Dec 29, 2011

Pergi Teluk Kemang teringat kat SESEORANG :D

Assalamualaikum .Hye ! Semalam Mida satu family pergi mandi laut ..ngehhh .kat Teluk Kemang , Port Dickson ..To be honest , ini kali pertama mida pergi pantai .haha . Anyway Mida tak suka mandi laut atau main air sebenarnya ..motif aku nak pergi pun nak main pasir laut .nak jalan kat tepi laut lepas tu self potrait .hahaha..Memang aku masuk air kejap jeee ....aku tak tahu mcm mana adik aku boleh main air sampai 5 jam -,-
Dari KL ..pukul 8 ..sampai sana dalam pukul 10.30 ..masa tu air baru nak surut ...tak ramai orang semalam ...okay aku tak tahu nak crita apa lagi .masa kat sana ada satu benda yg buat aku trauma ..serius sampai mengigil tangan aku . Sumpah aku dah tak nak ingat benda tu ~
Takde banyak yg aku nak ceritaaaa .. cuma ada beberapa gambar yg aku tangkap aku suka sangat . aku kan minat sangat tangkap gambar ni walaupun guna henset K660i je dan walaupun sampai henset aku jadi gila sebab masuk air ..HAHA demi gambar ~
Okay ini adik aku paling lawa plus paling gedik .*sumpah tak tipu* 
ini adik aku paling manja ~
ini paling nakal ~
Yang penting 3 orang ni adik aku yg paling kecik yg suka buat rumah jadi mcm tongkang pecah .yang suka buli akuuu .dan yg suka sangat buat aku marah .hahaxD
Ini aku ..kaka yg paling baik dan bertanggungjawab .haha perasan :D self potrait berlambak .biasalah .terpaksa tangkap gambar sendiri adik-adik aku yang lain semua ~ em malas cakap ;p


Pergi Teluk Kemang teringat kat seseorang .. Heyy Awak ...em , sejak hari last kita jumpa dulu ~ masa kita tingkatan satu kita dah tak  bercakap lagi mcam dulu .. betegur sapa bertanya khabar lagilah tidak . hanya kemaafan yg saya minta .saya banyak sangat salah kat awak . saya dah lukakan hati awak yg menjaga saya dengan baik .saya minta maaf sangatsangat tapi sampai sekarang saya tak mampu dengar kata bahawa awak maafkan saya ..Itu je saya minta kata ikhlas dari mulut awak sendiri yg awak maafkan saya dan akan doakan kebahagiaan saya ..dulu saya terlalu terpengaruh .lupa janji saya terhadap awak .lupa segalanya yg awaklah satu-satunya yg menghargai saya seikhlasnya .awak kenal saya kan .Minta maaf awak .dan saya ingat lagi pasal awak .mungkin tak banyak tapi masih lagi ada termasukla pasal Teluk Kemang .



p/s:Hari ni mida dah mula kerja best kerja kat Butik Ummah Way . Ada jual shawals , tudung,jubah , sejadah ,telekung .semua lah. dari yg murah sampai yg mahal .barang untuk sesiapa yg nak jadi tetamu Allah pun ada . Saya jugak jumpa ramai pelanggan ...Ada macam rupa , ragam :) Yg dari Somolia ..lagipun boss saya China Muslim ..very international .okay nanti bolehlah singgah eh :) 

Dec 27, 2011

Heyy 'Monyet Jingga' lama tak tulis pasal Awak^^

Assalamualaikum :)
Heyy.. Heyy ..Heyyy ....heheexp Nampak tak saya bergambar dengan siapa tu ? haaa ...benda tu saya namakan 'Monyet Jingga' ...sebab dia macam monyet ..ada ekor ...telinga capang ..heheh dan...bewarna jingga ...Comel tak ? haha tengok mata dia ..benda ni dah lebih kurang setahun dah setia kat hujung bantal saya ..heheh ..kasang-kadang saya campak-campak je dia .. Sorry 'Monyet Jingga' .


Heyyyhheeeyyy ...bukan tu sebenarnya yg saya cuba nyatakan ...tapi ..ehem ahaksss . Orang yg beri 'Monyet Jingga' tu .. I miss him ekceli ...saya rasa masa dia bagi 'Monyet Jingga' ni .itulah hari terakhir kitorang jumpa .sobsob sedihnyaaa .....Tapi nak buat mcam mana kan .. We have to move on .As long as , dia happy kita pun happy juga^^ Dia tak happy pun bukan masalah kita ..haha..
.Saya rindukan kePOYO-an dia tu .heheh . Yes dia memang POYO . 'eh you mmg POYO tahu ' tapi i can't deny 'you COMEL' ..shooottt~
 walaupun i da delete gambar you dari henset i ..(tapi ada lagi dalam pendrive*gambar kita dua banyak .huhu*) ..walaupun i dah delete you dari carta hati i dan delete semua text dan delete almost semua entry pasal you(tapi kenangan dengan you masih lagi i ingat) ..walaupun I kasi hadiah birthday yg 'sexy' hahah (tapi i still ingat lagi how sweet you are) hahaha.. 
Heyyy , It's okay .I tak mengharap sampai ke bintang macam dulu lagi (even i miss how you call me and say 'eh i nak pergi cc tau' and how you text me and say 'I tak boleh menang tanpa you' bluekkk ) ..At least i hope we still can be friend .. I know I was POYO tooo~ hehehe . and EGO ~ dah tahu you mcam tu lagi i tak nak kalah .haha sorry la you ~ Im so stupid that time ...
Okay honestly ..I miss you friend xx
sooo MJ silalah terasa xp
lotsoflove Midaxx

Dec 25, 2011

Merepek :)

Assalamualaikum ! Holla ..Yee saya dah mula malas nak updated blog .. Less life ? Nope . Tapi kurang cerita untuk diceritakan .. Lagi berapa hari je kita nak masuk tahun baru ! Sayonara 2011 ...Welcome 2012 . Saya mempunyai harapan yg tinggi untuk tahun 2012 ...kalau nak tahu apa ? nanti lah kalau sempat saya tulis .now? Malas .banyak lagi kerja saya nak buat dari menghadap PC ni ..duduk 2 jam kat depan ni pun dah rasa ~ala , bosannya ~
Alhamdulillah ..I love my life . Rahmat dan Nikmat Tuhan terlalu banyak ..Bersyukur sangat .Alhamdulillah .segala puji hanya bagi Allah ...saya jumpa ramai orang baikbaik ...Yang sayang dan terima saya seadanya .Tahun 2011 baik sangat kat saya . Penuh dengan kenangan manis ...Segalanya tentang Koperasi ! Dan saya harap 2012 tahun permulaan bagi saya ..lagi baik dari tahun ni , lagi mencabar ..dan bertambah lah kenalan saya ;) Bertambah kenangan :D
Jangan takut dengan cabaran ! Tempuhinya dengan Tabah ! Sentiasa bersabar .Yakin dan bersangka baik pada Allah !
kadang hidup macam Laut , ada pasang ada surut ..
Ada badai , ada ombak ..
Kadang kuat , kadang perlahan ...
Kadang ada yg hanyut tengah lautan, ada yg hanyut di tepi pantai ...
Kadang hidup ni macam membina istana pasir .bila kita hampir berjaya ..tiba-tiba dengan sekali pantai berombak habis semuanya musnah ..
Tapi jangan pernah mengalah :) 
Segala kejadian Allah itu tak pernah sia-sia ...
Apalah aku merepek pun aku tak tahu ~ Sekarang ni saya full time di twitter .. haa , boleh lah follow saya ...https://twitter.com/#!/AsmiAsmidar


Okay . Happy Holiday .. Adik-adik yg SPM /PMR tahun depan Good Luck :D 
Belajar rajin-rajin ! yaa Insya-allah boleh ;> dan jangan lupa kat Kak Asmi yg kepochi ni tautau .hehexD


p/s: Now Playing at my blog . What Makes You Beautiful- One Direction

Dec 22, 2011

TAHNIAH! For PMR Student Batch'96 :'>

Assalamualikum ! Hai ..Yaa Mida dah start jarang updated blog ..hehe tak tahu lah apa nak updated :D But today is the day ... Hari result PMR keluar .eh saya dah lepas la .saya Batch'94 currently:tengah tunggu result SPM*cuak tetibe* ..ini PMR untuk batch'96 :D

Okay..sekarang ni saya full time di Twitter ..Dah beberapa hari dah PMR jadi trending ..ye aku faham perasaan mereka cuma bezanya masa aku dulu ..tak reti bertwitter . facebook pun takde .yg ada Myspace je .*honestly*Aku pun semalam tak boleh tidur ,hehe tapi bukan sebab eksaited la tapi sebab aku tak sihat ..sedihnya sakit aku tak baik baik lagi dari SPM haritu ...sakit lain baik sakit lain datang ...Tapi aku akan terus tersenyum dan kuat .cuma semalam mmg tak boleh tidur ..tak boleh bernafas lagi :( Orang sakit disayangi Allah ..Sakit itu penghapus dosa-dosa kecil kan Alhamdulillah.
Saya ada adik perempuan sorang batch'96 .hehehxD Dia takde ...kat kampung..on the way balik sini ..yg penting ...Saya ambil result kali kedua tadi .huahuahuahu . Alhamdulillah ..result adik saya okay la ...tercapai la hajat dia nak masuk kelas akaun sangat .Jadi .disini saya ingin menyatakan ..pada sesiapa yg nak buku rujukan Biologi , Chemistry dan Physics ..boleh la berjumpa saya nak sedekah :)
yee terus peluk Jujue yg tengah nangis .kesian dia call
abang kakak semua tak angkat .*itu Normal* ..
Abang Heiji sedia lah mengorbankan henset anda .haha
*saya pendek .obvious*
 Okay .sampai je sekolah pergi kat koperasi nampak Jujue ..terus jerit peluk Jujue ..rindu sangat .Jujue dah deactive akaun FB ..blog pun tak updated dah ...Dan sangat bangga okay ! Jujue dan Hazim dapat 8A equal to straight A's..sebagai warga Koperasi dan PKS ..kami sangat bangga dengan mereka . Haa Siapa kata masuk koperasi tak boleh skor ? siapa kata ?? Kami dapat naik nama sampai peringkat antarabangsa ..Itu cikgucikgu seharusnya patut bangga .sebab tanpa koperasi Gombak Setia is nothing ~Anyway ....SMK Gombak Setia tahun ni 40 orang straight A's ...Top5 Selangor atau Gombak *lebih kurang la* ...Tahniah Batch'96 .Terbaik la korang akak bangga dengan korang ..kalau cikgucikgu lagilah ..Pengetua dah siap pergi jamuan lagi hehehXD Tak mustahil lagi beberapa tahun SMK Gombak Setia akan dapat gelaran Sekolah Bestari ! So , siapa yg suka sangat kutuk sekolah Gombak Setia boyan semua tu ? haa sekolah korang PMR berapa orang straight A's *Insya-allah SPM batch'94 .mintaminta sebaik dan lebih baik dari PMR batch'96 ..*
Kecemerlangan Milik Kami !Amin! Batch next year gasak la hehexD
Haa .ni retis .hehe Mafika ..okay saya gemuk
dan pendek tahu ..ha pedulik ~
Mafika dapat 7A1B ..Tahniah ! Mafika pun PKS juga ..Farhan dapat 4A ...Izzat dengan Fiza dapat sama . Kesian Izzat nangis tadi tapi aku tak reti nak pujuk dan tak tahu nak cakap macam mana ! Izzat Fiza ..SPM buat yg TERBAIK okay ..tadi antara mereka yg sempat saya peluk ...Jieja .Tahniah Straight A's ! Kiena .8A1B ..Tahniah ! (Kiena keluar je dewan terus saya peluk) ...Ada lagi yg saya rapat tapi saya tak jumpa dan tak peluk .mana lah dorang ...Adik-adik ..kongsi la result dengan akak ...Tak kira apa pun result korang akak nak peluk korang ! Akak bangga dengan korang ...Jadi sesiapa nanti kalau jumpa akak ...pastikan tuntut peluk *untuk perempuan saja* .hehehXD Apapun result ucaplah Alhamdulillah syukur kita kepada Allah .


Dan aku sangat cuak ke bebeh pasal result SPM ..SPM is everything .it might be ending and obviously a beginning... huhhh . sabar sabar .nanti time saya ambil result mcm mana pulak .doa banyak banyak agar dipermudahkan dan mendapat keputusan cemerlang ! Amin!


 p/s :‎"Tawakal adalah kau yakin bahawa segala apa yang ditentukan oleh Allah kepadamu akan kau perolehi juga walaupun semua makhluk berusaha untuk menghalangnya daripadamu. Dan kau juga yakin bahawa segala apa yang tidak ditentukan kepadamu tidak akan kau perolehi walaupun semua isi alam menolongmu untuk mendapatkannya."



Dec 19, 2011

CINTAILAH AKU HANYA KERANA ALLAH SWT :)

Assalamualaikum ..
 its been a few day ..since my last entry ..Saya tak membaca , saya tak keluar rumah, saya tak berapa sihat ..jadi saya rasa ada beberapa saluran wayar kat otak saya dah mula tersumbat .saya kehilangan idea kekontangan inspirasi .semuanya rasa kosong rasa hilang ~ Tak tahu kemana ..tapi hari ni saya cuba gapai balik apa yg hilang tu .okay . Kadangkadang kita perlukan masa untuk bersendiri :)


Hari ni Alhamdulillah .Allah masih memberi saya satu hari lagi untuk hidup dan menjadi khalifah dimuka bumi ini :) Semuanyaa  berjalan seperti hari Ahad yang biasa buat saya ...sehinggalah satu video yang telah membuatkan saya mahu menulis kembali dan meluahkan rasa yg terpendam dalam hati ....
Heyyy wait ..ini bukan video saya ..obviously :) Ini video hak milik MissDena :) seorang blogger seperti saya juga yang tak pernah tahu apa kan berlaku pada hari esok atau hari mendatang atau beberapa tahun akan datang ...Tiada siapa tahu . Awak tahu ? Ouh yaa esok awak nak pergi kerja pukul 8pagi .tapi awak tahu masa awak pergi tu tiba-tiba hujan turun ke ...tiba-tiba kereta awak rosak ..tiba-tiba apa-apa laa .awak tak tahu kan ? saya pun tak tahu sebab kita hanya merancang , dan yang menentukannya ALLAH :) Allah Maha Besar :) Satu-satunya Tuhan yg layak disembah :)


Tapi kan.. saya ada satu perasaan .perasaan fitrah yang dirasai oleh semua makhluk Allah dimuka bumi ini .Perasaan yang dianugerahkan bagi setiap makhluk di muka bumi Allah SWT . apa? CINTA :) Kerana cinta lah kita menjadi manusia .. Hebatnya rasa cinta itu sehingga mampu membuatkan saya berubah dalam sekelip mata . Berubah ke arah lebih baik .. Kerana terlalu kagum dengan cinta Allah ...Hanya kerana buku 'Kisah Cinta 99 Kekasih Allah' ...pandangan saya terhadap Cinta terus berubah ..dan satu malam saya mimpi satu benda yg pelik sangat yg semua orang takut tapi Ayah kata .Takpe ia sesuatu yg baik >Alhamdulillah :)


Dan hari-hari saya berlalu seperti biasa ..kadang hujan kadang panas .tiba-tiba ada ribut ...tak sedar bila masa timbul pula pelangi ..dan matahari bersinar dengan barakahnya ...Tapi tiap malam sebelum saya tidur ...Saya akan fikirkan tentang perasaan itu .perasaan Cinta dan Rindu . Mungkin saya terlalu muda untuk berkata-kata tapi ia tak pernah salah kan :) Lagipun saya hanya fikir waktu sebelum saya tidur sahaja bukanlah 24/7 sampai segala kerja tak jadi :) Cinta pada Allah dan Rasul tetap nombor satu ..Cinta pada AyahIbu yang melahirkan dan membesarkan tetap takkan mampu ditandingi :) Tapi cinta pada Kaum Adam ..pada insan bergelar lelaki masih lagi tercebis di hati ..Setiap malam hampir setiap malam .. Rasa rindu akan datang menjengah ..Setiap malam itu juga saya akan dihantui dengan soalan Siapakah yang aku rindu ini ? Dimanakah dia? Apa yg sedang dia buat ? dan soalan itu kekal tanpa jawapan hingga keesokan hari ..malam ni dan esok hari..dan terusterus begitu sampai satu saat saya yakin Allah akan mempertemukan saya dengannya ..dan saat itu segala persoalan akan terjawab .Dan saya yakin orang itu adalah pemilik tulang rusuk kiri saya ini :) 


Saya tak tahu siapa dia ..kat mana dia .. mungkin orang yg saya tak pernah kenal atau orang yang ada depan mata .segalanya bukan ditangan saya tapi segalanya ketentuan Allah SWT .Jadi setiap saat kini saya impikan bahawa pemilik tulang rusuk kiri saya adalah seorang lelaki yg terbaik untuk saya ..Seorang lelaki yang mampu membuat jantung saya berdegup kencang dan mata saya tertunduk malu saat dia merenung mata saya..Kerana sehingga saat ini tiada lelaki yang mampu berbuat saya menjadi sedemikian :) Saya tak harapkan dia semulia Nabi Muhammad SAW , atau setampan Nabi Yusof a.s atau mempunyai suara merdu seperti Nabi Daud a.s ..Hakikatnya tetap sama Hawa diciptakan dari tulang rusuk kiri Nabi Adam a.s ..dan saya cuma berharap awak mampu menjaga dan melindungi saya dengan sepenuh hati awak  ..Saya juga hanya mahukan seorang yg mampu menjadi Imam dalam solat saya dan membimbing saya ke jalan Allah SWT agar kami dapat bersama sehingga ke Syurga .(saya juga tak sesempurna Siti Khadijah atau Balqis atau Siti Aisyah )
Saya hanya mahu pertemuan yg diredhai , hubungan sebagai kekasih yg diberkati dan cinta yang HALAL buat saya . Sebab itu saya sabar untuk menunggu saban hari :) Saya yakin dengan jodoh Allah SWT :) 
Jadi oleh itu ,Saya kan berdoa setiap hari agar Satu hari nanti kita akan bertemu dalam keberkatan ..dan sebelum saat kita dipertemukan saya akan berdoa agar awak sentiasa dilindungi Allah SWT :)


(sebab tu saya tak pernah jeles bila tengok couple depan mata saya ..dan tak sedih hidup single macam setengah org yg meroyan mcm nak gila ...saya lebih jeles jika ada seorang Lelaki yg melamar awak dgn cara yg betul dan betulbetul mahu menjadikana awak teman hidupnya)
p/s : Bercinta lepas kahwin must be much more awesome and full with barakah :) everything Halal :) 



Dec 16, 2011

SENARAI PERKARA PALING SAYA TAKUT DALAM DUNIA.

Assalamualaikum ..dah malas nak membebel panjangpanjang ..Anyway Harry Potter takde kena mengena dengan entri ni .hehehXD
My List Of Fear In The World .

  • Aku takut kalau orang yg aku sayang  terlibat dalam kemalangan jalan raya . Sumpah aku takut gila !
  • Aku takut masa aku dlm perjalanan nak pergi mana-mana naik kereta atau moto .tiba-tiba accident teruk . 
  • Aku takut kalau masa aku keluar sorang-sorang aku kena samun ...
  • Aku takut bila aku kunci pintu bilik waktu tidur ..Ayah tak sempat nak selamatkan aku kalau apa-apa jadi.
  • Aku takut bila orang yang selalunya sayang dan bagi perhatian kat aku dah tak sayang aku lagi terutama AyahIbu ~.
  • Aku takut orang yang aku sayang lupakan aku :/
  • Aku takut bila adik-adik aku main mercun ..Tangan dorang akan terbakar~
  • Aku takut kalau satu hari nanti Tuhan tarik nikmat kesempurnaan sifat yang Allah bagi kat aku.
  • Aku takut kalau benda yang ngeri macam accident atau apa-apa yg berdarah jadi depan mata aku.
  • Dan aku paling takut kalau semua benda yg aku takut ni betulbetul terjadi dalm hidup aku.



Masa aku darjah 1 .Masa aku bangun tidur je Ibu bagitahu Pak Cik aku meninggal dalm kemalangan jalan raya(kat Sri Rampai .serius mengerikan :/)..lepas tu ada satu hari aku tengok Achik aku berdarahdarah suruh Ayah hantar pergi klinik baru lepas eksiden .-------------Sebab tu aku selalu bising bila adikadik aku nak main mercun bola ..bila ayah main mercun bola/botol .aku adalah org yg duduk jauhjauh .dan mendiamkan diri .--------------sebab tu bila accident jadi berdekatan ,aku tak nak tengok ~ aku takut ......Yaa bagi setengah orang aku kuat , aku berani ...memang setengah benda aku berani . aku bukan perempuan penakut atau penggeli ~ *tapi ada je binatang yg aku tak suka* ..yaa , kalau kau nak suruh aku jadi Ahli Forensik . bedah mayat yess aku berani . Bila Ayah suruh aku kerja dengan benda spt bangkai atau benda yg tak bernyawa yee aku berani ..Kalau masuk rumah hantu aku paling depan , kalau jalan malam atau dlm gelap sorang-sorang pun aku berani . Tapi ada setengah benda aku takut ~Dan aku paling takut benda yg berkaitan nyawa orang yg aku sayang dan orang yang aku sayang lupakan aku ! Aku cuma tak sanggup ~Aku takut ://

THE PEOPLE I MISS :(

Assalamualaikum ! Hai semua ! haiiii~haiiiii~ aku dah kenapa? entah laaa ~ *Telefon aku ni asyik keluar suara Selena Gomez ! dan aku tak nak jawab * spoil mood betul~ Sibuk je nak call ~Sorry la tak berminat dengan segala 'Madu' yang awak jual tu ~Baiklah sebelum saya mencarut ke benda yg tak senonoh . Astagfirullah~


Ekceli kannn . Kita sebenarnya tengah merindu ni ...Nak rindu bopren ? Sorry la kita tak de bopren pongg~Kita rindu kat kawan-kawan baik kita dan adik-adik Koperasi kita yang dah lama sangat tak jumpa :/ Rindu sangat sangat ! Kalaulah rasa rindu ni boleh buat orang mati , dah lama dah aku mati ! Ramai lagi yg kita rindu ......tapi tak boleh la nak letak semua gambar ~ sebut nama pun cukup kot .hehehxD
Jom sama-sama usha gambar yg kecikbesarkecikbesar ni :)
Siti, Nad, Rina , Ika , Mon :) 3NOv2006 .Saya takde sebb saya yg captured :D
Memang rindu dah tahap sangat dah kat dorang ni. Siapakah mereka? Mereka adalah kawan baik saya ...macam Nad dari umur 6 tahun , Rina ,Ika dari darjah 4 .Mon dengan Siti dari darjah 5 macm tu la ~ Tapi bila masuk form 1 semua sekolah lainlain . Siti>Wangsa Maju Seksyen5 .Nad>Seri Keramat(Aku sempat sekolah kat SEMAT 8bulan je).Rina>SMK Lembah Keramat . Ika>SEMASHUR Mon>Wangsa Melawati .Aku >Gombak Setia. Lepas tu susah sangat nak jumpaa .Kalau jumpa setahun sekali lah .time raya .tempat berkumpul selalu dekat rumah Nad ~Raya hari tu pun jumpa Nad dengan Mon je :(Lama sangat dah tak jumpa Rina dengan Ika .rindu tau tau . Dorang pun lepas SPM semua senyap jee . huihh sedih wei sedih :// Siti bulan Jan2012 kena pergi PLKN pulak ~Mana korang semua? tak rindu ke nak lepak? aku rindu :(
Abil Arshad ~uuuu
Ecehhh .satusatunya gambar lelaki ...ewahhhh ~ Hahah .Ini rasanya momen terakhir dengan Abil 3 Julai 2010. Masa birthday aku .Aku kenal Abil tahu lepas .maybe tempoh perkenalan kami 3-4bulan macm tu je .Tapi entah mcm mana chemistry kuat ~ecehhh . jadi rapat dan selesa gila kalau lepak dengan dia .Dah setahun lebih tak jumpa Abil ....Rindu gila okay nak lepak dengan dia cakap pasal 'Showdown' lepas tu dengan botol air dia . *comelnya* hahahxD Yang penting tahun lepas aku kalah dapat tempat ketiga pertandingan roket peringkat sekolah dengan Abil lah . Abil dgn Fawaid ..malu gila kalah dengan budak kelas Tekun ...Lepas tu tiba-tiba jadi rapat pula . Abil pun dapat PLKN kat Melaka jee ~ Don't worry Abil . Kita akan jumpa jugak nanti ! Rindu kau wei .... *tettt*hahaxD Kau rindu gelak tawa aku ehh *ahcomel* hahaxD
2 gambar yg tak sama :) perbezaan? orangnya :D
yang takde Jujue , Mafika , Fiza . PKS yg bukan form 5 dan form 4 ://
Sebagai kakak kepada setengah mereka .hehexD Akak sangat sangat rindu kat kamu semua okay ! sangat ...dan tak lupa dengan rakan sebaya yg tak berapa nak betul Zuhri(kuda) , Shazree , Adib(Pak Cik Bas) , Adun , Ealyas(3Tapak) , Nadzim, Muzaffar (zzzzz)...hehexD Kat Mama(Cikgu Marinah) ..kat Kak Pijah (Cikgu Pijah) ..Cikgu Fred ...eh semua laaa . Rindu sangat tahu ! Aqilah , Tyka , Len , Syida , Qayah ! Syahir juga ^^ .....Yg gambar atas tu ingat tak masa kita pergi tengok Harry Potter 7 Part 2 3D ramairamai . Mula-mula masa kursus PKS tak kenal sesiapa pun ...Masa dah meeting hampir tiap minggu mula rapat sikit .lepas tu masa pergi Kelantan ukhuwah kita terbina ..Masa Sabah ? ingat tak 5hari4malam .'Abang' .'Durian' semua? Ingat tak hehe ..Lepas tu *jap ingat balik* Lepas tu ICA dulu ke KUSSES ?okay la kita ikut apa yg tersusun kemas dlm memori cerebellum ni (cerebellum ke cereberum ?) KUSSES ..walaupun satu hari tapi dorang best kan . Siapa panjat Batu Caves? heheh . Cikgu Pijah panjat Batu Caves pakai baju kurung kental :) Lepas tu ICA..yg ni kental...dgn hujan nya ~ semua ~ lepas tu Penang kan ~ hahahXD yg ni paling banyak memori .PakCik Bas? ingat tak? haha .Uptown?lagilagi ~ huih banyak ~ Yg paling best . Tidur dlm bilik ERT , Adun kena prank..lepas tu Tyka tidur satu tilam dgn Akak ? ingat tak? sampai Mama cakap:Anak dara tak elok tidur depan pintu .hehe~Karnival>Putrajaya>Kuala Selangor> ~ (yg kalah dgn Teknik .okay tak nak sebut) ...BBQ+Rounders>Jual SOYA>Malam Asprisiasi yg 60-an .bila semua budak SPM sibuk ~ so banyak yg kitorang dah LOST .tapi ada satu momen tu ~ Momen korang pergi ambil anugerah dan kita tak dpt 6bintng ~
Okay now my momen to speak up!Apa yg pnting walau kita tak menang PPKS(Watsoever) atau dapat 6 bintang TAPI ...kita ada apa yg koperasi sekolah lain kat dunia ni takde .Kalau tak takkan kita boleh jayakan ICA tu kan ..So kepada EncikPuan ANGKASA atau SKMM ~kami mungkin tak menang apa-apa melainkan TurnOver .Tapi segalanya bukanlah pasal pertandingan atau kemenangan semata-mata ..Mungkin kita perlukan duit kan untuk buat ituini cth Koperasi 2 tingkat .hehe Tapi kami ada sesuatu yg duit tak mampu beli ...'PERSAHABATAN &KASIH SAYANG+KENANGAN'...(okay panjangnya ..penat taip)
I LOVE YOU ALL > MISS YOU ALL ..Like forebahhh la :)


lagilagi sebenarnya ramai yg saya rindu .Aizuddin ,Alya, Aunty AZAH :( ...lagilagi MatJambu(sukasuka je) Abang B ..*try to remember everyone* Narsh ,Ecan...budak kelas aku semua ..Akmal ~ Syida .Banyak sangat laa ~ dah malas nak ingat ...Okay aku tak nak rindu sangat laah orang yg tak ingat kat aku :p bye:D



Dec 15, 2011

MUSIC SOUNDS BETTER WHEN I'M WITH YOU~

Assalamualaikum ! Hey watchu doing ? Jogging? Reading?Dancing?Singing?Dating? Me? Lazying ~ hahahxD lalalalalal~


Siapa yang tengok Yuna People Powered Concert semalam ? First ever online concert in the world . Want to know something ? Like a shoot~ aku tak dapat tengok..Gila lah Buffering~ je tahutahu dah habis ! ouh Maxis ..I hate,hate ,hate you ~Maxis ke Hotlink ke sama jee *buat muka* ...Nasib baik ~ fuhhhh ~ Nasib baik boleh dengar walaupun sikit....kat MusicUnlimited Hotlink .okaylah *buat muka* balik :D Yela penat je daftar seminggu awal jadi orang terawal tapi tak dapat nak tengok .soo shaddd you know !
Tapi dengar sikit pun hati aku dah berbunga ~ Ouh lagu ni sangat meaningful okay .lirik dia sangat makan dalam .mcm kena kat aku . heheh.Aku ulang nak dekat berapa puluh ratus kali tah dengar lagu ni ..
'Sometimes I wish you'd pay more attention to my favourite songs .because the lyrics sing word i'm too scared to say'
One day I will make a song using my own Lyrics just for you ! :D
Ni lirik lagu nya .. Untittled . Kalau aku tittle mesti la aku kasi Dear My Inspiration . hehe atau Sumber Inspirasi ~
I... love you...Like, like, like, like, like, like I said I would...I'll... take care... of you... Like, like, like, like, like, like I said I would
You walk in like a dream...Sending butterflies to my tummyI don't want you to leave...Cause I need, I need, I need you to be with me
Cause music sounds... Better, better, better when I'm with you... Oh my loveI'll never, never, never let go of you
I'll be there...Like, like, like, like, like, like I said I would... I... will stand... by youLike, like, like, like, like, like I said I would
You walk in like a dream...Sending butterflies to my tummyI don't want you to leave...Cause I need, I need, I need you to be with me 
Cause music sounds... Better, better, better when I'm with you...Oh my loveI'll never, never, never let go of you(Repeat twice)

Dec 14, 2011

FACTS ABOUT FRIENDS :)

Assalamualaikum ! Hai babe apa buat ? pergi tengok wayang ? ouh Great . Hanging out with friends? Ouh Cool . Date with BF /GF ? Ouh Sweet ! Me? Lepaking at my only one sweet home :D Ouh GREAT life :)
Dalam dunia ni kita akan kenal dan jumpa dengan macam-macam jenis orang . Macam-macam rupa , macam-macam bentuk dan macam-macam perangai . Kadang-kadang ada yang pelik dan luar jangkaan kita .Itulah hebat dan bukti kebijaksanaan Allah SWT :)


Kita tak suka di 'judge' kan . Tapi tanpa kita sedar , apa yg kita tulis , kita pakai , apa yg kita buat , cara kita bercakap , cara kita melayan orang yg kita tak kenal adalah sedikit sebanyak mencerminkan siapa kita . Walaubagaimanapun kan , kita takkan betulbetul kenal dengan seseorang itu hinggalah kita dengar cerita dan fahami segala apa yang dia dah lalui ..Dan kadang-kadang apa yang kita tak sangka tu lah selalu jadi pada kita . Contoh orang yg first impression kat dia macammacam ~ tiba-tiba satu hari dengan takdir Tuhan ..dia jadi kawan kita ~ dan tanpa kita sedar ~ rupanya dia ni mcam ni macm ni ~ bukanlah mcm apa yg kita sangka dulu :) Kdang-kadang dengan siapa kita berkawan pun mencerminkan siapa kita :)
Kadang-kadang tak semua kawan betul betul suka nak kawan dengan kita . Bukan semua juga antara mereka yg ikhlas berkawan dgn kita . dan mungkin ada diantara mereka yg hanya menyukai kelebihan kita dan bukan menghormati kekurangan kita !
Okay lah apa-apa pun ! Keep Strong okay! Setiap yg berlaku ada hikmahnya ! Jangan berdendam :D Dan ingat Buat Baik tak rugi , Buat jahat tak untung !

okay . Have a nice day peeps :D visit me on http://flavors.me/asmiasmidar

Gorgeously U Apparels (Online Shop)

Assalamualaikum .hai semua ! Nak shopping tak ? Mida ni photoshopaholic ~ apa tu? photoholic+shopaholic=photoshopaholic .tapi mida tak panadi la shopping online . hehexD suka tengok jee ~ Mida lagi suka berjalan ....Pergi tengok try sendiri :D


Tapi hari ni Mida nak share dengan korang satu butik online ni :) Owner dia kawan Mida . So , untuk keterangan lebih lanjut klik saja pada gambar berikut yaa :)
Lawa dan murah ~ betul . boleh la tengok sendiri okay:)

Dec 13, 2011

TRUTH ABOUT GIRLS .....

Assalamualikum ~ eh awak ! Tak sangka awak baca blog saya eh ~ Silent Readers yaa? Selamat Datang dan Terima Kasih la saya ucapkan sebab masih lagi nak ambil tahu pasal saya ~ awww terharu :'>


Saya masih lagi dalam mood bermalas-malasan .sebab kan bilik saya dah kemas dan bersih . saya rasa nak duduk dalam bilik je tak nak keluarkeluar ~Saya ada idea nak tuliscerpen mengarut tapi M to the A to the L to the A to the S ..las lass ~ Malas ~ hahahXD Terukkan . Jadi janganlah hantar rombongan meminang ~ sebab saya seorang yg Pemalas ~ hahahXD 
Ekceli , bukanlah pasal saya ni pemalas ...tapi mood rajin saya melayang ..entahlaa ~ adalah tu tak kena biasalah perempuan kan . kalau tak faham pun buat-buat faham jelaaa~ hhihihi.Saya ingat nak makan je ... Aiskrim , CoolBlog , Coklat ~Cheese~ nyumnyum~ sedapnyaaa~ Hantarkan sampai depan pintu bilik boleh ? hahaxD dasar ternak lemak ~ ahh biarlaahhh ~sebulan sekali :P
yang last sekali tu betul pasal aku ....yg atasatas tu tak berapa nak Aku sangat . sebab tu lah Faizal cakap aku tomboy ,otai , brutal blabla~ sebab aku ni Pelik .hahahXD Tapi manja ~ boooo! yeahhhh . okay lah bye !

Credit picture:http://littlemisterwalf.tumblr.com

Dec 12, 2011

Please play me Lazy Song from Bruno Mars.

Assalamualaikum . Hari Isnin adalah hari paling berisiko untuk mendapat sakit jantung lagilagi bagi mereka yang bekerja .Lucky me . Still membongak kat rumah .hahahxD dasar mengemukkan badan ~ Peduli lah . Hari ni aku super duper Malas okay .nak kemas bilik pun malas . yee jangan buat aku jadi bini hahaha:P
Aku tak tahu mana mood rajin aku .tulangmenulang semua berat gila okayy~ nak taip ni pun aku malasss~


Today I dont feel like doing anything~ Its hard when everyday is like Sunday for me .huahuahuaxD
Please play me Lazy Song from Bruno Mars .bye ~

Dec 11, 2011

Kenapa Aku Tak Suka Pergi Kenduri Kahwin .

Assalamualaikum..argghh malasnya .Jangan tanya saya pasal kerja buat masa ni saya tak cukup membongak lagi kat rumah .hahaxD Yeah saya tahu memang ramai offer kerja tapi tunggulah bulan Januari 2012 nanti tapi kalau masa tu takde pula kerja memang la memang .memang aku @$(*%&^* :D 


Yeayy. semalam .dah keluar dengan Atila malam tu keluar pula pergi kenduri kahwin dengan family~ Untuk pengetahuan ramai ,aku ni jenis yg kalau orang yg menjemput tu aku tak kenal sangat .mals nak pergi .takut nanti mati kutu .hahahxD Tapi semalam pergi lah jugak kan ..sebab bosan duduk rumah :'D
Dan nak tahu tak sebab kenapa saya malas nak ikut parents saya pergi kenduri kahwin .sebab ...
Ibu: Ni anak saya yang 'tua' ..
Sedara : Ouh ....dah besar dah haa~ anak dara dah ~ Tak lama lagi lah ni ~
Saya :Salam dan sengih sengih tunjuk gigi :D
Memang la memang ~ baru habis SPM dah tanya pasal kahwin . dalam hati *aduhhh , ni yg malas ni *apa saya ni nampak macam ciriciri orang yg dah tunang atau ada Boifren ke ? atau macam org yg dah nak kahwin atau memang semua org mengalami keadaan sama seperti saya -,-


Apa-apa la . Tapi kalau kakakabang kawan saya kahwin atau orang yang saya kenal rapat nak kahwin mmg saya rajin nak pergi .heheh.Pelik kan ? Hari ni pergi kenduri kat Kampung Baru . Kenduri kakak Satrio ~ (kakak kawan saya ) ...Agak jauh la tapi nasib baik ada transport . hehe Terima Kasih Yop (Mirza) :>
Aku:Yop , hari ni jadi tak ? Kau nak ambik aku pukul berapa ?
Yop :Dalam pukul 12.30 .aku pergi ambil dua-dua Epul dengar Mir baru amik kau lepas tu terus gerak.
Aku:Okay .(jenis aku kalau nak keluar dgn org satu jam sebelum dah siapa .hahaxD)
12.30tengah hari.*tak sampai lagi*
Aku:Mir , mana korang ni?
Syazmir:Rilek lu . tengah under way.
Aku: hahah .Under way ? Way mana yg ada under tu ~ 
Pukul 1 baru dorang sampai.
Aku:Siapa yg lambat ni haa?make up ke apa?
Mirza:Baru bangun tidur lah .blablabla~ 
Aku:dah agak dah .haih macammacam --"


Dari Gombak ke Kampung Baru mengambil masa sampai 1 jam -,- logik tak? Sesat punya pasal banyak sangat Raja kat Kampung Baru tu . Sayzmir laa tah instruction apa dia bagi tah ~ padahal tempat tu dekat je.tak sempat tengok Hafiz silat .
Duduk dalam kereta dengan dorang asyik gelak je okay ~ hahaxD Memang gila lah ~ gila kental ~ 
Satrio , Adik pengantin :) okay dalam Gallant Rio paling sweet .aww~
Achai , Syazmir , Satrio , Aku , Epul , Mirza . yeahh semua lelaki okay ;) peace yooo.aku paling pendek .okay ;p
bukan senang nak kamceng dengan budak lelaki .lepak dengan dorang buat lawak bodoh ,membahan  ~ kena ada skill okay .tak perlu pakai minyak pengasih semua . cuma jadi diri kau sendiri tak perlu hipokrit dan bermuka . Tadi aku cakap: macam mana lah kalau aku kahwin dengan salah sorang dari korang tak boleh bayangkan ouh~
Syazmir asyik usik aku dengan Nazmi -,- kentot ~Just Friends forever okay ;)
Saiful Idzam .orang paling senyap dalam kereta tadi~tah kenapa tah .
dan okay ^^
Ramai antara budak Gallant dah kerja .yela semua lelaki .aku seorang je perempuan .Selamat Berkerja lah korang . Aku nak duduk rumah je tunggu rombongan meminang . ahaksss ~ Yela kalau nak kahwin lelaki yg kena sara kan .hehehXD Ahhh! Takde maknanya ....Aku nak belajar , nak kerja , capai cita-cita , penuhkan wish list aku , buat IbuAyah happy dulu baru nak fikir pasal semua ni . tengok wish list bab  cinta hati sampai mati dan kekasih hati last sekali okay~

Tadi sempat juga usha mereka yg hensem . 
Aku :Rio , boleh tahan juga eh Abang baju Hitam tu .siapa tu ?
Satrio: Kawan abang ipar aku .
Aku:Kat atas tu ada lagi lah yg baju merah tu .
Satrio: Memang la kawan dia mmg ramai yg hensemhensem .
Mirza: *pandang aku semacam* .haihh , jangan tengok rupa je .bukan aku tak tahu kau .
Aku:Alahh , habis korang je ada taste ingat aku takde .
Mirza:Jangan pandang rupa je .
Aku dalam hati >boleh lah cakap dah ada kekasih hati .hahaxD 
ramai juga dlm Gallant tu yg Single . Jadi kalau aku nak cari kekasih hati aku akan cari yg macam mereka .eceehhhhh~ sebab mereka memang jenis lelaki idaman Malaya okay^^

Last but not least . Tadi kan .ada lah salah seorang dari mereka .Masa aku duduk jaga meja dorang pergi ambil makanan dia temankan kita . lepas tu pergi ambil makanan dengan kita .masa nak ambil makanan bila beg kita nak jatuh .dia offer nak pegangkan . awww gentle nya . yg mana ? yg nama dia aku paling kurang sebut .hahah~ okay bye . They just my friends until foreverrr~

kbai *sumpah entri ni panjang*

Six Ways To Earn Even After Death.

Assalamualaikum semuaa . semoga hari ini lebih baik dari semalam dan semoga hari ini adalah hari yg indah buat anda semua :) Indahkanlah lagi hari kita dengan memberi .Mulakan hari dengan senyuman .jangan biarkan sesiapa pun merosakkan hari kita . Senyum okay . Ingatlah walau apapun terjadi Allah sentiasa bersama orang yg sabar . 
Tangan yg memberi lebih baik dari yg menerima :) Percayalah :D Membuat org bahagia dan dapat mendengar ucapan Terima Kasih lebih indah daripada berbuat demikian :) Jadi Selamat Berhujung Minggu semua :) Pada yg baru berkahwin Selamat Pengantin Baru dan pada yg bertunang Selamat Bertunang . Pada yg berehat selamat Beriadah.Apapun yg anda buat semoga anda sentiasa tersenyum ;))


Six Ways To Earn Even After Death.
  • Give a copy of quran to someone. Each time one reads from it, you gain.
  • Donate a wheelchair to a hospital. Each time sick person uses it, you gain.
  • Participate in building a masjid.
  • Place watercooler in a public place.
  • Plant a tree. You gain whenever a person or animal sits in its shade or eats from it.
  • And the easiest of all, share this message with people. Even 1 applies any of the above, you gain.
Banyak lagi cara kita boleh buat tapi ini mungkin cara termudah.Hanya berkongsi .okay bye ;) 

Dec 10, 2011

Saya Tak Menangis Tengok Ombak Rindu x)

Assalamualaikum ~ Ada orang tak ? hehex) Silalah masuk , buat lah macam rumah sendiri . xDokay saya merepek :)


Yeahhh ! Semalam Atila dah habis paper dan dah balik dari Ampangan ~ So , apa lagi terus ajak dia keluar..
Atila : Amie aku dah balik .SPM is over . dah sampai rumah .
Aku: Okay . Tahniah ~ Jom keluar esok Ombak Rindu .
Atila: Asal off phone ?
Aku : Battery aku habis .hehehxD jap aku On .(Aku memang malas nak charge phone xD)


Gila eksaited nak jumpa Atila dan nak tengok Ombak Rindu ~ Nak tengok apa yang orang duk kata pasal sekotak tisu tak cukup dan yeye suruh aku pergi bawa baldi ...Lepas tu , aku eksaited gila nak jumpa Atila sebab dah setahun lebih dah tak jumpa ...Yela sekolah jauhjauh ;) Banyak gila benda nak cerita ,nak gossip dengan Tila ;) hehe


Pagi tadi sebelum pergi ingat nak suruh adik aku hantar . Tapi dia tak bangun lagi ..
Aku:Amiii~(gaya kejutkan orang tidur) Kau boleh tolong hantar aku sampai LRT ?
Ami: emmm...emmmmm.
Aku :Boleh ke tak ?
Ami:emmmmm~
Sudahnya aku kena naik teksi -,- Sampai je LRT Taman Melati jumpa Tila dengan adik dia.Terus pergi Wangsa Walk Mall . Tiket pukul 11.20AM Sold Out -,- pukul 2.00PM ada ,tapi asingasing dan kat bawah . Ombak Rindu yg berombak punya pasal ambik lah juga .
Yeahhh .thats my Best Friends Forever Atila Abd Rahman :) hehe .Hai Tila ...Are you reading my blog . I Love You babe n_n ...
Pukul 11.30 dah ada kat WWM ..tapi tiket pukul 2petang . Apa mahu buat . Window Shopping .yes window shopping while talking and gossiping ~ Semuanya nak diceritaaa ~ Biasalah perempuan sama perempuan .
Tila suka sangat Cookie Monster biru ni okay .so siapa yg  minat kat Tila boleh lah sogok dia dengan  Cookie Monster ni .hehexD
okay . Alhamdulillah ;p
Okay masa untuk BerOmbak Rindu ~
Omaigodomakkau~ Subhanallah indahnya ciptaan Allah ...Aaron Aziz hensem sangat okay ~sangat ~ rasanya part Aaron masa mula-mula tu gila lah ayat dia .semua benda keluar ...Asyik nak marah jeee~ Orang period muntah pening pun nak marah, terukteruk ` hahaxD Lepas tu , mula lah part sweetsweet candy tu . Abang ~panggil apa Abang~ (haa okay itu Nora Elena) ...Bila sampai part Siti Jamilah aka Mila (entah apa aku tak tahu atau watak Lisa Surihani) mulalah ....'Nak kahwin juga nak kahwin juga tak kira tak kira 'sambil hentakhentak kaki (hentak kaki tu aku tambahtambah je).. Okay honestly Azizah Mahzan melakonkan watak Mak Hariz dgn baik sekali sbb apa ~ sbb aku menyampah tengok mak dia ~ sekian :P dan dan aku suka watak Bront Palare sebagai Mail ~ okay watak kecil tapi berkesan ~ Bila dengar soundtrack cerita itu ~ Sangat terkesan okay ...
kalau orang tanya aku aku nangis ke? Jawapannya TAK ..Cerita ni best tak :Best la tapi lagi best kalau aku ingat apa yg aku baca dalam novel tu ~ sebab aku lupa semuanya. Sedih tak : Okay paling sedih masa Hariz menangis . okay itu sangat sedih .Kenapa aku tak nangis sebab aku ada cara terbaik untuk mengelakkan diri dari menangis . iaitu pejam mata tarik nafas dan okay no tearss .hehexD Okay kesimpulannya berbaloi tak ?:Berbaloilah ;)


Ada beberapa perkara yang ligat bermain di fikiran aku dari masa tengok wayang tu sampai la sekarang iaitu: Kalau aku jatuh cinta satu hari nanti ..Aku harap lelaki tu seorang yang akan jadi pelindung buat aku ..Aku harap lelaki tu sanggup terjun sungai semata-mata nak cari benda yang aku sayang jatuh dlm tu .Aku harap lelaki tu akan menangis dengan IKHLAS untuk aku dan kerana dia sayangkan aku . Aku harap lelaki tu akan   mencuba untuk memberitahu satu dunia yg dia sayangkan aku walaupun atas layang-layang .hahahXD




Bak kata kawan Hariz tu : Sebagai perempuan apa lagi aku mampu buat selain menaruh harapan . 
Kata Budi Blogger Boy pulak : Manusia dan Harapan tidak dapat dipisahkan .
dan kata aku : Serahkan lah segala harapan sebagai doa kepada Allah SWT :)


Dan akhir sekali benda yg paling terkesan buat aku adalah ...Orang kata air mata perempuan adalah kelemahan lelaki . Tapi bagi perempuan , perempuan seperti aku...Air mata lelaki yang aku sayang ...setiap titisan air mata keikhlasan yg jatuh adalah kekuatan bagi aku :) 


p/s : Aku tak tahu siapa dia . siapa pemilik tulang rusukku yang akan melindungi ku dan menyayangiku tapi aku hanya mampu berdoa agar Tuhan selalu menjaganya untukku dan menyampaikan salam rindu ku sampailah satu saat ~ saat aku akan dipertemukan dengannya :) Amin ~

'Panduan Untuk Membuat Blog Kepada Adik-adik :) '

Assalamualaikum ~ Hai ...Adikadik kakakabang makcikpakcik ayahibu kawankawan yg baca blog saya ;)Wah suka ada orang baca blog kita ~ yeahh Terima Kasih yaa ;)

Lately ramai yang tanya Mida cara nak buat blog semua . Lagilagi adik-adik yg baru belajar tu . Bukan lately je sebenarnya dari dulu :D Orang mintak tolong kalau Mida boleh tolong Mida tolong .Kalau orang tanya kalau Mida boleh jawab Mida jawab . Bab ilmu memang Mida tak kedekut langsung okay nak kongsi :) Tapi kan ...hee orang lain selalu ada tuto kan ? Tapi Mida bukan tak nak buat tapi agak malas ~~ hehexD Mida masih lagi belajar ,so nak buat tuto ...em ..fikir banyak kali jugak lah kan ;)
Okay .. untuk adik-adik yg baru baru nak belajar tu . Kena tahu basic laa. Kalau nak tahu Mida dulu noob gila bab blog ni , langsung takde siapa ajar . serius . Tapi Mida ada satu guru yg paling baik . Pak Cik Google . oh dia banyak tolong Mida okay ^^ 


Pertama , kena tahu apa tu template . Mesti tahu jenis template yg di guna. Macam template kat blog Mida ni Simple Template . Seriously Mida tak reti pakai template yg lawa-lawa kat blog orang lain tu ..Sebab Mida punya semua cara manual . delete code , letak code ~


Kedua , kena tahu apa guna >Page Elements . Itu tempat susun gadjet kat sidebar,tempat letak header :) . >Edit HTML , tempat edit codecode yg pelikpelik ~ >Template Designer pulak tempat nak tukar warnawarna dan bagi Simple Template tempat tukar background :) 


Ketiga , dekat Edit HTML ni kena pandai letak code ambil code dan cari code .Apa-apa pun pastikan Backup/Restore Template atau sebelum nak Save Template kena Preview dulu .kadangkadang code yg kita guna tak kena dengan blog kita .


Keempat , kena faham istilah pelik dlm blog ni . okay contoh Entri (tempat kita menulis karangan), Sidebar (tempat kita letak gadjet) , yg kotak ada background tu namanya Blockquote . lagi ~ *dah tak boleh fikir .Tapi Mida rasa kalau mula-mula belajar mmg banyak istilah yg kita tak tahu .


So , Mida tak tahu lagi nak terangkan macam mana .Takut nanti ada yg tambah pening . tapi benda paling penting kena faham istilah yg digunakan . So ini ada beberapa blog tutorial . Dengan cara ni je mida boleh tolong korang . Dan kalau ikut tutorial ikut satu-satu okay .Jangan tinggal satu step pun :) Amalina , Lyssa Faizureen , HafizahPija , Myra-Aida  , Little Prince  ,Wan Hazel  .. Kebanyakkannya Mida belajar kat blogblog ni lah :) Then kalau tak jadi Mida try google cari apa yg Mida nak contoh ' Cara nak buat hover melengkung' . (macam yg kat gambar Mida tu ) Banyak lagi blog tuto korang akan jumpa . rajinrajin kanlah diri okay ;) Sikit-sikit , slowslow lama-lama pandai ;) Betul tak tipu :) 
Ini pulak tempat cari background . Dolliecrave , Cherrybam  , Screamcute . Ataupun Google Image je . tulis lah gambar atau design mcm mana korang nak .mesti banyak tapi kena pandai pilih lah okay ;)okay chopp! lupa nak cakap yg tu cuma untk background bagi simple template .kalau classic search google 'free blog background' . contoh . The Cutest Blog, Hot bliggityblog, dottydot ,yg ni paste dekat add gadjet dekat design :) kat page elements . Okay kalau denim pulak .korang kena search tuto cara tukar background denimtemplate okay :)


Mida selalu ingat orang kata : Jangan kedekut untuk berkongsi , apatah lagi benda baik . Selagi org tu mengamalkannya selagi tu kita mendapat pahala . Dan kalau kita pandai jangan sesekali kita takut nak ajar org sbb takut nanti org tu lagi pandai dari kita .Jangan sesekali ! Semua rezeki masingmasing . Keberkatannya lebih baik tahu ^^


Jadi , Semoga Berjaya dan Selamat Mencuba . pesanan penaja :Jangan Malas okay ^^