NAZMI FAIZ dalam Akhbar Semalam dan Hari ini.

Assalamualaikum .hello peeps . yeahh again! bosan tak setiap entri ada nama Nazmi Faiz . okay entri lepas ni konfem takde . betul ! tak tipu . (satu entri je lah) haha.


Laa , tak habis lagi ke orang duk view pasal entri Malaysian Boys tu .sanggup betul korang baca entri panjang lebar tu kan .haha
Anyway kan , korang perasan tak sejak semalam . .banyak cerita pasal Nazmi Faiz keluar kat media contoh , Kosmo , Berita Harian .Metro ada jugak kot .(tak tahu sebab tak beli) ..Semua duk cerita pasal perlawanan esok .Harimau Muda (Malaysia) v.s Bahrain . dan pasal Nazmi yg skip SPM sebab Sukan Sea hari tu . Mula-mula Nazmi dilepaskan oleh Ong Kim Swee untuk membantu skuad Harimau Muda B-19 dalam Kelayakan Kejuaraan B-19 Asia di Vietnam tetapi , dia dipanggil semula untuk menyertai skuad SukanSea bagi menggantikan Gary Steven Robart . haih , itulah tak pasal-pasal kena tangguh SPM .tapi orang kata Tuah Ayam nampak dikaki tuah Nazmi nampak di kaki juga . Sebab main bola kan pakai kaki .hahah . Skip SPM pun takpela kan , sebab dah dapat pingat emas . eh ,kalau ada B-19 selain Nazmi maknanya banyak lagilah pemain bolasepak yg berbakat ,muda dan hensem . So korang dan aku rilek ah , ramai lagi kot .mana tahu kat sekolah korang pun mesti ada kan sorang dua. ada tu tipulah takde .


Nazmi Faiz ambil SPM tahun depan . dia kan budak SSBJ (Sekolah Sukan Bukit Jalil) so , senang la nak dapat kelonggaran . tapi tahun depan kena ambil juga . Dia ambil Sains Sukan . Apa-apa pun Nazmi good luck lah dalam pelajarana atau dalam bola sepak :) Ayah Nazmi kata dalam Kosmo! dia nak anak dia berjaya dalam akademik macam mana dia berjaya dlam Bola Sepak . 


Yang comelnya . Dalam Kosmo! semalam under artikel:Nazmi Permata dalam Pembikinan. Ong Kim Swee kata walaupun Nazmi nampak matang tapi sifat kenak-anakan nya masih terserlah . "Semasa orang lain sedikit risau ketika menaiki Barracuda (semasa di Jakarta) ,lain pula ceritanya dengan Nazmi Faiz yg dilihat cukup seronok menaiki kerta perisai itu," kata Kim Swee tertawa . Hahah . comel je , bukan Kim Swee maksud aku , Nazmi la comel .. boleh pulak kan> a'ah kan Nazmi apa macam ? best tak nak Barracuda . haha. dan Nazmi pun dah makin banyak keluar kat tivi aku dengar . *sorry tak tengok tivi .takde masa . Sempat juga kawan aku text:Ehemehem , Nazmi keluar tivi tadi suaranya selembut bahasanya .
haha .lawak jeaa . aku pernah dengar sekali . comel pee . Eh , suara dia biarlah dia .korang ni kecohla . 


Yaaa.kawan-kawan satu kelas , kelas sebelah dan budak-budak Gallant semua dah tahu tahap keobsesan aku kat Nazmi so . . .biarlah kan .sekejap jee pun Rabu dah habis exam . kejap je Nazmi Faiz Feverr~ ni . haha cuma bezanya dia orang Malaysia .typical Malaysian boy bukan macam Bieber Fever or Greyson Chance Fever .alah , benda remeh je ni .Biasalah kalau lelaki suka tengok perempuan cantik ,perempuan suka tengok lelaki hensem . Tapi kena faham maksud minat, suka dan sebagainya . jangan mudah untuk menafsirkan, menghukum  kata-kata orang . . okay ?adili dulu . 
So people people . esok adalah perlawanan Malaysia(Harimau Muda B-23 ) v.s Bahrain . Game kat Stadium Bukit Jalil . 8.45malam . siapa rajin pergilah .aku memang tak lah kan selagi tak habis SPM nih . Live kat TV! .jadi sokong kat depan tivi pun jadilah . Perlawanan ni perlawanan hidupmati ni .sangatlah penting wokkk . 

GO MALAYSIA! GO HARIMAU MUDA!

Comments

lilasibudakdebab said…
hemm,brdsrkan ayat bwh ni :

Sempat juga kawan aku text:Ehemehem , Nazmi keluar tivi tadi suaranya selembut bahasanya .

kwn awak tuh tak amik spm ke asmi?hahaha.
weyh!korg..asmi cite sal aku kat blog die..hahaha <3

Popular Posts