Subjek PERCAMPURAN yang MENGECEWAKAN .

Haahh . orang kata mengeluh itu tanda kita tak bersyukur tapi apa mahu buat . .keluhan ini dah terlepas tanpa sengaja tak mampu ditahan . .bukan tanda tak bersyukur cuma rasa argghhhhhh macam mahu dead and gone . Kertas Kimia tadi seriously serupa ayam susah mati !

Pergi sekolah dengan muka serupa apa pun tak tahu sebab aku memang tak tengok cermin masa pergi sekolah . janji tudung tak senget udahla , sebab Cikgu Rosmawati cakap lagi lama kita tengok cermin lagi terserlah kekurangan . Jadi aku tak mahu hilang keyakinan di pagi hari yang indah  .huahuahua . ;) 

#Walaupun budak-budak sekolah sekarang ramai yg pergi sekolah macam nak pergi pertandingan ratu cantik .lagi-lagi yg nak carik stok bakal suami kat sekolah .
-babe sekolah je pun ! tak yah nak rasa macam duduk kat Upper East Side sangat la .


#. .Jangan takut jika wajahmu tidak cantik tapi takutla jika akhlakmu tidak secantik wajahmu . 

Okay sambung cerita kat atas tu yang tergendala akibat tuan belog nak tunjuk muka . 
Turun dari kereta pandang kiri kanan lepas tu lintas jalan . jalan jalan , langkah demi langkah haa , sampai juga kat pintu pagar . jalan lagi masuk dewan . . duduklah kat tempat biasa dengan menahan sejuk yang teramat memandangkan koordinasi kipas betul-betul diatas kepala .

Kertas satu kimia akan bermula dalam beberapa minit saja . arghh ! masa aku tak mampu mengejarmu kau terlalu pantas berlalu . !
Dan dalam masa satu jam 15 minit . okay dah . ouh sangat susah ! soalannya luar dugaan dan tak tercapai oleh akal aku yang ouh tak berapa nak berjiwa kimia .

Okay . lagi satu jam dan 50 minit kertas dua pula bermula . segala formula , percampuran , garam , bases . apa saja semampunya aku cuba membacanya , memahami dan simpan dalam cerebellum biar kekal sampai SPM nanti. malangnya tepat 10.50 pagi , apa jadi . .okay soalan struktur harapan yang cerah .  eleh tajuk senang je kot . sampai soalan essay . 

okay .harapan aku mula pudar . dunia yg nampak cerah kembali pudar . 
eh you ! soalan apa yang you buat ni .? Lepas ni dah tak nak kawan dengan you la . busuk !
Okay saya mula bertawar hati dengan subjek percampuran ni namun apakan daya SPM tinggal lagi sebulan .tempuh sajalah ~ untuk percubaan tinggal kertas tiga .
dengan harapan yg penuh untuk terus fokus ke jalan yg lurus . denganizin Allah permudahkan segalanya . 

#manjaddawajadda .

Comments

aqilah mohd said…
kak asmi , masih ada masa . buktikan yang kak asmi boleh (!) yakin pada diri :D
L said…
chaiyok2.. kimia senang jek... boleh nyer buat..

dah solat belom??
http://lolz-l.blogspot.com/2011/09/6-jahanam-1.html
Un Phat Lee said…
amiin. *gua tolong aminkan hehe
lila yg asmi sygg said…
awww~
kak asmi nmpk cun la :)