in this word 'EGO' . yes EGO ... you know what? whatever happen I cannot confess seriously I just can't ..say what you want but I just can't .. You know the feeling of being rejected ......

People deny their feeling because they're usually afraid of the rejection ...It's hurt really hurt ...
 And it's hurt me so many time more than you could imagine ...Ouh you really don't know what I've been through .......I define it as Phobia ..but some people call that EGO .... I accept both .. Coward? Still can be accepted ...Aku tak sanggup dah nak menanggung sakitnya patah seribu aku dah tak mahu terbang dah ....aku takut jatuh .....aku rela jalan sensorang dari jatuh gedebuk lepas tu minta nyawa ..tak tak bukan masa ni bukan sekali lagi ...........
You know If He really did feel the same way like I did ...........He knows what to do . .... I have so much time to 'play' with this game tarik tali......And If he don't feel the same way I am still FINE . Because SUMBER INSPIRASI adalah SATU SUMBER YANG BOLEH DIPERBAHARUI .....
I'm not afraid to lose anymore ... Because my aim is not to win ..... 
My principe will still be same ... 
One of that is : Cintailah seseorang itu secara diam-diam ,seperti kisah cinta Saiditina Fatimah &Saidina Ali yang akhirnya Allah SWT pertemukan jua. Sesungguhnya mereka yang mencintai secara diam itu sedang berjihad .Berjihad menentang kehendak diri .Menundukkan nafsu hati .. 
In others way , aku takut terjerumus dalam dunia maksiat ....aku takut .. Aku PEREMPUAN .Maruah dan perasaan MALU adalah benda yg paling peting dalm hidup .
Tak faham?? Well this is my HIGH DEFINITION version ;)

May 27, 2012

More than Friends, Less than Lovers.

Assalamualaikum ..
Okay More than Friends, Less than Lovers. Dalm erti kata jawanya ialah Teman Tapi Mesra .
Serious talk ...saya lagi suka hubungan yg macam tu ...bagi saya less risk ,less pain..
Kalau jatuh tak sakit , tergolek tak parah ..
Sebab saya takdelah nak serious sampai nak bercintan ..saya tak sedia lagi ..
Tapi setakat teman tapi mesra tu okay rasanya ..
Sebab berdasarkan 'pengalaman-pengalaman yang lalu'
Saya kenal sumber inspirasi saya masa mereka single dan bila saya mula mengharap mereka end up in relationship bukan dengan saya..
Apa lagi saya yang masa tu dah terbang mencecah awan nano ..terus jatuh merudum tercium tanah ..
Sakit dia ...memang macam patah seribu la masa tu ..
By that time selepas dua sumber inspirasi berlalu begitu saja dengan hubungan yang bahagia bersama kekasih mereka yang mungkin lebih baik dan sempurna malah lebih comel dari saya .....
Saya harus redha dalam ketidak pasrahan di mana setelah diberi harapan .....saya terpaksa melepaskan begitu saja ..haih nak buat acano orang tak sudi ..meraung la sendiri ..


Tapi berdasarkan pengalaman yg jatuh tergolek terduduk la buat saya tambah kuat dan makin bertambah-tambah la prinsip hidup saya ..
Sumber inspirasi yg kemudiaanya..hanya saya jadi kan inspirasi ..tidak lagi saya mengambil berat dan mengharap dapat lebih dari jadi kawan ..
Agarnya selepas ni saya  takkan kecewa lagi atau pun patah seribu dan mengambil masa yg lama untuk dicantum balik setelah segala kata manis tebu mu hanya ditepi bibir ..uhuk uhuk ..
Begitu juga pada sumber inspirasi seterusnya ....
Tiada lagi aku percaya dengan kata manis mudah mu atau ucapan manis selamat pagi dan selamat malam ..
Akan aku hargai tapi tidak terlampau berharap ..
Sebab dah berulang kali .....broken heart yg mulanya itu aku tolong cantum dan gembirakan akhirnya aku pula terluka... kejam kan ?
Jadi lepas ni aci saya jadikan senyuman awak sumber inspirasi saya ..
walaubagaimanapun ..hilang senyuman awak hilang lah inspirasi saya...
Jadi saya tak rela tengok awak sedih ..akan saya pastikan awak gembira selalu ..
Sweet kan saya?? Apa awak ingat dengan kekasih je boleh sweet?? dengan kawan pun boleh la..
sebab saya tak nak inspirasi saya hilang ...
dan saya tak suka kawan saya sedih ..
Kalau dulu, kini dan selamanya saya ni hanya ditakdirkan sebagai pengubat luka ..OUH takpela saya tak kisah ......dah teraci biasa tegal berbisa ...
Jadi saya tak mengharap jangan pula awak mengharap ..
Jangan rasa ada dipermainkan jangan pula yg mempermainkan ..
Kita lalui hubungan ini sebagai professional okay .
--pst : untuk Awak sumber inspirasi yang saya belum pasti boleh tak kita jadi lebih dari kawan kurang dari kekasih .. Apapun awak tetap comel walaupun .....dotdotdot .
Sometimes the person who tries to keep everyone happy is always the most lonely person ,so never leave them alone because they will never say that they need you .well .. You know I mean it's me .

May 26, 2012

Unexpected Fun Moment Hari Belia 2012 Putrajaya .

Assalamualaikum wrt ;)
Pagi-pagi ....kerja aku membahan orang ..seronok betul dapat bahan Ayoi sekali-sekala haha ..

Tiba-tiba Hafiz post dekat group pra-u tanya siapa nak pergi hari belia hari ni ..
Aku cakap je la jom sebab memang aku nak pergi tapi takde transport blabla ..
Terus Hafiz IM ....ajak pergi ....
dia kata pukul 11 ...aku tanya la esok ke hari ni ..dia kata hari ni ....
Masa tu dah 10.30 terus aku siap dengan pantas dan cepat ....
So ini memang plan tangkap muat .....
Memang kebetulan la kan aku online semua ....masa tu la tiba-tiba rasa pentingnya nombor rakan sekelas ni kan ..sebab sebelum ni bila Yasin ambil nombor macam aci ambil ringan je ....

Hafiz jadi driver ..yang ikut sekali Yasin ,Ajam ,Nono dengan Ain ... sampai tak rapat pintu kereta Hafiz hehehe ...Pergi pun dalam pukul 11.30 macam tu ...
Memang kental lah kan tak tahu jalan tapi apa gunanya teknologi kan .... Nono punya telefon ada GPS ..terima kasih pada teknologi dan akhirnya kami sampai ke Putrajaya...
Sampai je nampak abang-abang scrambler konvoi .... HAHA comel ...abang-abang tu dari Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur je .... dan sempat lagi ada seorang abang ni buat peace ... 
Kelakar gila dalam kereta Yasin nak muntah la apa laa.sampai je mamai la baring dalam kereta dulu ..bila tengok abang scrambler ni terus dia tak mamai dah hahah
Jom Jom Jom Jom ...Jom Heboh Heboh ... Tengok Hafiz yang hujung kanan ...siap pakai baju koprat ....ada nama HAFIZ lagi ..memang semangat Belia la ...Sepatutnya Hafiz pergi dengan kengkawan dia tapi disebabkan kawan dia semua tak jadi itu yg dia ajak kita orang ni ..
Comel kan dia orang ni?? Yasin je dulu satu sekolah dengan aku kira dah lama la kenal ..
Tapi yang lain semua dalam kategori kawan baru ..kita orang cepat mesra so rasa macam dah kenal lama...
Tiba-tiba jumpa lagi seorang ahli pra-u Gombak Setia ... Najieb dengan baju pengakap dia ..konfem la dia datang dengan pengakap kan .....Tapi Najieb berkampung kat sini dari hari Khamis tak silap ..
Bila Ain tanya apa tujuan sebenar pengakap datang sini jawabnya : Sebab nak ramaikan belia je ..

Sangat la panas kat Putrajaya tadi ....dan sebab tengah kebulur sampai perut Ajam berbunyi krekkrekkrek .....makan la tetengah panas ....nak duduk bawah khemah takde meja ..
Betapa senonohnya mereka bila ada satu group dari satu meja tu blah dari meja mereka terus dia orang berhenti makan, pindah tampat ..serious lawak gila ..semua orang pandang.. dah tak kisah dah sebab kami terlampau la panas ...rasa macam nak mencair dah ...
Dan sebabkan terlampau panas la....Hafiz rasa macam nak pitam dia biar kita orang jalan dulu dia pergi kereta ...lepas tu bila dah dalam kereta dia kata dia naik motor abang polis ceritanya...
Hafiz: Abang boleh tumpang tak kereta saya jauh ..saya rasa nak pitam .
Abang Polis : Bolehboleh .
Hafiz apa lagi .... dah la dengan baju koprat nya lagi haha untunglah lol
Ini namanya pakai pun tangkap muat je ..nak cepat kan .... Saya tahu beg saya comel simisimi cakap HAHA ...*akhirnya tak payah banyak kerja nak edit gambar sebab gambar kamera memang dah lawoo.

Dan dalam pukul 3.30 macam tu kita orang dah gerak balik dah ..tunggu PM tak sampai-sampai dah la kita orang panas sesangat .....baru ni aku tengok dia berucap dalam berita pukul 6petang aku dah selamat sampai ,perut pun dah kenyang dah .....
Tempat dia besar gila tapi takde apa sangat pun kecuali duit berkepuk bolehla shopping ....Nak tunggu konsert 9malam ...ermm memang takde la ...
Dalam kereta memamg riuh habis la ..memacam cerita keluar ..gelak je kita orang memanjang ..... 
Dengan Ajam yang becok , Yasin yang kecoh ...memang laaa ....Tak tahu dah nak cerita apa banyak sangat HAHA ...... 
Dalam kamera aku memang banyak gambar Ajam je laaa .hahaha

and picture of the day goes too ....
Haaaa tengok :DD 

May 25, 2012

Partner In Crime To Be .The Ice Has Been Broken :D

Salam sumber inspirasi ,
Cehh awak jangan nak perasan la ....kerang  hahaha .


Yeahh you alls ... After almost 3 weeks . the ice has been broken ;)
Walau memang sangat kecoh dalam kelas ada 71 orang tapi bila cikgu nak split rasa macam sedih la pula ...
Aku tak dela kecoh sangat....apa tu nak cakap ....
Pagi tadi ada orang suruh aku masuk Mentor .
Aku memang tak nak la ..sebab kakak aku Ila Damia tu kan dah masuk haha .
Lepas tu dia suruh masuk Ustazah Pilihan ...
dan aku kata aku ni sebenarnya HARDCORE ..
dan bila aku konklusikan conversation itu ....apa yang aku dapat ialah ...
'Aku ni nak digelar Ustazah ..banyak nya kekurangan aku ..Tapi bila aku kata aku brutal ....masih lagi kategori lembut .... dan akhir sekali terciptalah gelaran Hardcore Beriman ' 
Partner in Crime plus 4Flat gang to be . 
Ini baru separuh je ..Baru separuh ...
dan tiba-tiba kan .................Aduhai ..aku ni kan jarang sangat nak bash orang ..jarang sangat dan sangat ~ even kekasih aku dirampas orang ...haha aku tak bash madu aku tu ..aku pasrah ...Tapi bila aku jumpa lagi orang yang cerita macam apa ..Astaghfirullah aku mengucap panjang je ...doa supaya Tuhan bagi kesabaran kat aku agar mulut aku ni tak banyak buat dosa menyakitkan hati orang ...
Tak perlu awak nak buat cerita macam tu ..Saya tak perlukan semua itu awak ........
dan jangan la tunjuk awak tu desperate sangat ....... Jelik sangat rupanya ....
Ini partner along the way ni .....Study Gossip semua .... Original Gombak Setia ...
Gombak Setia ni dediam berisi tahu ....Kalau rasa nak test 'HOT' jangan la kat Gombak Setia sebab hanya akan menambah nama anda ditandas HAHA ....
Lagipun kita dah masuk tingkatan enam ..Aku mohon sebagai bekas SMK Gombak Setia ...kpd yg Gombak Setia dan yg bukan ..tolonglah jadi role model yang terbaik ...tolonglah jangan pakai mekap tebal-tebal ....natural beauty is the best ......
Zubir,Zubir hahah ....satu kelas kita balik kan ..... nak tahu sejarah tak yg aku pernah satu kelas dengan zubir ni masa form1 kat SAMER .......Masrurah lah yg ingatkan semua kenangan kat SAMER balik ..
nak tahu hampir semua gambar mesti ada gambar AJAM...HAHAHA.....
betul lah Ajam ni gila posing ..
Ini geng 3Optimis dulu ...spot me the terserlah dan sangat kelabu tuh ..... 
Tak tahu nak cakap apa......aku sendiri dapat rasa banyak sangat aku dah berubah ..... head to toe dari form 3 dulu .....
dan aku bersyukur sangat sebab aku antara orang yg mendapat hidayah ...
Bila Diba cakap pasal senyum semua ....aku sekarang betul mahukan Zauj yang halal untuk saya ...
Biarlah kenal sebelum kahwin ,tapi saya mahu bercinta selepas kahwin ...
Masih banyak lagi kekurangan yg ada pada saya sebenarnya...banyak sangat dosa saya masih buat setiap hari ...sesungguhnya saya belum lagi menjadi muslimah yg sempurna dan mengimpikan untuk menjadi Muslimah Sejati yg sempurna Insya-allah ... 
Terima Kasih Diba ..terima kasih sangat ....
akak sangat sangat cuba untuk jaga iman , jaga mata dan jaga diri .......
Muzaffar Ajmi yg tak pakai baju sekolah tu .yg dua orang tunjuk gigi tu junior saya . .Muzaffar dah macam mat salleh mana tah datang sekolah .....
Rasa macam best sangat tadi dapat jumpa Muzaffar dapat cerita pepanjang dengan dia macam dalam Sejahtera dulu ..baru je semalam saya cakap saya rindu dekat Muzaffar , Safwan ,Azhar , Farhan dan Adli ,terutama Safwan yg selalu dapat kongsi cerita agama dengan saya ....semua ni Ukhuwwah Fillah .... 
Rindu sangat ya akhi semua dan akhirnya ..tak di duga Allah SWT Makbulkan doa saya ALHAMDULILLAH ..... Sesungguhnya Allah SWT Maha Penyayang ....lagi Maha Mengasihai ..
Jadi bagi semua Sejahterians yg lain .....yg nak sambung belajar semoga berjaya ... 
Semoga kamu semua berada dalam rahmat-Nya sentiasa .Amin .
with awek Pojie HA HA HA .....sempat lagi kan..lepas tu aku buat part time pula kat Koperasi ni ....


Dear 6BMR ,Aku dah rasa sayang dah kat kau orang semua ..
dah terasa kita semua akan jadi kawan baik ..
So , bila ada yg nak keluar tu ..aku terasa..
itu pasal mula-mula aku jauhkan diri dari kau orang ....
nak tahu kenapa?? bukan sebab gossip ke sebab aku alim ke ..
tapi sebab aku tahu semua ni takkan last longer ..
aku dah expect dah semua ni ....aku ada masalah dengan benda yg tak kekal lama ..
aku susah nak terima kalau sesuatu aku dah sayang pergi ...
Itu yg aku tak nak tu ...Aku fobia pada benda yg sementara ...
Tapi akhirnya itu hakikat yg aku nak kena terima .....aku tahu aku kena kuat .
Tapi you all semua TERBAIK la .
Semoga Ukhuwwah Fillah ni berkekalan .


dan bila Teacher Halimaton .bagi semangat tadi sangat aku terharu .
Teacher betul-betul terkejut dengan result SPM aku ...sebab teacher kenal aku masa form 2..teacher tahu kekuatan dan kelemahan aku ......Teacher cakap:I know you can ... I know your capability ...
Yela mestilah teacher ingat kalau dah masa tingkatan 2 dulu sepanjang tahun aku je dapat nombor satu dalam kelas .
Cikgu Sabariah pun bagi aku semangat ...Insya-allah berkat doa , usaha dan tawakal.aku akan cuba yg terbaik dan buat sehabis baik .


dan semua ...selamat bercuti .Jaga diri Jaga Iman .............................
dan sumber inspirasi ..awak tahu tak awak comel tapi awak tak lawan crush Fiza ...pakai songkok , 6BSH ...senyum dia mahal sangat sangat ................................memang ada ciri calon menantu terbaik HAHA .okay . bye.

May 24, 2012

Mohon Seni Di-ADAKAN .

Salam sweetie ..
Apa yang pasti ialah bila hari ini lebih baik dari semalam ..jadi kita bukanlah lagi dalam golongan orang yg rugi ..
tadi aku straight to the point je tegur Zubir sebab dia gelak besar sangat ..memang la gelak itu baik tapi kalau banyak dan besar sangat ..boleh sebab kan hati jadi gelap ilmu hilang ....Aku tak kisah pun dia orang nak gelak ...aku pun suka juga ...gelak aku lagi besar rasanya tapi aku cuba ,cuba kawal ..harap takde yg TERASA la .sebab aku tegur tak nak kawan aku kecewa nanti .....Itulah guna kawan mengingatkan .
Yaaa .aku dah pakai uniform Pra-U dari senin hari tu ..cuma tak sempat nak ber cam-whore je ..dan hasilnya ......
Ada je yg gelak tengok aku pakai baju kelabu ..ha memacam reaksi kentot la dia orang bagi HAHA..aku tak peduli aku kasi redah je. feedback paling banyak aku terima ialah ....aku nampak matang ..omai FAIL selama ni nampak sangat aku macam bebudak kan ?? ini yg rasa nak pakai baju putih balik hahaha .




My dear 3Lampi ....Fiza ,Mafee dan Jujue .
Jujue kan sampai hati gelakkan saya dengan galaknya bila tengok saya pakai baju kelabu ...
Sampai hati dia kan ..isy ........
Dalam banyak-banyak gambar lain gambar ni je yg aku paling suka heheh .....Dua hari ni masa rehat asyik jumpa Fiza je so..apa lagi berkepit dengan dia je la ..
Nak tahu tak nampak gayanya junior saya ni da tahu saya ada sumber inspirasi dan mereka tahu siapakah dia HAHAHA ....habislah ........
Ala sumber inspirasi je apadahal . ;p
Tapi aku tak nak la sumber inspirasi aku tahu .....kalau boleh aku nak kawan je ...takut kalau dia tahu jadi lain nanti ..aku tak suka la ....So aku harap semua faham la istilah kawan tu ...sebab aku rimas la ...mamat yg duk BBM aku tu pun aku malas nak layan ~ aku dah biasa single so serious talk aku rimas ~
beg kelabu ni untuk minggu ni je kot aku pakai sebab ............nanti nak beli beg baru ...
Sebenarnya nak tunjuk Hello Kitty tu je ..he he he besar kan???
lepas ni memang barang saya akan penuh dengan Hello Kitty sahaja :DD 


Eh nak tahu tak hari ni kat kantin tadi aku terserempak dengan Cikgu Aini ..
walaupun aku tak jadi ambil seni tahun lepas ...tapi aku rasa cikgu ingat lagi aku sebab masa form 4 aku pernah ambil exam seni persendirian dengan cikgu ...
Disebabkan aku ralat sikit tak dapat ambil seni tahun lepas jadi tahun ni STPM aku fikir boleh la ambil ..
tapi cikgu Aini kata tahun ni banyak masalah pula ..
Lagi-lagi bila ada Penilaian Berasaskan Sekolah ..........MPM kena datang sekolah semua buat penilaian ..
Entah apa masalah ..itu ini semua tak boleh ..apa salahnya tambah lagi satu ....
At least aku boleh la cover subjek aku yg lain dengan seni lagipun ......
aku dapat sokongan penuh untuk ambil subjek seni ......Cuma keadaan dan jalannya nampak susah ..
Tadi Afiq ada kata nak buat surat hantar kat MPM ...biar MPM nampak usaha kita orang ..tapi tengok la nanti aku tanya Cikgu Aini macam mana dan....
Yassin kata buat solat hajat heheh .
Serious la..memang aku betul nak ambil seni ..nak tebus SPM hari tu ....
Sia-sia je kalau aku ada bakat tapi aku takda ilmu ..rasa macam rugi sangat .....
Insya-allah harap senang la semua ....
Pihak MPM ...bertimbang rasalah pada kami ni yeee .TERIMA KASIH 


Dan selamat semua .Barakallah .

May 22, 2012

OH Nazmi Faiz Mansor Pergi EROPAH?? Tangguh SPM lagi la yee??

Salam semua...
Haaa...apakah motif aku taip 2entri dalam satu hari??
Ada lah yang tersirat tak mampu aku suratkan ..
Dah lama kan aku tak cerita pasal Nazmi Faiz anak Mansor ni ..
yela banyak sangat kontroversi ~ dah la sebaya .....buat malu je ...
okay lantaklah hal peribadi dia kan ..namun begitu perbuatan yg berkaitan masih lagi aku tak suka .
Penegasan kat situ .
Hari tu....dalam pusat sumber Gombak Setia ...
Lyla : Asmi,asmi sini sini ada gambar Nazmi ..
Aku: Mana-mana? *lyla dah tarik tangan 
Lyla: Tapi menyelit ke gambar dia ..
Tengok dalam paper ...ouhhhhhh .tak eksaited macam dolu..
Mereka: dia kat overseas kan sekarang??
Aku: ye kottttttt~
HAHA ...dulu masa doluu zaman SPM ..tanya je pasal Nazmi aku nombor satu ...memang semua benda pasal dia aku teroka .....tapi sekarang ..alahaiiiiii~mak tak kesah ...


dan tiba-tiba Nazmi Faiz trending topic twitter ..
ouh hebak mu ...hebak .....sebab apa??
Sebab dia dah sign kontrak dengan kelab Liga Sagres,Beira Mar ..Dia tanda tangan  kontrak untuk 3 tahun ...bagi sesiapa yg tak tahu kelab  ni kelab portugal itu pasal bunyi dia macam adik-beradik Bruno Mars ~ kan ...
Tapi dia hanya sah menjadi pemain Beira Mar ni bila dia dah cukup umur 18 tahun*ogos nanti..la tak cukup umur lagi ke?? ahaksss .. Tangguh lagi SPM ye Encik Nazmi Faiz?? ish ..saya ni dah nak ambil STPM da..tapi yela kan awak saen kontrak dah konfem awak dapat duit ..saya ambil STPM belum jamin apa-apa kan?? Apa-apa pun Good Luck lah awak yaaa... Jaga diri Jaga Iman ....
Semoga berjaya harumkan nama Malaysia ....Jangan nanti nanges nak balik Malaysia ehh HEHE .Peluang dah ada depan mata janganlah sia-siakan yee .


sekian . 

Menjaga Hati .

Salam dearies ...
sebenarnya takde idea pun nak membebel ni ... dah start belajar ...
tak banyak masa dah nak melepak ...tapi aku nak juga melepak ..dah lama sungguh aku tak meronggeng ...
Betul-betul punya ronggeng la kan ..
Kena tunggu minggu depan ...ehmmmmm ..
HA HA HA ....hari ni sumber inspirasi takde terlepas gelak besar depan cikgu Azuraidah ..tidak diakui kekadang gelak aku over gila ..malu je kalau ada sumber inspirasi tadi ... aku dah usha dah yg mana boleh jadikan sumber inspirasi ,...dan aku macam HE HE HE .....biarlah ia kekal rahsia huahuahua ..
'Cause Im never going down , I never giving up , I never gonna leave ..So put your hands up ..If you like me ,then say you like me....'
'In The West they say that love is a madness that ENDS with marriage, 
But in Islam ,we say that love is a madness that only BEGINS with marriage ..'


Walau aku ada sumber inspirasi tapi aku tetap menjaga hati , mata dan iman ..dari terjurus pada maksiat ....malah mendekatinya pun aku tak mahu ...Bila orang kata jaga hati untuk siapa?? untuk bakal imam aku yg sah la ..untuk siapa lagi kan .... Aku nak mahalkan cinta ni nak jaga.....Biar istimewa untuk bakal suami aku yg halal ....Kan aku dah kata nak bercinta lepas kahwin ,Insya-allah ........
*Berkenal sebelum kahwin , bercinta lepas kahwin ;>


Bye. study la lagi bagus dari berangan jeee :b

May 21, 2012

Ke-Kitty-An Semakin Terserlah.

Salam pewpels ..
Harap anda dalam keadaan sihat sejahtera dan berada dalam rahmat Allah SWT .
Hemmm *mengeluh* .....memang sekarang jarang sangat dah aku update blog ...
Mungkin dah terbiasa ..jadi ulat M pun semakin berleluasa ...
Dan keadaan ini mungkin akan berlarutan mungkin juga tidak bergantung pada keadaan ..
maklumlah sekarang I dah jadi pelajar Pra-U you alls . *cough*


Tapi sebelum-sebelum ni ...
memang entri blog selalunya akan banyak bila aku bersekolah ...tapi bila dah jadi lower six nak ambil STPM kesedaran mungkin lain sikit kot ...lain ~
Aura dia pun lain je .....
Comel kan ?? Semalam ..entah macam mana cerita ..dari nak pergi kedai burger bakar ter-lencong 180 degree ke Wangsa Walk Mall ... Habis pusing dah kira tu ..habis semua jalan dah redah tu ..akhirnya sampai Wangsa Walk Mall ....dan ter-spot kiosk Hello Kitty yang sangat sangat la comel ni ..omaiii ...masa tu kamera memang kat tangan ..dah tak fikir apa terus capture jee . tak sempat nak tengok harga blabla ....bila tengok balik gambar rasa macam sesal tak usha ..tapi hari lain masih ada :)
Dan sejak bilakah aku menjadi obses dengan Hello Kitty yang sangat comel ni ??
Sejak aku teringat balik zaman aku suka kumpul sticker kecik-kecik ....banyak sticker Hello Kitty ..
itu belum plus minus bantal busuk pun kitty ni juga ..jadi selepas kesedaran itu wujud aku telah meletakkan azam Hello Kitty akan jadi sebahagian dari hidup aku ..he he he ..*sacratic face .lolz
Ini memang kes tangkap muat je ..tak fikir apa dah ... sabar jela bila surau kat Wangsa Walk ni 'tomeii' sangat ....dan masa-masa lepas ni dah mula dah window shop baju yg muslimah ...yg tutup sempurna ..yang memang terus boleh bawa solat ... kalau tudung tu ...memang dah boleh bawa solat dah ...cuma baju jee ...
Insya-allah ... Allah SWT tidak pernah membebankan atau mengkhianati hambaNya .
with dear Kak Suri lovey dovey ... nyetnyet tak tahu nak tulis apa .... Cuma nak  cakap terima kasih :D sebab akak suka meronggeng dengan mida he he he .....
Dan berikutnya ini adalah gambar-gambar mereka yang ......sentiasa buat saya jadi brutal tahap memang tak hengat .. *ceh salahkan orang padahal ..~ memang aku nak pun keluarkan imej brutal sebab .....adalah sebab tertentu yang aku sendiri tak tahu nak tafsirkan macam mana sebab kalau tersalah tafsir ada pula yang fikir aku hipokrit ..ouh itu semulajadi .....yee .jadi sebab musababnya tak perlu diketahui secara teliti sebab saya pun masih mengkaji ... 
Bagi sesiapa yang bukan dari sekolah gombak setia mesti tertanya lah pehal la aku ni tergedik semacam ... *eh gedik ke?? Dan bagi sesiapa budak gombak setia dah tahu memang aci tak heran pun tengok aku dengan dia orang ni .... Bagi sesiapa yg tak tahu .....aku tiada apa-apa dengan dia orang melainkan Ukhuwwah Fillah .... Kami ni memang rapat dari aku tingkatan 3 ...Kalau tanya kenapa aku seorang je perempuan ..aku pun tak tahu la nak jawab soalan ni kali keberapa ...jawapan paling klise adalah setakat ni memang belum ada perempuan yang boleh go dengan dia orang macam aku .. yang lain memang cannot go even awek-awek mereka sendiri ....nama pun kawan kan jadi banyak lah benda aku arif dan masih belajar dan faham tentang mereka .... tapi macam aku kata kat Yop : aku masih lagi wanita berprinsip . Masih lagi berpegang pada 'kalau kita jaga aib orang ,Allah SWT akan lindung aib kita ' Insya-allah .. 
Jadi tak perlu risau laaa ... alah , aku kan professional setakat gurau aci nak basahkan gusi , menyakat saja nak memabahan biasalah kan HE HE HE.aku paling happy bila dapat bahan Faiz sebab partner dia Man Sewel tu takde HAHA ehh astaghfirullahalazim sesuka je aku doa kawan aku gila ..ampun Man :) 


Dan untuk kesekian kali esok bermula sejarah aku memakai baju kelabu ...weee..... 
Aura dia mesti lain kan hehe . Jadi yang benar : Cik Penolong yee . 
eh jap AWAK .. ye awak la ..sila dengar lagu Untuk Dia dari Sleeq ft Najwa Latif .. dengar part Najwa Latip tu jee ... :D heheh ... nak nyanyi dalam kelas malu ..eh terlebih sudah kbai .

May 16, 2012

Sumber Inspirasi Lama Tetap Di Hati .....Tettttttt

Selamat Sejahtera ke atas kamu ..
Apakah yang mungkin merasuk dalam fikiran buat kan aku menaip di pagi hari ..
Tak lain tak bukan pasti soal hati ..
Ya Allah , sejujurnya memang novel 'Suami Aku Ustaz' memberi pengaruh yg bukan sedikit untuk aku ..
Tapi cukup banyak .... 
Dan ia berkait rapat dengan sumber inspirasi ....
Memang di mata zahir ... mungkin si dia yang ada depan mata ni ...
jauh lebih baik .. mungkin lebih terbuka dan sebagainya ...
Entah kenapa sejak hari pertama ...saat mata menyapa ... 
Aku masih memikirkan dia ..masih membandingkan ...
Sumber inspirasi lama ...walau aku belum cukup kenal dengan personalitinya ..
Tapi memerhati sikapnya cukup buat hati aku berkata ..
Dialah orangnya ....
Dari pemerhatian aku ..dia tak banyak berkata ....mungkin banyak dengan orang lain tapi bukan aku ..
Dia menjaga solatnya ..mungkin hanya dihadapanku ..tapi menegur aku dan mengingatkan aku tentang solat walau sekali cukup beri kesan buat aku ..
Tapi aku rasa .....dan sangat positif dengan rasa ini ..
Aku bukanlah ciri-ciri gadis idamannya ..bukan juga mana-mana lelaki sepertinya ..
Entah apa yg ada kat dia sebenarnya ... yg buat aku tertarik ..
Mesti dia tak tertarik lah dengan aku sebab apa??
Sebab segala perangai jelik aku dia pernah tengok !
Mesti dia tak suka kan ..
Tapi aku tak boleh juga lupa pasal dia .ish hampehh betul :(
Ingat aku suka sangat ke fikir pasal anak teruna orang ni ... ni novel 'Suami Aku Ustaz' la ni ..
aku dah elok-elok lupa kat pelatih PLKN tu ..tak pasal-pasal ingat balik ..
Tapi memang ..aku harapkan jodoh yg terbaik ....aku tahu aku bukan yg terbaik tapi akan ku usahakan jadi yg terbaik...
Setiap wanita pasti mendambakan seorang lelaki yg dapat menjadi imamnya ketika solat ..
bukan sekadar imam tetapi ..seorang Suami yang akan membimbingnya ke syurga , seorang Ayah yang penyayang dan bertanggungjawab ...yang akan membina baitul muslim bersama Insya-Allah .
Dan jika awak lah jodoh saya tak kira dimana awak berada Semoga awak sentiasa dirahmati Allah SWT...
Tuhan tolong jaga dia untuk aku :) 





May 14, 2012

'Suami Aku Ustaz' Aku??

Salam readers yang dikasihi ,
Semoga hari anda dirahmati dan diberkati Allah swt . 


Nampaknya minggu kedua berada di tingkatan enam . Aku dah mula rasa yakin nak menduduki STPM ... 
Tapi bila aku dah mula semangat ni laahh datang macam-macam dugaan ...
Di jadikan lagi cerita , kawan baik aku yg sorang Nur Atila Abd Rahman ..siap pinjamkan aku novel lagi ..nak tahu tajuk dia ? 'Suami Aku Ustaz' sekali dengar alahai ..apa punya skema tajuk novel ni ... 
Dengan gagah aku habiskan juga hari ni ..macam biasa aku dah sudahkan muka surat last tu sebenarnya ..
Tapi tahukah anda . The journey is more fun than the ending . Tahu tak ??


Sedikit dan mungkin tak banyak juga ....Novel Suami Aku Ustaz ni mempengaruhi aku ...ahh malangnya . itu novel je . yang best semua cinta lepas kahwin .Subhanallah romantiknya ... itu belum lagi bab betapa Allah swt meredhai kasih sayang suami isteri ...Subhanallah hebatnya bila ia bukan sekadar cerita dalam novel ..Ada di alam realiti ni banyak ..cuma tak banyak yg dapat liputan je mungkin mcm cerita Kak Dena Bahrin .haa lebih kurang la tu ...Subhanallah tidak dapatkah anda lihat ?? Sudah Allah swt tunjukkan kuasa-NYA melalui ciptaan-Nya yg kita lihat .malah pada diri kita sendiri ada tanda kekuasaan Allah swt :)


Sudah terang lagi bersuluh , tapi .....lagi jarang diakui bahwa aku akan terbang sampai Zurah bila bab-bab novel ni ...Nasib baik ada juga pengajaran yg aku boleh ambil dari novel ni kalau tak lagha je .Itu baru bab novel yang buat kerja 'gotong-royong' aku tergendala . hishh tak senonoh betul bertangguh , janganla bawa perangai ni sampai masa dah mula belajar nanti . Janganlah yee Cik Asmidar ~


Part novel selesai..part lain pula ..part sumber inspirasi ni .. haih aku ni senang betul dapat sumber inspirasi ..Muallaf jual 'baby oil' pun kalau aku rasa nak tegur aku tegur je ..itu kalau nak kalau tak .aku buat muka takde perasaan aku ..walau tengok hari-hari ..sampai sekali aku senyum ... dah pandai nak tegur .. dah la tu cara tegur macam berbisik apa tah .memang failed lah .. lepas tu jalan sebelah aku bila aku dah tak senyum kata aku marah . memang la ! awak ingat saya ni apa?? Yang kes mamat arab try nak pickup line aku tak yah cerita la .Kalau ucap Salam tu okay rasanya bagi aku . nampak la manner nya dari main selamba bisik macam hape .itu pun aku seimbas lalu je ! nampak tak keperasantan aku hahahah . haa sumber inspirasi ? tahu kan yg aku ni banyak mulut jadi aku suka lelaki yg tak banyak cakap tapi bila senyum boleh membunuh ..ada seorang aku nampak ada potensi tapi bila ingat balik niat aku belajar kerana Allah SWT terus aku ingat diri jangan nak menggatal ... 'Kalau nak jaga hati ,kena jaga pandangan .Jadi akan aku cuba sedaya upaya dayanya mengelakkan dari bermain mata '. Setakat kawan tegur-tegur macam tu biasalah aku .. tapi aku tak lenggokan suara ke apa . aku rasa aku cakap kasar je gaya macam polis nak saman samseng jalanan HAHA . Sebab tu aku rasa budak lelaki pun macam takde kisah sangat setakat aku nak berkawan dengan dorang ....tapi setakat kawan laa .lebih aku minta dalam doa janganlah . 


Yela mana tahu tiba-tiba ada orang usha dalam diam .tiba-tiba nak masuk meminang takut aku .walau ia nampak tak logik dan terlampau syok sendiri bahawa aku fikir ada orang nak aku ..tapi sebenarnya aku hanya mengambil langkah berhati-hati . pewrgghh bila baca novel tu lagilah aku macam cuak kebebeyh je . benda yg kita tak duga itulah selalu datang . Allah SWT uji kita tapi tetap juga sebab Dia sayangkan kita bukan untuk bebankan kita dan perancangan Allah SWT lah yg paling cantik . Subhanallah .


Tapi entahlah .berdasarkan history yg aku ada ..memang agak mustahil lah kalau aku nak kahwin awal ni ... bukan aku lah tu ...tambah pula aku ada Ayah yg memang jenis bukan mengalakkan kahwin masa belajar ni .... Itulah aku kata tak kenal maka tak cinta .banyak sebenarnya pasal diri aku yg hanya orang tertentu sangat faham dan boleh nilai . kalau tak kenapa ada orang kata aku pelik. tak memahami la tu . tapi okay juga aku kan special hahahaha . 


Jadi sebelum aku terus melaghakan diri menceritakan soal hati yg aku sangat dan minta jauh terjebak sebelum masa jodoh aku datang ...cukuplah sampai sini . *berangan* .ehh jangan orang leka mudah di pengaruhi syaitan . *istighfar* . Barakallah ^^

May 13, 2012

I Will Miss Them So Much (UmmahWay Special Edition)

Salam kekasih hati ..
Adakah hidup anda cukup rock dan hakuna matata hari ni?
Kalau belum marilah membaca entri saya ni agar anda lebih menghargai hidup ini n,n


Hari ni hari terakhir saya bekerja secara officially sejak 29 Disember 2011 yg lalu ..
Kira-kira tolak campur dalam 4 bulan lebih juga saya kerja kat UmmahWay . tambah tolak cuti sehari dalam seminggu dan 4hari pergi Langkawi hari tu .
Selebihnya hidupku ,lunch ku , sedih tawa ku , cerita kematangan ku dan segala pengalaman bermula di sini . 
Imbas kembali masa memula dapat kerja ..random masuk kedai tanya kerja ..interview ..sehari lepas tu terus mula kerja ....
dan sampai la hari ni ..sampai aku sendiri dah pandai cakap bahasa mandarin walau tak berhabuk mana hee.
My dear chinnese didi Taufi Ma and Taudiha Ma .
Ni adik-adik chinnese saya ..Taufiq Ma dan Taudiha Ma , anak Hajah Zainab dengan Haji Hassan *MY BOSS. Mereka ni memang aku anggap macam adik aku sendiri ,sebab taufiq dengan taudiha sebaya dengan adik aku . 
Taufiq ni tak susah nak kawan dengan dia ...dia pun pandai cakap bahasa , paling best Taufiq suka tosei hehe .
Taudiha ... budak yg sangat comel , sangat bijak dan sangat nakal .He speaks english with me . Aku dengan Taudiha lagi rapat sebab Taudiha ni balik sekolah awal .. lepas balik sekolah apa lagi kerja main kejar-kejar la dengan aku . hehehe ...... Taudiha always want to eat me .. 
Saya akan rindu nak hantar Taudiha tiap petang pergi Darul Huffaz , akan rindu dia panjat atas belakang saya dan menghancurkan tudung saya haha .Rindu nak dengar dia nyanyi 'na na ni pupu' ..dengar Taudiha cerita pasal Angry Birds yang dah habis semua level dia main 
Akan rindu nak dengar cerita Taufiq ..cerita pasal buku pengembaraan negara dia tu ....
akan rindu cerita animal kaiser , akan rindu nak main game Cut The Rope atau Plants VS Zombies .... sangat .... 
my dear best friends Najma Hu 
Dear Najma Hu .. I will miss you so much .. I will miss how you make a jokes , miss how you try to make me laugh when I was so sleepy .. I will miss AIMAN ... 
Dan yang paling saya akan rindu lawak awak lah Najma Hu .... you are too good .. too awesome to be hurt .. Be patience with all things that make you angry and sad . Ouh Najma really , sepanjang masa 4bulan andalah pendengar setia cerita saya .. sampai crush saya yang orang lain tak tahu pun awak tahu ....
Ouhh nak nangis tapi bila teringat gelak awak terus tak jadi nangis....
Be strong girls :) I'll always pray for you ALWAYS . May Allah SWT bless you and Aiman with love and Barakah . 
dear abaikan muka saya . Zhao Bo*Aiee and Jayyidah .
Aiee.... bukan Aiee je yg akan rindu saya , saya pun akan rindu Aiee , sangat sangat !! Aiee la penyebab saya makin pandai bahasa mandarin . Aiee selalu lunch dengan saya , saya pernah pergi pasar tani jalan kaki dengan Aiee berdua , exercise dalam kedai bila takde customer ... apa lagi kita buat Aiee?? banyak sangat kan .... walau Aiee cakap English plus Mandarin plus bahasa Melayu  ... tapi itu bukan masalah kan Aiee . Ouh wo shitao , ni pu tong ...hikhikhik . Wo shang ni Aiee , Wo shang ni :( Yaa If I get a chance I will , I will follow you go back to China . and remember your promise to find me a good boyfriend from China hehe


Jayyidah .. dear Jayyidah cutie .. The first time I saw you I was afraid because sometimes you are too scary to be friend with hehe ..but day by days .. we do fun things together .. we share stories :) Ouh so much fun when you are in a good mood and want to talk and play with me ....Good Luck with your studies , Im sure we will meet again after this .. Ouh Jayyidah pretty .I will miss you very very much too .


dan seterusnya kepada Ishak Ma yang challenge Ayah saya untuk berlawan dengannya itu sangat kelakar ..Teruskan Ishak berlatih setiap hari .. Ishak cool super cool . Really cool to talk and to be friend with .
Saya juga akan rindu Hajah Zainab Zhao yg sangat comel , cantik dan kekadang sangat lawak ... My dear awesome BOSS .dan Haji Hassan Ma , yang super duper awesome . yg boleh cakap dalam 4 bahasa fluently ! dan the word 'Not only miskin but also wubali'. Thanks to both of you ... Thank you so much ... 
and others ...to Li Fong, Shan Wenshu ,Fatimah , Ma Jindan , ....banyak lagi yg saya tak tahu nama .. yg banyak ajar saya bahasa Mandarin , yg banyak ajar saya culture orang Cina , tentang negara China ..semua yg terlibat secara langsung atau tak sepanjang saya berada di UmmahWay termasuk la pelanggan yg dah tahu nama saya .. heheheheheheh
Hari ni dapat peluk :DDDD


TERIMA KASIH . THANK YOU .SYUKRAN .XIXIE NI . 
Jumpa lagi nanti .Insya-allah . Wo Asmi . May Allah SWT bless you all with love and barakah .AMIN . Banyak nya kenangan kat UmmahWay :( banyak sangat pengalaman yg saya dapat .They are awesome Chinnese Muslims . Kalau rasa tak sayang kat Malaysia ni boleh la duduk dengan mereka .automatik anda akan merasa betapa bangganya dapat jadi anak Malaysia dan orang Muslim. as One Ummah :)


sebagai penutup bicara Selamat Hari Ibu kepada semua Ibu di dunia terutama Ibu saya Puan Yusnazirah bt Mohd Yunus ibu kepada lapan orang anak ... takde hadiah nak bagi kat Ibu , tapi ada benda nak buat birthday ibu dengan Amin minggu depan Insya-allah ,kita takde duit banyak lagi nak beli rantai emas .. Insya-allah satu hari nanti . Sayang Ibu :*

May 8, 2012

Menuntut Ilmu Kerana Allah SWT

Salam sayang salam rindu ..
Cehh hari ni ada orang bagi surat cinta betul punya cinta . haha sumpah aku tak nak baca malu ouh . terus humban masuk sungai . hapus segala bukti yg aku pernah bercinta . TITIK .
Tahukah anda bahawa .... hari ni saya mendaftar sebagai tingkatan enam bawah disebabkan ketidak 'lucky-ian' saya untuk ke mana-mana IPTA...
Dan sangatlah saya kecewa melihat halaman ini . ciss , cuba lah cakap Maaf , anda tidak bernasib baik kerana mungkin bukan rezeki anda di IPTA . ni tulis DUKACITA ....blablabla ..memang lah aku berdukacita dah ayat pun sentimental sangat ..mengecewakan betul ... aku betul lah rasa tak setuju dengan penggunaan tatabahasa ni .. tahukah betapa sedihnya aku tsktsk . 
dan akhirnya .. aku kembali ke sekolah menengah kebangsaan gombak setia , sangat terserlah kesetiaan aku kan ?? lols yang paling cool bila kawan baik aku dari tadika ..yang tidur sama dulu .....yang berpisah .jumpa .berpisah dan jumpa balik . itu namanya jodoh :D 
ada juga yang pandang rendah pada form 6 eh ?? isyyy .. form 6 ni bukannya teruk sangat tapi sangat tough lebih kurang matrikulasi juga kan ,tapi takde apa yg senang kalau tak usaha kan ??
ada je orang yg dpat 4 flat . semua tu bergantung pada usaha , doa dan tawakal.
Rezeki orang mana kita tahu , sedangkan apa kita nak makan malam nanti pun kita tak tahu kan .Apatah rezeki orang lain .. Rencana Allah swt itu sangat indah .. ikut dan redha .terima hakikat . Ilmu Allah swt itu relevan .
Tapi tipu aku katakan perasaan kecik hati pada setengah orang dan perasaan sedih tu takde .. Aku bukan nya takde impian untuk berjaya ...siapa yang tak nak berjaya ?? ada kerjaya ?? ada gaji lebih dari 3 angka ...nak belajar kat universiti ??tipu aku tak teringin .. tapi bak kata cikgu Majam: Pengalaman orang lain-lain . 
Bak kata cikgu Adnan: bergantung pada faktor ,kalau duit banyak pergi Indonesia je buat medic .
Bak kata Cikgu Nooranizah: saya dulu pun form 6 okay la .


Aku dapat kursus kemanusiaan .aku tak tahu nak ambil mana lagi tapi mungkin kalau aku betul nak stay untuk STPM aku akan ambil kursus yg boleh melayakkan aku ambil ijazah sains sosial . Aku still buat rayuan untuk second intake , tengoklah nanti macam mana . 


Akhir kata .... biar susah dahulu gembira kemudian , biar berpayah dulu bersenang kemudian . Menuntut ilmu biarlah kerana Allah swt ...bukan kerana glamour . Allah itu Maha Mengetahui apa yg terbaik untuk kita .


Sekian ,budak yang kini memakai baju sekolah balik.