DON'T FORCE THE RELATIONSHIP :) Gilrs . This is MUST READ okay ^^

Haii fellas ~ yeahh .another entry .thanks for reading xD Yaa now we talking about love .ouh don't judge . don't easily conclude okay .I love being single . Sometimes live in my life makes me forget about that Im single .because Im not lonely .I've always make and meet new friends anywhere, anytime even in KTM .hahahxD Because I have alot of friends who love me for who i am . Sometimes I did't realize that I always be loved :)


So Girls . let lets talk about love and boys . Trust me. No matter how suck and jerk they are ~ We always need them to protect us .however if they do not respect and protect you ~ They not the REAL boys okay ~ ahahahxD
Boys and Love . 15 Things You Must Know :)



  • You're My Lover .
Lelaki takkan lepaskan gadis kesayangannya sesuka hati . Kalau dia tinggalkan juga maknanya dia tak sayang perempuan tu sepenuh hati . So , kalau ada lelaki sungguhsungguh kata dia sayang kan kita jangan lah duk persoalkan .like 'Eh iyeke ? Apa buktinya' ~Just trust them girls , ypu will regret if you let them go and keep telling yourself that theres is someone better than him~

  • No More History .
Antara sebb kenapa lelaki putuskan hubungan sbb dalam hati dia dah takde cinta or feeling lagi kat kita . Kalau korang ditinggalkan jangan buang masa duk fikir kenapa , mengapa .Try to forget and learn to accept. Trust me someone will love you with all of his heart . Tapi pastikan lelaki yg kita nak terima tu betulbetul bersungguh sayang kan kita .

  • You and Me Now .
Tak payah nak duk cerita pasal ex kau kat BF baru . Tak perlu nak minta simpati atau berkongsi . Bagi lelaki today is today . yesterday is past ~ tomorrow is tomorrow ~ Tak payah nak bandingkan mana lagi baik , apa yg dia buat dia ni tak buat ~ whatsoever . Now is now . Just forget the past .Start something new with better one :)

  • Jangan Stereotaip
Jangan sibuk nak tahu pasal ex Bf kita . lepas tu bandingkan 'Eh , aku lagi cantik ' .'Eh ,ex dia lawa lah macm mana kalau tibatiba dia nak kat ex dia balik ~blablabla' . BF korang akan anggap korang stereotaip terhadap lelaki bahawa semua lelaki sama . Eh jangan , baik jangan buat mcm tu . Nanti dia elokelok sayang kita banyak , tibatiba berkurang ~ ahahah

  • Set Your Limits .
Pastikan hubungan korang ada batas . Everything has limit Angry , Patience , Twitter , Reblogging ~ sama lah dengan hubungan . Selagi belum sah jadi suami isteri segalanya terbatas .Lelaki lagi suka pada perempuan yg ada prinsip dan buat sesuatu sepenuh hati . Jadi jangan terlalu memberi dan meminta dlm perhubungan . Paling penting jaga hubungan jangan sampai ada yg terluka atau rasa dipergunakan ~ 

  • I'm With You .
Confirm! korang dengan dia kan ? So jangan takut kehilangan dia . Kepercayaan yg paling penting dlm perhubungan . Be strong and if something is unacceptable ,do not accept it and speak up !

  • I'll Call You .
Watlek je kalau dia tak call korang satu hari ,tak payah nak sibuk call dia tanya apa dia buat kat mana dgn siapa mcm Polis Pencen .It's a guy thing to call. Lelaki paling tak suka kena desak . Betul ~ Tak caya tanya lelaki ~ Telefon kalau perlu je . Biar dia nak buat apa dgn hidup dia , lepak dengan siapa . Dua-dua perlu bersosial ,baru hidup jadi happy , matang dan tak boring . Kita muda lagi ..nanti bila dah kahwin hamekk la berkepit la jangan lepaslepas ~  Tak payah nak stress macam dia lelaki kau yg nak kahwin lagi satu ~Wtfool~

  • You're My Everything.
Just believe , If someone leaves you . There is another person out there .that you never know really love you for who you are and appreciate you . Jangan give up dgn hubungan yg tak kesampaian ~ Bukan jodoh la tu . Yakinlah satu hari nanti korang akan jumpa Mr.Right korang yg betulbetul sayang korang , hargai korang , terima korang seadanya . kan korang selalu cakap ' Allah nak kita jumpa orang yg salah supaya kita belajar hargai org yg betul' . Jadi bila dah jumpa your Mr.Right appreciate him okay ^^

  • You're The One ...Don't Share .
Jangan sesekali jatuh cinta pada BF orang ! Kalau korang percaya yg lelaki itu betulbetul sayang korang dan akan tinggalkan GF dia sekarang sbb korang ..oh korang silap laa ~ jangan mudah dipermainkan , jangan mudah cair ...You're the one ..be the one! 

  • Respect .
Setiap hubungan mesti ada toleransi dan sikap hormat menghormati . Pastikan dua-dua saling menghormati okay . Kalau dia tak meghormati korang , terutama bab maruah ,baik putus jee .~ Banyak lagi lelaki kat dunia ni wei ~ Lelaki yg baik untuk perempuan yg baik .

  • Wrong Ways ...Stop It !
Jangan sesekali bercinta sebab korang tgah bosan atau sebab nak ubat luka kat hati atau nak lupakan ex korang ~ Oh jangan ! Kalau rasa tak ready lagi , tak jumpa lagi lelaki yg betul-betul sanggup buat apa saja kat korang jangan jerat diri sendiri . ~Jangan pergunakan lelaki . Sama ada akhirnya korang yg sakit , atau dia yg sakit .pokok pangkalnya jangan permainkan kalau tak nak dipermainkan .Kalau rasa tak boleh cakp je tak boleh .Kalau tak buat apa 'Cinta Monyet' jelaaa~ takde makna apa pun ~

  • Don't FORCE The Relationship .
Jangan sesekali biarkan persekitaran mempengaruhi hidup korang . Tak semestinya Single korang tak boleh happy ~ Bak kata aku .:Being Single doesn't mean You are Lonely . Single and Lonely is different words with a different meanings~ Just be happy with your world . Be friends with everyone Do things you Love ~ Crush la kat seberapa byak lelaki kau nak .tapi kena ingat satu benda ~ 'Lelaki suka tak bermakna Cinta okay ! fahami signal mereka jgn mudah mengharap dan perasan :)

  • I LOVE YOU .
Dalam percintaan . Kena ada gives and takes . Kena sama-sama sayang baru dipanggil Cinta . Kalau takde cinta sia-sia je hubungan tu ~ kalau betul-betul nak tahan lama semuanya kena lakukan seikhlas hati dan kerana Allah :)

  • Be a Good Girl .
Jujur dgn diri sendiri sgn hubungan terbina . Tak payah nak Ego sangat ~ Takkan kau mampu lawan ego lelaki . tambah makan hati berulam jantung adalah ~ Belajar berterusterang ~ Kalau lelaki tu betulbetul sayang dia akan terima kita seadanya betul !

  • Unlimited Love .
Lelaki yg betulbetul sayangkan kita akan beri kita sepenuh perhatian dan kongsi apa saja dengan kita tanpa mengharapkan pulangan ~ Kalau korang harapkan pulangan dlm memberi . hemm siasia je lah hubungan tu ~  Mengatakan 'I Love You' adalah bigbig stepssss untuk seorang lelaki ~ Tapi ada juga sebenarnya lelaki yg tunggu perempuan katakan dulu .jadi kalau dia cakap I Love You ~ ahh , how lucky you :)


Remember this : Don't Love Too Much .Don't Give Too Much . Don't Hope Too Much . Just Don't do something too much . Macam dalam TentangDhia ustaz tu cakap : Kita tak boleh terlalu Marah , terlalu Sedih, terlalu Gembira . Kita kena sentiasa bersederhana , sebab dlm keadaan bersederhana kita akan berfikir secara rasional dan mampu buat keputusan bijak :)


Girls : If You are looking for LOVE on your life , STOP. They will be waiting for you when you start doing things you Love.Thats why I stop looking .Because I know someone will waiting for me while Im busy doing things I Love .

Inspired by Majalah Yezz! Isu Disember




Comments

::FAIZ FARISH:: said…
saye suke gambar bergerak gerak itu
sometimes, i found that r/ship is boring.. i don't know what i want :|

Popular Posts