Mar 30, 2011

Meet The Sabahan :D

Kalau nak baca , baca. . tiada PAKSAAN disini .TERIMA KASIH.
Woaahhhh , da lama tak update blog kan kan . .yela , lepas je balik dari Kelantan tiada rehat . .Tumpuan sepenuhnya terhadap Tamu SABAH. .
Pelancongan Koperasi Sekolah(PKS) . Pakej pelancongan yg Koperasi sekolah sediakan untuk pelajar sekolah.*lebih kurang mcm TRAVEL AGENCY.Dia bayar tempat tinggal , pengangkutan, makan semua kita uruskan .
Ini semua bussiness maa . .Objektifnya adalah MERANCANG, MENGURUS dan MELAKSANA.
Pakej kali ni .PAKEJ CEMPAKA.5 Hari 4 Malam.Harga:RM 300.
Masa di LCCT . .sambut tamu . dengan banner . .*yeah , EXCITED plus malu malu time nih . .biasa la pertama kali jumpa . .
Hari Ketiga-9 orang tamu perempuan . .
Skip terus hari Kedua ke PUTRAJAYA dan BANDAR I-CITY mida tak ikut . .hee

Lokasi pertama: SKYBRIDGE KLCC . .*okay first time ni naik .hihi. .Hos pulak excited lebih .huahuah
Meet her SYAKILLA . . Tamu paling rapat dengan mida . . Rindu kamu la Syakilla.
Lepas naik SKYBRIDGE , kami ke MENARA KL , PLANETRIUM NEGARA. .dan sini MEMORIAL TUNKU ABDUL RAHMAN . .Lepas tu pergi TUGU NEGARA.
Malam . .MENARA TINJAU,BUKIT AMPANG . . Malam EARTH HOUR . Sempat la tengok KLCC tutup dan buka lampu dia. .Best permandangan atas ni.Then shopping time kat UPTOWN , DANAU KOTA.
300 metres from the sea level .
Baju merah HOS . Kuning TAMU .
Malam Kebudayaan . .The important part . and the succesier part . . .Ini dewan yg dah diubah suai . . nampak macam ala-ala kampung tak . ?
Ini namanya 'PELAMIN SETIA' .Gimik ala perkahwinan kami sekarang dah jadi TRADEMARK malam kebudayaan kami yg UNIK . . . Lawa tak .?Selaku ketua Dewan dan OPS.Malam kebudayaan .saya mengucapkan JUTAAN TERIMA KASIH . kepada SYAHIR SEPET !

Last Briefing from KETUA PROJEK:SHAZREE AHMAD .dan saya .
Pengapit lelaki tuh !! .hehehehe . Pengapit tak penting. .Pengantin dia ada yg kenal tak. . ?
Yes .HIM .SYAFIE NASWIP a.k.a MUKHSIN . .Kenal kan . .Ini gimik jee .Bukan betul-betul yaa . .takda wartawan ke ape . . .Dia kan student sekolah saya .Nasib baik dia free malam tu .Terima Kasih .:D hee. SAMA CANTIK SAMA PADAN kan .Mereka ni SCHOOLMATES .dua-dua UPPER SIX.
Nak gambar jugak . .PKS Sabah .Paling sibuk dan paling kurang bergambar . Sedih takda gambar dengan Izzat pun malam tu .baju BIRU dah sama dah . .Malam tu jugak lah . Mida dengan Izzat ada memori masing-masing . .sebab malam tu jugak birthday IZZAT . . da 15 tahun budak ni . .Hadiah mida kasi . ehem ehem . . ada lah . . :)*Dia la pengapit lelaki.
Yeahhh . .Kerawang hilang takda siapa sedar . .hihi . .
JOGET LAMBAK is the best PART . PENGETUA paling seronok . tak lupa PEGAWAI ANGKASA pun . . .
Mida layan perasaan malam tuh .Izzat pun sama . . *why i keep talking about JUNIOR ni .ish PHAIL!
Yeah . .Malam kebudayaan yg UNIK dan antara yg TERBAIK . yela sampai tak tidur malam kami buat ni . . .dan PENAT BERBALOI . .sangat!!


SEKAPUR SIREH :
SYAHIR. Cg.SHAFEZAH.Cg.FARIDAH.Cg.MARINAH.ALL MY JUNIOR .SHAZREE.MUZAFFAR.PEGAWAI ANGKASA.PENGETUA.TAMU SABAH.SYAFIE NASWIP .DAN SEMUA yg MENJAYAKAN Malam KEBUDAYAAN .MC:KAK RISU&NAZRUL FARID.NASYID.TARIAN.COMEL-BAND .Cg.ZARINA Dan semua yg MENJAYAKAN program INI.


28MAC:BIRTHDAY IZZAT .Tamu SABAH pun balik . . .
31MAC equal too ESOK:Tamu dari SM SAINS KUALA SELANGOR .
dan bulan APRIL jee 3 sekolah menanti .tapi tanpa malam . jadi kalau nak tengok malam kebudayaan kami . kenalah BERMALAM .

Tuai padi antara masak,
Esok jangan layu-layuan;
Intai kami antara nampak,
Esok jangan rindu-rinduan.

Mar 11, 2011

KAHWIN LARI!

Haaa.Siapa siapa yang nak kahwin lari . . .? Mida tak cukup umur tak boleh . . .tskk , Pakwe pun takde BERANGAN lebih . .huahauhau. .
Okay GURAU . .

YEHUUUUUU . . .EXAM dah habes. .baru ujian bulanan der SPM not over yet . . .hhuaarrggghh . .
STRUGGLE FOR THE BEST . . STRUGGLE FOR YOUR FUTURE .
. .

LIFE IS A CLIMB . . .BUT THE VIEW IS NICE. .:)
Hari ni Mida akan ke KELANTAN . . .
Lawatan PKS ke SMK PUTRI SAADONG . . .

Hari ISNIN baru BALIK . . .
SELAMAT BERCUTI semua ! HAVE A GREAT HOLIDAY . .
Masa yg sesuai untuk mida lepaskan stress :D SELAMAT TINGGAL SEMUA . .

.*ekeleh , macam tak balik pulak . .Buuuu mida buuuu . . .

p/s:Gonna miss you la .Okay ,act everyday i miss you .hee .*GATAL . .bluekk . .Jangan nakal-nakal haa .DO text me ;)Saya tahu awak baca . . .kalau tak mean saya SS laa.haha .*Okay OVER gila an.ishish .gila tak malu .hahaha
. .Just wanna say will MISS YOU and . . .THANKS . .for make me SMILE :)


notacinta:harap-harap lepas balik dari KELANTAN . .i will be BETTER.

katapujangga:Hakikat MANUSIA . .suka MEMBEZA-BEZAKAN benda yang sama.


Mar 10, 2011

Hey MALAYSIAN !

Assalamualaikum . .Salam 1 Malaysia . .
Jyeahh. .Tinggal dua je lagi subjek MATH dan CHEMIS . . .kemudian . .CUTIIIII. . .tapi tak boleh nak enjoy sangat laa . . .SPM derr. . .plus PKS . .dan segala benda mcm lagi lah.
Apa-apa la Mida wei , janji kau dapat uruskan masa dengan betul . .BAIK cikgu :)

Well , sebenarnya nak SHARE satu video ni dengan MALAYSIAN semua. . . tak boleh belah ayat
*mida tengok dekat MHI pagi tadi .bagus kan . .sementara nak siap-siap pukul 6.30 tue tengok Tv dulu . . Tv kicik cumel itu .hee . . .
SO. . .REPRESENT THAT OKAY SONG . . .


Eh , tengok lah apa tunggu lagi . . .
Its about MALAYSIAN guys. . MALAYSIAN . . . .
THUMBS UP la korang yang buat video ni . .COOL gile derrr. .
.

notacinta:Yeahh . . .Harap lah lulus add math kali niy . . . *Ibu , barang nak buat kek tak beli lagi niy . .mcm mana . . . .?

katapujangga:Don't CRY because its OVER , SMILE because it HAPPENED.

Mar 9, 2011

Nak dengar Mida nyanyi tak .?

Huuyeaahhhh . . .KELAS TAMBAHAN untuk cuti DIBATALKAN . . CIKGU CUN laa. . .
Esok SUBJEK membunuh ADD MATH ! hamek kau . . .Buat lah latihan sampai MUNTAH !Satu-satunya subjek yang buat RESULT aku buruk!

OKAY! niy haa . .saya buat video masuk youtube .MALU seh nak tunjuk muka . .HAHA
Dengar jerla SUARA SUMBANG MERDU saya ni . . .
Ada KOMEN KUTUKAN . .? Dialu-alukan . . .



Acapella je . lagu pun lagu Melda Ahmad . .
First lagu yang saya tulis semua TUNGGANG-LANGGANG . .
Second , secara jujurnya saya memang BUTA ALAT MUZIK . . .minat nak main ada . .*My Dad tu PROFESIONAL tue main GITAR . . sayangnya GITAR ELEKTRIK hensem dia dah diJUAL !
Tapi , buat masa ni keadaan tak mengizinkan . .
Kalau dah sampai masa . .hee .Tahulah nak buat apa. .

notacinta:Dua tiga hari ni rasa MISSING gila .but i dont know what im MISSING.

katapujangga:I find hope in the darkest of days, and focus in the brightest. I do not judge the universe.

Mar 7, 2011

CAPITAL LETTER said . . .

THERES ONLY ONE PERSON that CAN MAKE ME CRY ! and I HATE YOU ! REMEMBER , WHAT GOES AROUND COMES AROUND . . .YOU ! YOU! YOU!!!! THANKS FOR THE LESSON !
It just the WAY i SHOW something while HIDE the TRUE! HAHA . .I know I CANT HIDE MY FEELING NO MATTER WHAT I DO . . . . .
YOU MAKE ME BE A BETTER GIRL !

ONE DAY! I REALIZE TWO IS BETTER THAN ONE.!

I FALL SEVERAL TIMES . .BUT EVERYTIME I FALL I GET UP!SO , SHUT UP!

WHEN SOMEONE TRULY CARE ABOUT YOU . . .YOU WILL ASK YOURSELF . . 'THAT I SPECIAL TO HIM or IT JUST THE WAY HE TREAT PEOPLE AROUND HIM' . .and YOU WILL ANSWER THAT QUESTION BACK . .'NEVERMIND . .IM JUST GLAD AT LEAST , THERES IS SOMEONE CARE ABOUT ME'.
.
THANKS FOR MAKE ME SMILE . .AND NEVER MEKE ME CRY . .YAA , ITS YOU!NOT HIM! :)

NOW ITS STUDY TIME . . . .

I WILL HAVING A WAR FOR 4 DAYS.
.
IM TIRED !

notacinta:walawei , apa salahnya nak speaking . .

katapujangga:

Love is not about finding the right person, but creating a right relationship. It's not about how much love you have in the beginning but how much love you build till the end.

Mar 4, 2011

MARCH ! Month of BUSY !

"Aku sayang kamu , aku cinta kamu . . .aku suka kamu , tapi kamu tak suka aku . . . ."

Month of BUSY . .memang sangat sangat sibuk tahu !
*Sebab mesyuarat PKS,mida tak dapat nak keluarkan duit . . .tssskkkk.tssskkk .
kena tunggu isnin .

Yaa . .satu minggu dua kali mesyuarat .makin dekat ni makin banyak la kerjanyaa . . .

  • ESOK:5 MAC .Road Run .macam tahun lepas jugak .AJK Kebersihan Pandu Puteri . .Esok nak shopping la . .hee .Jom Pasar Malam Jalan TAR . .
  • AHAD:6 MAC. Kursus Tamu .*Nak pergi lawatan PKS jadi tamu pun nak kena ada kursus tahu.
  • SELASA-JUMAAT:8MAC-11MAC exam bulan Mac . .
  • JUMAAT-ISNIN:11MAC-14MAC.Trip to Kelantan.
  • SELASA-RABU:15MAC-16MAC.Kelas Tambahan .
  • RABU:23MAC.Lawatan Kelab Setia, Sejarah dan Pelancongan.*MUZIUM NEGARA&MEMORIAL TUN ABDUL RAZAK.
  • KHAMIS-ISNIN:24MAC-28MAC.Lawatan Tamu dari SMK Kota Belud ,Sabah.

Dan itulah yang akan dilakukan dalam bulan MAC ni *takpe demi PENGALAMAN.Bulan April nanti dah kurang sikit rasanya . .*rasanya laa. . .




Mida sayang Anna . .Best Friends Forever :)

Coretan untuk Anna:
Na , aku sibuk dengan PKS .Well , kau pun maklumkan .Nama pun kerja kan kena la ada komitmen , aku ada masa aku spent dengan kau . . .ALWAYS . . .
Tapi jangan la jadikan aku pilihan kedua kau . . .sekali-sekala okay laa . .selalu . .IM SAD laa . . .
Takpela kau tahu kan kan .aku merajuk tak lama*cuma jangan buat aku nangis jee . . .Still sayang kau Gegey ! I'm always here by your side kan . .Never leave you alone.aku tahu aku FOREVER ALONE.hee . .So , hope so kau jugak tahu ! Kalau nak keluar dengan 'dia' ke nak ajak dia kau cakap jee betul-betul .Kau tahukan betapa aku tak suka bila orang bagi harapan kat aku . .You know me right .
I will always LOVE you !
p/s:aku suka gila video semalam.haha



notacinta:Esok bank tutup kot kena la pinjam duit nenek dulu.im glad that everything slowly back to NORMAL.

katapujangga:Fight and push harder for what you believe in, you'd be suprised, and you are so much stronger than you think.

Mar 1, 2011

CUMA AKU equal to . .SYOK SENDIRI . .

AHAD. .ISNIN. .SELASA. . dan hari ni RABU . . .
takkan takde cerita kot . .Ada baaaannnnyyyyaaakkkk . . .But i think it will be better if i keep it on my heart . . .It just part of memories. . .
Satu benda yang aku sedar . .People come and go. .Tapi setiap orang yg datang itu meninggalkan kita dengan sebuah kenangan. . .Ada bunyi macam menjiwang berseni tak. . ? Tak kira laa kenangan tu manis atau pahit masam atau masin . .Okay. .

  • Sibuk dengan study. .'Practise doesn't makes prefect , practices makes improvement'. .ketuk saya .Betulkan saya kalau saya salah . . .
  • Keajaiban berlaku bila saya mula mendiamkan diri dalam kelas . .Well , i think i've done the right thing.*to be more SERIOUS .Saya lebih banyak memerhati hisap jari sekarang ni . .
  • Minggu ni takda kelas tambahan . .rileks sikit tapi masih lagi penat . .
  • Lebih banyak bercakap dari makan *masa lunch tadi. .haha.
  • Nak jadi sukarelawan MAKNA . .kenapa sukarelawan mida.? sebab bila kita membantu orang kita akan lebih menghargai hidup kita. .Its true.
  • Ayah kata:Jangan buat sesuatu sebab ikut orang , sebab ianya sementara.Tapi buat sesuatu sebab minat , payah mcam mana pun . .Kita tetap teruskan.
  • Selamat Hari Lahir to MARDHIAH YUSRI . .Love you babe!


Okay dan sebenarnya MOTIF mida nak share lagu ni . .kan dah melalut lalut kemana tah. .mida mida. . .comelcomel comotcomot . .haha *tak TIRU pinjam jee .


Amboi mida , bukan main lagi yaa . .untuk siapa ha lagu ni . .BAIK CAKAP . .
untuk AWAK laa .haa yaa AWAK . .hehe
Tajuk lagu CUMA AKU . .HELIZA HELMI punya lagu. . comel jeaa dia dalam video niy ,lagu ni pun comel . .nak tengok lirik tengok la kat
SINI yaa.
Dan ada satu lagi lagu niy BEST . .lagu LUKA-ZARUL&THE PROTES . nak dengar tekan SINI. Like PAGE ni . .kemudian dengar la kat TRACK tue lagu LUKA . .

Jadi , itu je la buat entri kali ni . .Next week exam . . .yeeyyeee . .
Baiklah , HAVE A NICE DAY TUAN PUAN yang HENSEMHENSEM dan CANTIKCANTIK yaa. .


notacinta:Suka sangat tengok THE HIJABI FASHIONISTA . .Wanna be like them one day .yang penting , I AM WHO I AM . .

katapujangga:If you can do what you do the best and happy, you're futher along in life than most people.