Benda Paling Best Bila Cakap Pasal Ayah:)

Assalamualaikum! Hey dah makan belum ? Hope korang sihat dan senang hati okay !

Dalam hidup perempuan Lelaki memberi pengaruh dan disebalik kejayaan Lelaki adanya seorang Perempuan !
Okay sekarang aku nak tulis tentang Lelaki yg paling berpengaruh dan paling penting dalam hidup aku ! Its my Ayah ! Zainal Rashid b. Kamaruddin ~
Aku ni anak sulung banyak gila persamaan dengan Ayah . Ayah Ank Sulung . Ayah lahir kat Perak aku pun .Ayah lahir bulan Julai aku pun . apa lagi ~ kebanyakan nya sama.


Tapi aku ni degil dah la pusar dua , Degil wei serius aku cakap .Aku paling paling tak tahan kena tengking . memang tak boleh lagi-lagi dengan orang yg aku sayang . apa aku buat lepas kena tengking .aku diam seribu bahasa .aku nangis sepuas-puasnya .lepas tu aku mogok selama mana aku mahu ! Itulah aku ~ Sometimes kau tahu sumpah aku rasa macam Ayah aku dah tak sayang aku . sayang adik-adik aku je lebih (ini pengakuan eksklusif) .Aku manja gila okay walaupun anak sulung tapi nak buat mcm mana aku ada adik ramai pula tu Redha jelaa~


Ayah selalu cerita masa aku kecik-kecik dulu macam mana . Masa aku baby ,Ayah yg selalu jaga memandangkan Ibu kerja kan .Antara cerita paling popular Ayah cerita . Masa aku menyusu badan mulut aku bising gila , IbuAyah pun tak tahu apa yg aku cakap .hehe . Ayah selalu bedung aku atau ikat kain lampin tu kat tangan dia dan kaki aku takut aku pergi mana-mana masa Ayah tidur tapi aku punya ganas aku selalu terselit celah tilam .hahaxD Lagi Ayah selalu cerita yg dia selalu bawa aku keluar pergi Jaya Jusco, Wangsa Maju .masa tu ,and now aku selalu pergi sendiri ayah kata :Dulu masa kecil-kecil pergi dengan Ayah , dah besar pergi sendiri .Wahh terlalu banyak memori untuk dicerita kalaulah aku boleh tengok aku masa kecil dulu kan ~
Dan part paling aku terharu dan ingat sampai bila-bila Ayah cerita kali pertama Ayah tengok aku kat dunia ni ! Ayah kata masa Ayah nak iqamat kan aku ,aku bulat mata pandang kat Ayah . Ayah kata jarang baby yg buka mata macam aku tengok Ayah ! Ya Allah! Terima Kasih ya Allah!
Apa pun . He is my strength !


Benda Paling Best Bila cakap pasal Ayah :
Ayah suka shopping benda mahal~ katanya sebab elok dan tahan lama .
Ayah saya tak mengongkong .
Ayah saya suka main psikopsiko ~
Ayah saya layan MTV dan Hitz.
Ayah saya seorang yg tak berkira .
Ayah saya banyak memberi motivasi :D
Ayah saya bila bercakap kalah Doktor Falsafah atau Ustaz kat TV9 .
Ayah saya pandai B.Inggeris -Untunglah sekolah kat Clifford~
Ayah saya pandai bercakap tentang fesyen .
Ayah saya sangat jujur tentang apa yg lawa dan tak lawa kat saya .
Ayah saya seorang yg cakap terus-terang ~
Ayah saya seorang yg Style~ dan Hensem .heheh
Ayah saya pandai melukis ..
Ayah saya sportingg .
Ayah saya tak macam orang umur 54 .
Ayah saya suka Karaoke ~ kental tak ?
Ayah saya pandai masak ala-ala hotel five star :)
Ayah saya Romantik~ 
Ayah saya suka makan KFC heheh
Eh , ini saya masa umur 5 tahun ! hee , gambar ni Ayah saya simpan sampaila tahun lepas rasanya baru Ayah bagi balik kat sya :)


Benda yg paling saya rindukan adalah ciuman dari Ayah . Ayah selalu cium kat dahi masa saya form1 masa saya sedih dan masa pagi Raya . Sekarang saya dah tak sekolah lagi saya akan rindukan Ayah hantar saya tiap-tiap pagi pergi sekolah .untuk pengetahun dari saya umur 6 Tahun (tadika) sampai hari terakhir sekolah Form 5 Ayah yg ambil hantar saya pergi sekolah . Setiap kali Ayah hantar saya dan adik Ayah akak biar kitorang melintas dulu baru Ayah jalan . Kalau hujan sedekatnya dengan pagar Ayah nak hantar kalau boleh sampai masuk sekolah pun takpe . Romantik tak ? Ayah saya juga seorang yg protective . Sebab tu lah Ayah tak kasi saya main hoki dan pergi Rock Climbing yg dia tak kenal instructor rock climbing tu .


Saya Sayang Ayah dan Ibu saya :> Terima Kasih Allah . I Love Allah :D


p/s:Kalau Ibu dan Ayah baca habisla . nanti la tulis pasal Ibu pulak .hehexD

Comments

shakira said…
wow .. muka sebijik macam ayah . anak ayah la ni :) comell anak sapa la tuu .. HAHAHA<3
Lelaki Ini said…
terus aku kol ayah aku..
windu dia plak..
hahaha
NynaMysarah said…
Untung taww ayah mida dpt Mida! Nk nges pun ad bca entry niyh. :'D

Popular Posts