Nak yg TERBAIK ,Berusaha jadi yg TERBAIK.

Assalamualaikum wrt . Segala puji hanya bagi ALLAH swt yg menciptakan langit dan bumi serta selawat dan salam ke atas junjungan Rasulullah SAW .
(intro yg agak menyerupai Pascaspm.com . okay saya tak copycat , cuma mengambil inspirasi di mana jika kita buat sesuatu yg baik dan jika ada orang yg ikut selagi dia buat selagi itu kita dapat pahala . awak dapat pahala, saya dapat pahala . That's what we called 'Sharing is Caring' betul? )

Dengan ini saya nak nangis sebab terlampau syiok tengok video Anwar Hadi sampai--------- your mobile internet passes for weekly already used 80% ..............okay fine .
 Jadi setelah sekian lama ....nampaknya Ini Anwar Hadi kembali bertakhta di blog ni . TAHNIAH ! You are super cool dude , oh stop there not cool and awesome as Nabi Muhammad SAW . You just awesome , awesome la antara-antara manusia(lelaki) yg wujud dan hidup kat zaman ni yg saya kenal selain AYAH saya :) heheh.. Okay saya tak kenal Anwar Hadi ,kenal dalam video je hikhik :DD
* I just saw one comment on his video 'Khas Buat Mak' and one comment make me like ehemehemm yg berbunyi sedikit sebanyak begini ' I might be young , but I'm sure you gonna be a good husband' ...dan saya sangat-sangat la bersyukur ke hadrat Ilahi kalau saya dijodohkan dengan lelaki seperti INI . huhuhuhu.
"Ya Allah Ya Tuhanku , Kau temukanlah dan jodohkanlah aku dengan seorang yg akan menjadi pemimpin aku dan keluarga ku di dunia ni sehingga ke akhirat. AMIN" dan jangan lupa kalau kita nak yg terbaik kita juga mesti berusaha jadi yg terbaik dan berdoa untuk diri sendiri juga ..Jadikan iktibar syaitan yg ingkar tidak mahu sujud pd Nabi Adam ..ingat Syaitan dulu adalah makhluk yg paling kabul doanya ,tapi dia lupa mendoakan dirinya sendiri dan menyebabkan dia menjadi musuh yg nyata bagi umat manusia.

okay straight to the point...
Dulu masa aku kerja kat CC sekolah dulu aku rajin la tengok video Anwar Hadi ,memang tak lepas la satu pun video baru.... nowadays dah jarang , tapi sekali aku catch up balik semua aku tengok . satu jam rasanya tak cukup....banyak manfaat tengok video Anwar Hadi ni sebenarnya ..dia bagi pendapat tentang sesuatu dan dia kongsi kan...dia kongsikan pula dalam cara yg menarik, dan tak bosan untuk ditonton .... tambahan lagi dia muka ala-ala lelaki melayu terakhir.hahah.. aku tak kisah la siapa pun dia , apa yg penting bagi aku idea yg dia nak sampaikan , mcm blogger lain juga , dulu bila blogwalking macam eye opening , minda lebih terbuka , kita lebih terbuka menerima pendapat orang lain , lebih terbuka juga nak kongsi kan tentang sesuatu perkara .dulu lah waktu aku rajin......Aku pun  tak terkecuali antara orang yg suka berkongsi dan meluahkan pendapat , kat sekolah ke , dengan komuniti ke , laman sosial ..tapi kena ingat bila kita berkongsi ada garis panduan yg kita perlu ikut ....dan orang  pun perlu terbuka menerima pendapat kita . sebab cara pemikiran kita tak sama . Akal manusia ni terbatas , dan bila kita buat sesuatu kita mahu orang baca ,dengar dan lihat kita perlu 'buka' akal logik mereka .sebab manusia mudah menerima benda yg logik ...betul tak?

macam video Anwar Hadi yg latest ni . aku setuju tapi idea atau sesuatu yg kita terima perlulah bertapis ...bertapis kita tak boleh juga nak terima semua idea orang secara membuta dan tuli . jangan jadi orang bodoh. Manusia dijadikan oleh ALLAH swt sebagai sebaik-baik ciptaan hanya kerana kita dikurniakan akal . Jadi manfaatkan lah sebaiknya .... 
*komen saya secara jujur tentang video #24 High Case ni . memang tak dapat dinafikan betapa kejamnya manusia yg berhati binatang melakukan sesuatu yg keji itu terhadap kanak-kanak yg tidak berdosa ..memang agak susah bila kita pertikaikan  tentang keadilan . memang manusia tidak adil. Hanya Allah swt sahaja yg Maha Adil . terlepas kat dunia , takkan pernah terlepas di akhirat . Azab Allah swt itu sangat pedih ...Bila Allah ambil sesuatu dari kita dia akan gantikan kita dengan yang lebih baik .Allah sentiasa bersama orang yg sabar dan .....rencana Allah sentiasa indah .kita yg perlu khilaf diri kita sendiri ...tapi cakap memang mudah ,tapi berat  bahu yg memikul kita tak tahu ...cuba berlaku kat kita , nauzubillah jangan lah . minta dijauhkan .orang yang menghadapinya adalah orang yg terpilih . kalau kita tahu nikmatnya Subhanallah ......bersabar dan bertabahlah janji Allah swt itu pasti .but aku ingat apa ASP Foo cakap : The world is a dangerous place ,not because of those who do evil,but because of the people who don't do anything about it.-Albert Einstein

Okaylah .kali ni itu jelah ulasan aku . aku pernah cakap kat Syzamir: Satu hari nanti aku nak jadi pendakwah yg berjaya .Insya-allah .aku hanya mahu merancang , tapi Tuhan juga yg menentukan . Yang baik datang dari Allah swt, yg buruk datang dari diri saya sendiri . May peace be upon you :)

Comments

Popular Posts