Apr 9, 2011

And ACTION!

Selepas sibuk dengan PKS things semua tu . .Aku terus kembali setia dan memberi komitmen kepada kelas aku 5SEJAHTERA . .Which is , classmates aku yg lain dah start buat drama . .Aku sibuk dengan PKS . .dan lepas jee PKS habis aku kena switch button automatik for full comitment terhadap our ENGLISH DRAMA COMPETITION . . PKS habis hari Khamis . .Sabtu terus join drama. .*Hajat nak jadi pelakon tak kesampaian so , like usual . . .Make-up la kerja aku apa lagi . . .Nama pun Mida .HAHA.
.
SABTU:Terlambat bangun .hee .Buat prop semua kat rumah Syera.
AHAD:Yeah! Ini hari memang hari PROP sahaja memandangkan pelakon pun ada seorang jee masa tu . . Buat la semua dalam masa 10 jam . .Tempat:Rumah nenek SAYA:D . .Dengan si kecik-kecik tu pun join sekali . .Haa , suka hati korang la . .Nasib baik la budak-budak ni BEHAVE kan . kalau tak . . .memang aku halau balik . *Kejam punya kakak .
  • Isnin , Selasa(Pergi sekolah masa hujan lebat berbekalkan payung yg kecil . .Gagahkan diri meredah hujan . . .dan nasib baik selamat sampai dalam keadaan yg BASAH LENCUN.!ALONE!Kesian) , Rabu . . . . .
  • KHAMIS . . .Hari yg di nanti pun tiba . . . . . . .Setelah berpenat dan bertungkus lumus . . . .akhirnyaaaaa . . . . . .JENG JENG JENG!!
  • WE WIN ! WE 5 SEJAHTERA 2011! WELL DONE EVERYONE . . . .And the sound of my cheers:"WHO DID.? WE DID .WHO DID.? SEJAHTERA DID . WE DID A GREAT JOB". . .WELL DONE everyone . .
  • Then after we won 5 out of 6 AWARD . . .Of course la kan ada yg tak puas hati . .But we already WIN! Like our LOVELY TEACHER AZIZAH said:Everyone has their strength and weakness . . And after counting over all . .We are the best .Then , everyone have to accept it . . Right .?
Everyone did a GREAT JOB. .Big APPLAUSE . .and of course la too MY CLASSMATES . . They are the best and COOLEST classmates EVER. .:D
FYI , we present Drama GULP and GASP .Literature component Form 4.

*PICTURE CREDITED from :Syera Hanapiah .(pun boleh .HAHA)Kebengongness PC Mida menyebabkan . .Mida terpaksa credited to those people .selain Syera , Ealyas and Amirah.
All the CREW . Shyndot is MIA . .
HANAN HUMAIRA as ROSE:BEST ACTRESS . .sebelah tu our GURU KANAN BIDANG also OUR AWESOME ENGLISH TEACHER!
ADLISYAH KAMAL as LORD SEPTIC a.k.a Orang Tua Kaya:BEST ACTOR . .*ada yg rasa Adli tak layak la semua . .Tapi aku still rasa dia LAYAK . . Even SHAZREE , ADIB , FARID ,JUQIE &LAILA tu was very talented , maybe this time our ACTOR and ACTRESS more deserve to had this AWARD.
SYAHIRAH HANAPIAH as DIRECTOR:BEST DIRECTOR of course . No doubt .She deserve it . .She put a LOT of EFFORT and CHALLENGE to DIRECT this DRAMA . Dah tu awal-awal lagi masa draw kitorang akan berlakon drama apa dah kena PSYCHO . . She TOUGH , AWESOME and DAEBAK!You make this happen .You made it .SARANGHEA!!!Jom baca BLOG dia kalau nak tahu cerita panjang.KLIK SINI.
Haaa. . .Satu lagi AWARD takda kat sini .FARHAN as CROUCH:BEST SUPPORTER ACTOR .Yaa! Itu tak dapat dinafikan dia memang layak . . Kitorang pun terkejut o.o .BIAR BENAR .But he DID the BEST! Dia ada bakat! He really do a LOT of action.
We GOOD in voice projection , pronouncation , the FLOWs and coordination .
Dan tak lupa juga pada semua CREW BEHIND THE SCENE. . .
Cuma satu jee kitorang tak menang BEST SUPPORTER ACTRESS sebab AMIRAH as PERCY .bawa watak lelaki , dia perempuan .so , we not actually look like qualified for that categories.but she did a great job too. . Bukan senang tahu perempuan nak jadi watak lelaki.
Dan berikut adalah kategori yg memang takda pun sebenarnya .saja tambah-tambah:
  • BEST PROP MASTER:Hazirah
  • BEST MUSICIAN:Aminah*with her violin.Shasha*with her keyboard.
  • BEST TRAIN:Shyndi , Asniza , Eli , Rahmah , Layla.
  • Not really BEST Make-up HAHA:ASMI ASMIDAR .*yg menconteng muka Adli menjadi jahat .yg menjadikan Farhan lebih handsome dari SIWON , membuat Amirah agak nampak mcm lelaki tapi tak sangat dan buat Hanan menjadi Rose yg cantik walaupun pucat.
  • BEST CREW ever:Nadhirah Zaki, Nisa .Dibah. also our CLASSMATES yg membantu jugak MORAL SUPPORT:Fazira , Madhi , Dijah , Inna dan semua la . . .
  • and last but not least BEST TEACHER:Puan Azizah .
Hanan:Rose .okay tak .? Amirah:Percy . . .*macam lelaki tak. . ?
Adlisyah:Lord Septic.*Kening dia ditebalkan .HAHA .Nasibla. Farhan:Crouch ,*ada mcam Charlie Chaplin tak .? HAHA .seriously aku tukang make-up pun macam . . "Wah , Farhan mmg handsome . . . "


Dan minggu ini pun berakhir dengan 'THE MEMORY REMAINS'. .
Tadi , mida sempat hantar sajak dekat Cikgu Sabariah . . Isnin minggu depan Deklamasi Sajak pulak . .
Then , habis Bulan Bahasa . Bulan Sains&Matematik . . Dah jadi Hos , jadi ahli bahasa , lepas tu jadi saintis muda pulak . . .HAHA . . .Yes .Nanti jadi ahli sejarah , dan juru solek . . .juru gambar , pereka t-shirt , interrior designer semua tak kira lagi .Fuhhh! Last sekali semua benda Mida buat tapi cita-cita nak jadi PENSYARAH nak dapat gelaran Doktor Falsafah nak belajar sampai PhD.Cita-cita sangat tinggi . . Tapi yg penting pembahagian masa .belajar tak boleh lupa .ni dah sampai seru . .Ada 'Incik Abang' ni dah mula cakap buat baik-baik .Dia nak result yg terbaik dari 'adik' dia yg sorang ni . . Yaa , semua yg mengharap saya akan cuba sebaik mungkin . .Sentiasa la doakan saya yaa. . .TERIMA KASIH
.
.

notacinta:I'm not beauty queen.Im just beautiful me.
GOOD LUCK 'Abang Hensem' .


katapujangga:CRYING isn't showing your WEAKNESS . It's showing you've been STRONG FOR TOO LONG